Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

wNyheter: De 5 faserna i Bitcoin


Viktiga takeaways

  • Nigeria gick i centrum denna vecka när senaten diskuterade hur man ska hålla sin valuta flytande mitt bland Bitcoin.
  • Diskussionen utlöste diskussion om vilken fas av antagandet det orange myntet för närvarande befinner sig i.
  • Ett Bitcoin-köp på 1,5 miljarder dollar från Tesla startade vad många kallade en kritisk vecka i kryptonyheter.

Dela den här artikeln

Bitcoins hektiska vecka punkterades av en unik diskussion i den nigerianska senaten.

Nigerias Bitcoin-problem

Finansmarknaderna verkar ofta hända i några få stora storstadsområden. Branschen nämner till exempel Wall Street eller City of London som globala finansiella nav. Dessa referenser sträcker sig ibland även till olika delar av Asien.

Den här veckan tog Nigeria dock centrum. Och inte av skäl som du kan förvänta dig.

Under en senatsförhandling började nigerianska politiker diskutera hur man sparar sin lokala valuta mitt i Bitcoin. Landets centralbank har redan gjort det beställde stängning av kundkonton kopplade till kryptovaluta. Detaljhandelsbanker som inte följer mandatet riskerar stora böter. Binance följde efter och började avnotering Nigerianska Naira-par.

Vid senatmötet emellertid en politiker hävdade att ”tekniken är så stark att …[he doesn’t] känner till vilken typ av regler [they] kan göra ”för att stoppa det. Samma politiker, Sani Mohammad Musifortsatte med att säga att “Bitcoin har gjort vår valuta nästan värdelös eller värdelös.”

Efter USA flyttar Nigeria mest BTC-volym på kryptomarknaden Paxful. Det är också oerhört populärt på peer-to-peer-plattformar som LocalBitcoins.

Det lilla doppet man ser är sannolikt relaterat till LocalBitcoins-plattformen som lägger till KYC-krav.  Källa: CoinDance
Det lilla fallet är sannolikt relaterat till LocalBitcoins-plattformen som tillför KYC-krav. Källa: CoinDance

Bitcoin är så populärt på grund av den långsamma devalveringen av landets lokala valuta, Naira (NGN). Det är också kryptoentusiasters föredragna berättelse. Istället för att förlora värde på grund av inflation och statligt ingripande bör medborgarna köpa sunda pengar för att skydda sin rikedom.

Senator Musi har alltså hälften rätt när han säger att BTC är anledningen till att den lokala valutan dör. Den andra halvan faller dock vid centralbankens fötter.

Alfabanken tittar på en tredje devalvering på mindre än ett år. På så sätt hoppas de att utländska investerare kommer att flockas till kontinentens största ekonomi. Analytiker från den sydafrikanska Rand Merchant Bank skrev:

”Nästa steg för att säkerställa utländskt portföljinflöde skulle vara att justera valutan och att bedöma utifrån aktiviteten på onshore terminsmarknaden kan detta ske snarare än senare.”

Ett decennium tidigare kan denna typ av lös penningpolitik ha fungerat. Dessa dagar är det dock en ny läcka, och den får dragkraft varje dag. Plus, med stora företag som nu lägger till den ledande kryptovalutan i sina balansräkningar, måste regeringarna ompröva penningpolitiken och Bitcoin.

Hittills har de insett att de står inför en ostoppbar kraft i vad som i huvudsak är kryptering av militär kvalitet.

På en så hög regeringsnivå kallas denna typ av diskussion nu för ”fas 5”Ögonblick.

Det är poängen i adoptionscykeln där det inte längre är nördar som spelar med BTC utan regeringar och stora företag. Nigeria har uppenbarligen inte antagit tillgången. Ändå visar det senaste förbudet och de stabila volymerna att det är lite de faktiskt kan göra. De verkar också ganska medvetna om detta faktum.

Det enda sättet som Bitcoin skulle kunna skjutas åt sidan är om varje stor ekonomi världen över gjorde det olagligt. Detta skulle naturligtvis inte stoppa hardcore-användare, men det skulle säkert begränsa ytterligare antagande. Hemma-mammor är trots allt inte intresserade av att bli arresterade för att handla online med olagliga pengar.

Det andra potentiella resultatet är att det antas globalt. Företag som Tesla och Microstrategy hjälper också till.

Dashboard för Bitcoin-skattkammare.  Källa: AssetDash
Dashboard för Bitcoin-skattkammare. Källa: AssetDash

Det här är bara två vägar, som växer och avtar när det gäller den demografiska utvecklingen. En avtagande, reglerad väg skulle sannolikt utesluta nationalstater från adoption beroende på svårighetsgraden. Ett vaxande, vänta och se-tillvägagångssätt skulle generera ett motsatt resultat.

