Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ytterligare ett Binance Smart Chain-projekt Turtledex-matta drar med poletter värda $ 2,5 miljoner bekräftade stulna – Altcoins Bitcoin News


Teamet bakom Turtledex-protokollet, ett Binance Smart Chain (BSC) -projekt, har enligt uppgift dragit sina investerare strax efter att ha samlat 9000 Binance-tokens till ett värde av 2,5 miljoner dollar. Omedelbart efter bekräftelsen av stölden störtades värdet på protokollets inbyggda token TTDX till nästan noll. I skrivande stund verkar de sociala mediekonton som är associerade med protokollet ha tagits bort.

Mattdraget

Som en rapport förklarar, lurade Turtledex, som utsåg sig själv som en decentraliserad lagringsplattform för användare, framgångsrikt användare genom att hävda att det skulle kunna hjälpa dem att “behålla data och bevara filer utan att behöva behålla dem på sin dator.” Dessa påståenden hjälpte ursprungligen Turtledex-teamet att samla in medel via förförsäljningsrundan “på bara två timmar på måndagen den 15: e.”

Därefter skulle laget följa upp den framgångsrika insamlingsrundan genom att “öppna sina likviditetspooler på två stora BSC-decentraliserade börser (DEX): Pancakeswap och Apeswap.” De inhemska tokens, TTDX, “låstes upp och öppnades i omlopp den 18 mars klockan 15:00 UTC och priset pumpades snabbt över dess värde före försäljningen.”

Ytterligare ett Binance Smart Chain Project Turtledex Rug Pulls With Tokens värt $ 2,5 miljoner bekräftad stulen

Men bara 24 timmar senare varnade en Twitter-användare med namnet Defistalker TTDX-innehavare av en möjlig exitbedrägeri efter att ha lagt märke till att de två DEX-enheterna hade tagit bort likviditeten. I en första tweet, som delar skärmdumpen av den påstådda stölden, sa Defistalker:

Likviditet på både Apeswap och Pancakeswap har tagits bort för 10 timmar sedan och bytt till ETH, delat till 9 plånböcker, alla skickade till Binance.

Stoppa Exit Scammers

Följaktligen ber vissa användare nu Binance att ingripa genom att frysa de stulna medlen och återbetala de drabbade investerarna. Även om Binance inte hade svarat formellt i skrivande stund, väntar vissa användare förhoppningar på kommentarer som tidigare gjorts av börsens chefer. Till exempel i en tweet den 15 mars 2021, Binance VD Changpeng Zhao (CZ) tips att hans organisation är aktivt involverad i att hjälpa investerare att spåra medel efter mattor.

Ytterligare ett Binance Smart Chain Project Turtledex Rug Pulls With Tokens värt $ 2,5 miljoner bekräftad stulen

Ändå har vissa användare uttryckt tvivel om Binances villighet eller förmåga att hjälpa till efter att ha noterat börsens misslyckande med att hjälpa Meerkat Finance-investerare efter mattan. Cirka 31 miljoner dollar sipprades från Meerkat Finance (ett annat BSC-projekt) den 4 mars strax efter att utvecklare rapporterade en hackingattack.

Under tiden frågar vissa investerare som Twitter-användaren Defistalker nu värdet av att granska smarta kontrakt när “utvecklare helt enkelt kan dra likviditet till dumpning.” Defistalker sa:

”Turtledex (TTDX) smarta kontrakt granskades av Techrate1 den 21 februari 2021. Även om inga stora problem hittades, ställer det frågan, vad är syftet med en smart kontraktsgranskning? Om utvecklare helt enkelt kan dra likviditet för att dumpa, ställer vi till och med rätt frågor? ”

Kan smarta kontraktsgranskningar hjälpa till att förebygga mattpuls i Defi-rymden? Du kan dela dina tankar i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

EasyFi introducerar tokeniserade aktier och råvaror i partnerskap med Mirror Protocol

Bitcoinguide

Rik pappa Dålig pappa Författare Robert Kiyosaki förutspår Bitcoin-priset kommer att vara 1,2 miljoner dollar på 5 år – Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Biconomy revolutionerar Web3-rymden

Bitcoinguide