Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

wNyheter: Vad Bitcoin till $ 50.000 betyder för marknaden


Viktiga takeaways

  • Bitcoin korsade 50000 dollar för första gången denna vecka. Det nådde också ett börsvärde på 1 biljon dollar idag.
  • Graden av institutionell antagande i Bitcoin innebär att den fortfarande hävdar rampljuset över andra mindre kryptovalutor, en trend som sannolikt kommer att fortsätta fram till 2021.
  • När DeFi växer förklarar Crypto Briefing varför läsare bör överväga att delta i styrelsens omröstning.

Dela den här artikeln

Bitcoin fick 50 000 dollar den här veckan, nio veckor efter att ha korsat 20 000 dollar för första gången.

Institutionell antagande tar fart

En våg av vanligt intresse för Bitcoin har hjälpt till att driva dess största hittills. Enligt JP Morgan-analytiker kan spekulativ “detaljhandelimpuls” vara den främsta drivkraften bakom sprången. De, drog slutsatsen, kan vara en indikator på att en korrigering kommer.

Det är emellertid svårt att ignorera den enorma adopsionsgrad som tillgången har fått fram till 2020 och 2021.

Den här veckan MicroStrategy meddelat sina planer på att investera över 600 miljoner dollar i konvertibla skulder i Bitcoin, vilket ökar företagets redan massiva BTC-balansräkning. Tillkännagivandet ledde till en liten nedgång i MicroStrategy-aktier men lånade ut stora köpkänslor på kryptomarknaderna, där Bitcoin slog rekordet 50 000 dollar efter tillkännagivandet.

Antagande av företag och institutioner har spelat en viktig roll i tjurfäktningen, vilket gör att den skiljer sig från ICO-frenesi 2017. Förutom MicroStrategy, som utan tvekan har lett till vågen av institutionellt intresse, har stora företag som Tesla och bankillianen BNY Mellon på 2 biljoner dollar. har meddelat investeringar i Bitcoin de senaste veckorna.

Teslas tillkännagivande av en Investering på 1,5 miljarder dollar, tillsammans med övergången till att lägga till Bitcoin som ett betalningsalternativ för sina fordon, läggs till positiva känslor på marknaden.

Tidigare denna månad fick marknaden nyheten att Visa styr programvara för att tillåta kryptohandel hos amerikanska banker. Det ständiga utbrottet av tillkännagivanden från stora företag har fått många på marknaderna att tänka på samma sak: era av massadoption har äntligen börjat.

Varje högt profilerad institution som adopterar Bitcoin gör det lättare för andra att följa, vilket raderar Bitcoins skakiga rykte bland hallarna för vanliga finanser och handel. Det legitimerar äntligen den ledande kryptovalutan som en verklig tillgång.

Bitcoin tog nyligen Tesla, Facebook och Tencent för att bli sjätte största tillgången i världen med ett marknadsvärde på 1 biljon dollar, efterföljande jättar som Apple och Amazon.

Påverkan på den bredare marknaden

Det var inte så länge sedan att kryptoutrymmet skulle kallas “Bitcoin” och “altcoins”, men med miljarder dollar som flödar in i Ethereum, DeFi och andra projekt är den berättelsen inte lika stark idag.

Det kan dock inte förnekas vilket mynt som leder marknaden. Bitcoin har knappt 60% dominans, medan Ethereum spårar med endast 13,1%.

ETH hade överträffat BTC fram till denna vecka; förhållandet mellan de två tillgångarna nådde en toppnivå på två år den 25 januari.

Men när Bitcoin sparkar in i ett rally, tar det ofta rampljuset över resten av marknaden. Detta bevisades den här veckan: det ökade med 14,8%, medan ETH har sett en vinst på endast 10,1% på samma tidsram.

Även om många mindre mynt har stigit, har de senaste samtalen om en “alt säsong” överskuggats av Bitcoins uppgång. Aave gled 18% efter att ha gjort betydande mark under de senaste veckorna, Synthetix har sjunkit till 30: e rankning på topplistan, och har också Uniswap doppat. Med andra ord skulle alla handlare som innehar dessa DeFi-blå marker ha varit bättre med kryptos mest tidtestade tillgång.

Den senaste prisåtgärden betyder dock inte att resten av marknaden håller på att dö av. Pengarinflöden till Bitcoin har historiskt varit positiva för de mindre cap-mynten, och det skulle inte vara en överraskning att se ETH och andra projekt efter BTC: s ledning inom en snar framtid. Massor av mindre cap-mynt stiger fortfarande, även om DeFi har tappat lite av sin ånga.

Även Ethereum – hemmet för DeFi och NFT: er – har dock inte samma prestige som Bitcoin. För närvarande finns det bara en kryptotillgång som institutionerna är intresserade av. Fram till det ändras kommer Bitcoin att förbli “kung”.

Marknadsåtgärd: Bitcoin (BTC)

Bitcoin är för närvarande i ett paraboliskt framsteg. När kryptovalutan korsade 20 000 dollar i mitten av december slog den en ny heltidshöjd tre år efter att den senast nådde nivån.

Veteranhandlaren Peter Brandt har uppgett att tre paraboliska framsteg i en tillgång inom ett decennium är bland de sällsynta händelserna i handelshistoriken.

I efterhand var de bästa nivåerna för spotköp 17 500 dollar och 29 000 dollar.

Källa: TradingView

Den paraboliska SAR-indikatorn är ett av få verktyg som handlare använder när det inte finns några målmotstånd.

Utvecklat av Welles Wilder är mätvärdet en gynnsam trendindikator som markerar reverseringsnivåer i en uppdelning från en positiv eller negativ trend. Således blinkar under priset i en uppåtgående trend och över i en nedåtgående trend.

