Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

XRP återtar 4: e plats på CMC; Ripple Boss säger “Idag var en bra dag”


Ripple VD Brad Garlinghouse twittrade: “Idag var en bra dag.” Och han har rätt; det finns mycket för XRP-investerare att vara nöjda med just nu. Chief bland vilka är hur gårdagens domstolsförhandling inte gick som SEC hade förväntat sig.

SEC vs. Ripple Hearing – Viktiga poäng

Sedan december har Ripple Labs varit inlåsta i en strid med SEC, som anklagar företaget för att erbjuda en oregistrerad säkerhet i sin ursprungliga XRP-token.

Under en upptäcktförhandling igår fick Ripple ytterligare en poäng i detta landmärkeärende, eftersom domare Sarah Netburn styrde SEC-hand över interna dokument om Bitcoin och Ethereum.

Specifikt beställde hon att SEC måste söka efter och tillhandahålla alla dokument relaterade till XRP-, Ether- och Bitcoin-diskussioner där någon tredje part var inblandad. Men informella dokument kan inte upptäckas, detta skulle inkludera artiklar som e-postmeddelanden om tankeprocesser.

SEC argumenterar för att dokument som de har om Bitcoin och Ether inte har någon betydelse för detta fall eftersom de skiljer sig från XRP. En viktig komponent i Ripples försvar är dock bristen på vederbörlig process och rättvis varsel.

Detta hänvisar till SEC: s tidigare meddelanden att Bitcoin och Ether inte är värdepapper. Försvaret hävdar att det var rimligt för Ripple att anta att detta också var fallet för XRP, särskilt eftersom företaget inte hade någon annan information.

Att kommentera beslutet lyssnade advokat Jeremy Hogan in på telefonförhandlingen och erbjöd sin åsikt om vad som gick ner. Baserat på händelserna i förhandlingen förutspår han att om det finns ett “rökpistol” -dokument, skulle SEC se på att dra tillbaka rättsliga åtgärder inom de kommande 30 dagarna.

”Om det finns ett dokument av rökvapentyp där ute, kommer SEC under de närmaste 30 dagarna att komma ut ur denna rättstvist. Detta överensstämmer också med att Gensler kommer ombord, så om det ska hända, leta efter det någon gång i mitten av maj. ”

XRP på ett tår

När nyheter om tvister bröt ut i december förra året såg det dystra ut för XRP. Osäkerheten i situationen utlöste en utvandring av partners från Ripple-ekosystemet.

Vid sin lägsta punkt handlades XRP till 0,17 dollar, efter att ha förlorat 70% från sin tidigare lokala höjdpunkt. Efter att ha bottnat vid den punkten följde en långsam malning uppåt när detaljer i det rättsliga målet målade SEC ogynnsamt.

Som ett tecken på styrkan i Ripples försvar tog sakerna verkligen fart den här veckan när XRP skrev ut två på varandra följande betydelsefulla gröna ljus. Detta räckte för att hoppa över Cardano och Polkadot för att återuppta den fjärde platsen på CoinMarketCap.

XRP-priset nådde en topp på $ 1,10, en nivå över det pre-tvistepriset och en som inte har setts sedan februari 2018. Även om vinsttagande idag har sjunkit priset ner till $ 0,96 i skrivande stund är det tydligt att förtroendet återvänder.

Rippel dagligt diagram

Source: XRPUSD on TradingView.com

Source link

Related posts

Enskild fängslad i Rumänien under misstankar om att stjäla tusentals kryptor från en namnlös större utbyte – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Elon Musk blir ‘Technoking of Tesla’ medan titeln ‘Master of Coin’ går till CFO Zach Kirkhorn – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Reddit Post rapporterade om Teslas Bitcoin-köp från en månad sedan var ett lur – Bitcoin News

Bitcoinguide