Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Youtuber bygger en Bitcoin Miner av en 31-årig Nintendo Game Boy – Bitcoin News


På lördag publicerade en populär Youtuber vid namn Stacksmashing en video som visar honom hacka en 1989 Nintendo Game Boy för att bryta bitcoin. Trots kreativiteten och det faktum att gruvarbetaren bara använder fyra dubbel-A-batterier, noterade Stacksmashing att den 8-bitars handhållna spelkonsolen inte var så kraftfull som dagens moderna gruvutrustning.

Mining Bitcoin med en Game Boy

För fyra år sedan skapade några människor några intressanta metoder för att bryta och ansluta till Bitcoin-nätverket. Till exempel hade bitcoiner Ken Shirriff som är känd för att få bitcoin-symbolen till Unicode visat världen hur han kunde bryta bitcoin med en gammal Xerox Alto.

Datorn är en klassiker och den första maskinen som lade till ett grafiskt användargränssnitt (GUI) redan 1973. Dessutom bryter Shirriff 2015 bitcoin med en 55-årig IBM 1401. Förutom Shirriffs retrobrytningsexperiment, en annan person 2013 utvecklade en Nintendo Entertainment System (NES) gruvarbetare.

Stacksmashings senaste video på Youtube använder en 8-bitars handhållen spelkonsol från 1989, känd som Game Boy. I likhet med NES-gruvarbetaren var Stacksmashing tvungen att ansluta Game Boy till en Raspberry Pi och utnyttja handenhetens Link Port för att ansluta direkt till BTC-nätverket.

Han använde också GBDK, ett utvecklingspaket med öppen källkod för Game Boy skrivet med C-programmeringsspråket. Stacksmashing utnyttjade också en SHA256-implementering från öppen källkods-firmware skapad av Trezor-hårdvaruplånbokstillverkarna.

Stacksmashing lyckades sedan ansluta Game Boy till Bitcoin (BTC) -nätverket och han sa att han till och med kunde höra den 31-åriga maskinen hashing bort. Skämtsamt noterade Youtuber att hans Game Boy med fyra dubbel-A-batterier är mindre överdriven än el som används av traditionella gruvarbetare.

Game Boy är mycket långsammare än dagens traditionella gruvarbetare

Nintendo-enheten lyckades bearbeta 0,8 hash per sekund (0,0008 kilohash) och Stacksmashing framhöll att dagens maskiner gör cirka 100 terashash per sekund (TH / s).

Detta betyder att Game Boys hastighet var “av med en faktor på cirka 125 biljoner”, betonade Stacksmashing. En enda BTC skulle ta några kvadriljoner år att utnyttja den klassiska Game Boy.

Inte bara lär Stacksmashing någon hur man monterar en Game Boy bitcoin-gruvarbetare, men Youtuber ger också tittaren lite utbildning om hur bitcoinblock bryts.

Med lite uppfinningsrikedom och innovation kan människor verkligen bryta bitcoin med allt som knakar siffror. Ken Shirriff förklarade en gång att även om det inte är praktiskt alls kan någon bryta bitcoin med penna och papper.

Ändå lyckades Shirriff dra ut 0,67 hash per dag jämfört med Game Boys 0,8 hash per sekund.

Vad tycker du om Game Boy som kan bryta bitcoin? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin (BTC), Bitcoin mining, BTC Mining, Game Boy, Hashes, Ken Shirriff, mining, Mining Operations, NES, Nintendo, Raspberry Pi, SHA256, Stacksmashing, Terahashes, Trezor, YouTube, youtuber

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Youtube, Stacksmashing,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Elon Musk Bitcoin Giveaway Scam kostar den här mannen BTC värt $ 600K – Presenterade Bitcoin News

Bitcoinguide

FIO-protokollet markerar första årsdagen – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Nexo stämd för ‘olaglig’ avveckling av kunders säkerheter XRP mitt i SEC: s rippel-rättegång – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide