Vittnen kommer att gå med på Stablecoins, digitala dollar i USA: s senatförhör tisdag – CoinDesk


Idén om en “digital dollar” kommer återigen att skjuta upp huvudet inför den amerikanska kongressen på tisdag.

Den amerikanska senatskommittén för bank-, bostads- och stadsfrågor håller en utfrågning om “Digitalisering av pengar och betalningar, Och medan få detaljer har släppts, vittnen – före detta ordförande Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Ordförande J. Christopher Giancarlo, Paxos medgrundare och VD Charles Cascarilla och Duke University besökande professor i lag Nakita Cuttino – föreslår att fokus kan centrera delvis kring centralbankens digitala valutor och stablecoins.

Förhöret kan slippa liknande mark som den nyligen hölls av en underkommitté med House Financial Services Committee, som behandlade frågor om ekonomisk inkludering och hur man bäst kan skicka hjälpmedel till amerikanska invånare snabbt och effektivt. Vittnen vid den tiden efterlyste beprövade alternativ att bygga ett nytt tokeniserat system.

Cuttino, i förskrivna öppningsanmärkningar, sade att vissa amerikanska invånare kanske vänder sig till digitala bank- och betalningssystem, “amerikaner med låga inkomster föredrar oproportionerligt att handla med bankberättare.”

Digitala system har sina nackdelar: nästan 1 till 5 amerikaner har inte smartphones, vilket begränsar deras tillgång till digitala banktjänster, medan nästan 10 procent inte har alternativ internetåtkomst i sina hem. Cuttino tog också upp frågor om affärsmodellerna för centralbankens digitala valutor och stablecoins.

“Om tjänster är” gratis “, vilka alternativa avvägningar gör konsumenterna (t.ex. konsumentdata)? Används konsumentdata för att utnyttja beteendeförsvagningar till nackdel? Förbättras konsumentförhållandena dessutom genom en övergång till den nya lösningen? I slutändan borde fintech-lösningar inte bara flytta de flesta amerikaner från finansmarknaden till en digital digital ekonomi, säger Cuttino.

“Såväl konsumenter som institutioner hålls kvar av oförmågan att ha tillgång till sina egna medel i tid på grund av förseningsförseningar i banköverföringar, internationella ledningar och andra aktiviteter som kan ta över fem dagar att lösa”, säger han. ”Detta gör det svårt att hantera andra betalningar med någon form av förutsägbarhet. I ekonomisk omfattning skapar detta en komplex kedja av låneförpliktelser och onödiga mellanhänder. ”

Denna arkitektur måste uppdateras under 2000-talet, säger han, och ekar ett gemensamt avstånd från den tidigare CFTC-ordföranden Giancarlo, som på liknande sätt har förespråkat att framtida säkra dollarn.

“Digital dollar-projektet anser att möjligheten är att inte bara föreställa sig ett sådant ekosystem, utan att bygga det med sådana tjänster för låginkomst- och underbankerade samhällen som prioriteringar från början,” säger han i sitt förskrivna vittnesbörd.

Avslöjande

Ledande inom blockchain-nyheter, CoinDesk är ett mediauttag som strävar efter högsta journalistiska standarder och följer en strikt uppsättning redaktionella policyer. CoinDesk är ett oberoende operativt dotterbolag till Digital Currency Group, som investerar i cryptocurrencies och blockchain-startups.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

“Ser dåligt ut” – Bitcoin Futures Echo dagar före mars krasch, säger Trader

Bitcoin (BTC) futures var oroande analytiker den 10 juli eftersom volymdata antydde allvarlig svaghet och potentialen för en stor återgång.Ladda upp ett veckovis...

First Mover: Kyber Token: s åttfaldiga ökning avslöjar spel på framtida marknadsandelstillväxt – CoinDesk

På cryptocurrency-marknader är nyutvecklade ”decentraliserade utbyten” som Kyber pytla jämfört med mer etablerade och centraliserade arenor som Binance. Men i handlarnas ögon är det...

Federal Reserve: s minskande balansräkning är björnaktig för Bitcoin. Eller är det? – CoinDesk

Den amerikanska centralbankens balansräkning kontrakterar, men trots den allmänna åsikten är det inte nödvändigtvis dåliga nyheter för bitcoin. Centralbankens balansräkning minskade med 88 miljarder...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!