På teknisk nivå har Senator Musi dock rätt: Bitcoin är ostoppbar. Det betyder dock inte att dess användning inte kan begränsas drastiskt.

Marknadsåtgärd: Bitcoin (BTC)

Bitcoin såg en enorm ökning på måndagen efter Tesla meddelat dess Bitcoin-köp på 1,5 miljarder dollar. Det var inte de enda positiva nyheterna kring antagandet av Bitcoin den här veckan. Mastercard, Äppleoch Amazon har hållit marknadens känslor uppe hela tiden denna vecka.

Nathan Batchelor, den ledande Bitcoin-analytikern på SIMETRI, sa till Crypto Briefing:

”BTC ser ut att fortsätta med uppåtgående rörelse under helgen, eftersom fartyget från det senaste Tesla och Mastercard förblir väldigt mycket på plats. Inga uppenbara röda flaggor i kedjan för tillfället, så $ 50.000 ser ut som möjligt. Den stora frågan just nu är om tjurar kommer att få en ny chans att ladda om till 40 000 $ innan BTC testar mot 55 000 $. “

Efter sex veckors rörelse i det parallella intervallet mellan $ 39 000 och $ 29 000, bröt BTC äntligen förbi det horisontella avståndsmotståndet.

De nya support- och motståndsnivåerna för alfa-kryptovalutan ligger på $ 39.000 och $ 49.000. Mittnivån på intervallet på $ 43 500 är ett viktigt intresseområde för handlare.

BTC / USD 4-timmars pristabell.  Källa: Trading View
BTC / USD 4-timmars pristabell. Källa: Handelsvy

I alla fall, Bitcoin eviga kontrakts finansieringsgrad är nära sina toppvärden på Binance, vilket tyder på att BTC snart kan korrigeras. Det öppna intresset för Bitcoin-futures på Binance är det största, cirka 1,7 miljarder dollar, dominerat av långa order.

Tidigare har så höga låneräntor för långa tider alltid föregått en korrigering.

Bitcoin evig finansieringsgrad på Binance.  Källa: Binance
Bitcoin evig finansieringsgrad på Binance. Källa: Binance

Marknaden har inte sett något signifikant BTC-inflöde till växlar på kedjans front, en potent signal för en sälj-off.

Således fortsätter utsikterna att vara hausse. En hävstångsmarknad kan dock få priset att sjunka på kort sikt.

Marknadsåtgärd: Ethereum (ETH)

Ethereum fortsätter sin väg mot 2 150 $ efter att ha nått en ny topp denna vecka på 1 836 $. Kryptovalutan ligger marginellt nära rekordhöga nivåer, och en positiv brytning över den kan se ETH över $ 2000 i helgen. Batchelor tillade:

“Jag förväntar mig fortfarande att $ 2 000 kommer att utmanas på kort sikt, se upp för nästa stora tryck för att börja när $ 1 800 blir nyckelstöd för tidigare motstånd.”

Den näst största kryptovalutan har etsat en ny heltidshöjd sju av nio gånger under föregående vecka.

ETH / USD dagligt prisdiagram.  Handelsvy
ETH / USD dagligt prisdiagram. Handelsvy

Trots de höga avgifterna fortsätter dock volymen transaktioner på Ethereum att hålla rekordhöga nivåer. Avgifterna för överföring av USDT på Ethereum har varierat mellan $ 12 – $ 15 förra veckan.

Fortfarande har transaktionsvolymen för Ethereum nått paritet med Bitcoin runt 10 miljarder dollar överföringar per dag, vilket höjer nätets inneboende värde.

Bitcoin och Ethereum-värde överförs på kedjan.  Källa: Coinmetrics
Bitcoin och Ethereum-värde överförs via kedjan. Källa: Coinmetrics

Finansieringsgraden har varit hög under en längre tid. Det finns en sannolikhet att mätvärdet kan återställas till noll med en snabb ETH-korrigering.

Ethereums eviga finansieringsgrad på BitMEX (8-timmars intern).  Källa: BitMEX
Ethereums eviga finansieringsgrad på BitMEX (8-timmars intern). Källa: BitMEX

Supportnivåerna för ETH, vars uppdelning markerar ogiltigförklaring av den aktuella tjurkörningen, är på $ 1 490, följt av $ 1 300 och $ 1 050. En omprövning av det 50-dagars exponentiella glidande medelvärdet (EMA) till $ 1700 finns också på korten.

Det är allt för veckans upplaga av wNyheter, läsare. Håll koll på nästa veckas leverans.

Utlämnande: I skrivande stund hade några av författarna till denna funktion exponering för ETH, AAVE, BTC, UNI och POLS.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Uniswap V3 Video NFT säljer för 525 000 $

Bitcoinguide

CipherTrace och Chainlink gjorde just DeFi mer kompatibel

Bitcoinguide

Binance Coin BNB nu tredje största kryptovaluta

Bitcoinguide