Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

WallStreetBets lanserar blockchain-driven app för att decentralisera index »CryptoNinjas


WallStreetBets, gräsrotsrörelsen som fick internationell framträdande genom att sätta kraftfulla hedgefonder på knä, meddelade idag planer på att använda blockchain-teknik i en produkt som syftar till att bekämpa marknadsmanipulation inom traditionell finansiering.

Framstående personer inom WallStreetBets-communityn – som nyligen ökade till berömmelse genom att kort pressa GameStop genom samordning på plattformar som Telegram och Reddit – har arbetat med experter inom blockchain och fintech-teknik för att skapa så kallade börshandlade portföljer eller ETP. Även om det liknar indexfonder, som erbjuder investerare exponering för en mängd olika tillgångar, kan ETP köras på ett helt decentraliserat sätt.

Genom att utnyttja mekanismerna för öppenhet och samförstånd i samhället som tillhandahålls av blockchain och smart kontraktsteknik, kan WallStreetBets ETP fungera som ett alternativ till den typ av marknadsmanipulation som förvaras av ogenomskinliga och politiskt kopplade banker och hedgefonder.

Denna nya produkt möjliggörs genom så kallad en decentraliserad autonom organisation, eller DAO, vilket innebär att kontroll över tillhörande återbalansering av ETP: er placeras i händerna på samhällsmedlemmar med rösträtt istället för privilegierade insiders och icke-redovisningsbara institutioner.

Varje detaljhandelsinvesterare med tillgång till internet kommer snart att kunna använda en tillhörande applikation på sin dator eller smartphone för att inte bara få exponering för ETP utan också delta i omröstningar för hur deras index vägs.

“Sammanfogningen av blockchain-teknik med finansmarknaderna är nästa logiska steg för finansiering – och inte bara för Wall Street utan överallt”, säger Jaime Rogozinski, grundaren av WallStreetBets och strategisk partner för WSB DApp-projektet. “Det kommer att resultera i starkare, mer demokratiserade marknader och kommer att ge individer runt om i världen.”

WallStreetBets är född i askan av den globala finanskrisen, med början med Occupy Movement, och har fått en enorm organisk följd på sociala plattformar. Det finns inget formellt ledarskap och medlemmar i rörelsen har inte en viss politisk ideologi – förutom att arbeta för att jämna ut spelplanen för att ge den ordspråkiga ”lilla killen”.

WallStreetBets decentraliserade applikation, eller DApp, kommer att styras av sitt eget WSB-styrningstecken som innehavare kan använda för att rösta om ombalansering och exponering av varje samhällsägt instrument.

Så, till exempel, om tokeninnehavare anser att Tesla-aktierna bör omfatta 90 procent istället för tio procent av en viss ETP-portfölj, kan de rösta på det genom att underteckna en enkel transaktion med sina WSB-tokens under omröstningscykler.

“För WallStreetbets är den kommande lanseringen av vår WSB-token en förändring i strategin”, säger BTCVIX, VD för WallStreetBets DApp. ”Vi försökte slå tillbaka genom protest efter den globala ekonomiska kraschen 2008-2009. Vi försökte sedan slå Wall Street-insiders i sitt eget spel genom att kort pressa dem till nästan konkurs. Och nu, med våra snart lanserade ETP: er, strävar vi efter att helt enkelt lämna det befintliga systemet för ett som är rättvist och är beroende av samhället. ”Source link

Related posts

Allt du behöver veta om primära källdata för företags KYC

Bitcoinguide

APPS och Global Oculus styr pilotplattform för kryptobetalningsinfrastruktur »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Två mobilappar vi är stolta över

Bitcoinguide