Källa: TradingView

För närvarande är stödnivån för Parabolic SAR cirka $ 47.000. Ytterligare nackdelen i BTC kan se ett test på $ 31 000 i slutet av nästa vecka, parabolans stöd.

Enligt data från Glassnode flyttade myntdagarna som förstördes i februari till ett års låg i februari, vilket innebär att långsiktiga investerare inte säljer sina innehav trots milstolpen på 50 000 dollar.

Bitcoin har stigit med 64% i februari, med över en veckas prisåtgärd kvar. Tillbaka i 2017 var februari den första av många månader då Bitcoin registrerade tvåsiffriga vinster.

Den aktuella prisåtgärden resonerar mer i maj 2017, runt den sista parabelns mittpunkt på månadsskala. Enligt Brandt är mittpunkten för den nuvarande parabolen cirka 42 000 dollar.

Bitcoin fick 750% från juni 2017 till december topp nära $ 20.000. Stigen såg tre allvarliga korrigeringar innan de nådde rekordhöjder.

Han delade sina tankar om Bitcoins troliga rörelse på en kortsiktig tidshorisont, sade SIMETRI-analytiker Nathan Batchelor:

”Bitcoin seglade genom referensnivån på 50 000 dollar relativt lätt denna vecka. Fler nyheter om företagsinvesteringar i BTC hjälpte toppkrypten att rida de redan starka medvinden från Tesla och Mastercard. 55 000 $ är nästa stora nivå att se på listorna fram till helgen. En stark tillbakadragning från detta område ligger verkligen inom möjligheterna med tanke på det paraboliska förskottet från $ 40.000. ”

Marknadsåtgärd: Ethereum (ETH)

Ethereums inhemska token ETH är fortfarande på rätt spår för ett riktpris på $ 2100 efter en breakout i början av månaden.

Supportnivån för ETH är $ 1 840, vilket sammanfaller med den Paraboliska SAR-indikatorn på en fyra timmars skala. Det dagliga måttet blinkade en köpsignal vid breakout torsdagen.

Källa: TradingView

Med nätverksanvändningen på topp har 100 Gwei blivit baspriset på gas för att använda Ethereum. Vid 100 Gwei är den genomsnittliga avgiften för överföring av ETH cirka $ 5, medan interaktion med mer komplexa smarta kontrakt i DeFi kostar betydligt högre.

Avgiften har varit högre än basnivån under längre perioder i år.

Bortsett från de utpressade avgifterna är derivatmarknadens höga finansieringsgrad en avgörande alarmerande signal som gynnar björnar.

Den genomsnittliga dagliga finansieringsgraden över 0,4% motsvarar 150% per år. Det innebär att långspelare spelar 150% årligen för att låna ut från kortspelare. Detta gör kortslutning lukrativ och skapar en lavineffekt på priset.

Ihållande höga finansieringsnivåer innebär dock att marknaden har blivit bekväm i den nuvarande dynamiken.

Den aktuella nyckelprisåtgärden beror på hur starkt köpare reagerar på en nackdel och om konsolideringen under $ 2000 fortsätter. Nathan Batchelor sa:

”Ethereum kan ha ett datum med ödet under helgen när det närmar sig $ 2000-nivån. Mitt diagram säger $ 2400 eller $ 1400 nästa. Så detta är ett stort avgörande ögonblick för ETH på kort till medellång sikt. ”

Krypto-att-göra-lista: Rösta i DeFi Governance

Decentraliserat ägande är inneboende i krypto. Det började med Bitcoin 2009, och samma etos bygger på DeFi-rörelsen som blomstrar idag.

Protokoll som Uniswap, Synthetix och Yearn.Finance har avstått från mer centraliserade styrningsstrukturer för att överlåta äganderätten till samhället, vilket i sin tur har bidragit till deras framgång.

Många av dessa protokoll har uppnått decentralisering genom att lansera egna tokens, som ofta distribueras till dem som deltar i aktiviteter som avkastningsodling.

Många lag har gett bort generösa luftdroppar.

Även om det kan finnas en frestelse att byta ut tokens mot en annan tillgång som ETH efter mottagande av en överraskningsutbetalning, som helt saknar syftet med styrningstoken.

De flesta av DeFi: s ledande protokoll använder tokens för att styra framtiden för protokollet. För att kunna rösta i viktiga beslut som påverkar protokollet måste du ha ett utbud av tokens som du kan spela.

Styrningsförslag läggs vanligtvis fram och lämnas till omröstning mellan samhället. Den här månaden röstade Synthetix Spartan Council för att lägga till ett syntetiskt Tesla-lager som heter sTSLA till protokollet. Yearn.Finance-samhället godkände under tiden ett förslag om att prägla 6666 YFI.

DeFi är i sin första innings, vilket innebär att det finns ett enormt tillfälle att frontröra rörelsen. Det finns för många högkvalitativa protokoll att nämna i den här funktionen, men att delta i styrning är ett av de bästa sätten att verkligen anamma kraften i DeFi och vara en del av förändringen.

I DeFi har samhället en chans att styra inriktningen på en kraftfull ny finansiell infrastruktur som aldrig tidigare. Handla inte bara tokens – engagera dig så mycket som möjligt medan saker fortfarande är tidiga.

Det är allt för veckans utgåva av wNews, läsare. Håll koll på nästa veckas leverans.

Utlämnande: Vid skrivandet hade några av författarna till denna funktion exponering för BTC, ETH, SNX, UNI och YFI.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Cardano konsoliderar före Smart Contract Upgrade

Bitcoinguide

Bakkt lanserar sin Bitcoin Payments-app

Bitcoinguide

Solana, Serum tillkännager vinnare av DeFi Hackathon

Bitcoinguide