Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Vitrysslands president uppmanar att öka regleringen för kryptovalutor med hänvisning till “Kinas erfarenhet” – Reglering Bitcoin News


Den vitryska presidenten höll ett möte under veckan där han nämnde kryptovalutor inom ramen för regleringen av IT-industrin. Alexander Lukashenko antydde att skärpa regelverket för att kontrollera kryptoanvändning i Vitryssland.

Lukashenko strävar efter att skapa ett enhetligt regeringsorgan

Enligt nyhetsbyrån Belta träffade Lukashenko höga tjänstemän för att klargöra regleringsmiljön som styr kryptosfären. Sammantaget ber han om förändringar i branschens nuvarande regler.

För det första berömde han det faktum att Vitryssland har varit en “pionjär” när det gäller att diskutera juridiska frågor om kryptovalutor:

Användningen av digitala tecken (tokens) och kryptovalutor har blivit vanligt i många länder i världen. De accepteras som ett extra betalningsmedel tillsammans med traditionella pengar. År 2017 var vi de första i världen som skapade rättsliga villkor för utvecklingen av dessa tekniker i Vitryssland.

Därför anser den vitryska presidenten att landets centralbank och statskontrollkommittén bör föreslå “att klargöra vissa bestämmelser i lagstiftningen och fastställa den nödvändiga nivån på kontroll över den nya sfären av finansiella transaktioner.”

Trots att han ägde tid åt att diskutera frågor som rör kryptovalutor, var mötet avsett att leta efter möjligheter att utöka den vitryska digitala tekniken. Lukashenko sammanfattade alla sina insatser om ämnena och betonade att han bara vill etablera kontroller, inte förbjuda industrier.

Faktum är att den vitryska presidenten försöker skapa ett enhetligt regeringsorgan för sådana ändamål. Under sin briefing citerade Lukashenko Kinas erfarenheter som ett exempel på att ”bygga ett digitalt samhälle.”

Efter mötet föreslog Vitrysslands vice premiärminister Nickolay Snopkov att Belarus Hi-Tech Park, den statligt stödda IT-inkubatorn, så småningom skulle kunna övervaka kryptorelaterade frågor i landet.

Vitrysslands förhållande till kryptovalutor

Det finns bara ett kryptobörs registrerat lokalt i Vitryssland sedan industrin blev reglerad i landet 2017.

Landet har gjort rubriker de senaste månaderna på grund av massiva protester mot Lukashenko. Kryptovalutor har spelat en roll för att bana vägen för att finansiera proteströrelser.

Bysol, en vitrysk ideell organisation, samlade in över 2 miljoner dollar i bitcoin (BTC) donationer på en månad för att finansiera de rörelser som uppstod under protesterna.

Vad tycker du om Lukashenkos ord om att stärka kontrollen över kryptoindustrin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons





Source link

Related posts

Eerie Fractal sätter Bitcoin i riskzonen för att testa $ 47 000; Här är varför

Bitcoinguide

Sydkoreas regering försöker reglera internationella överföringar relaterade till Crypto ‘Kimchi Premium’ – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Elon Musk Bitcoin Giveaway Scam kostar den här mannen BTC värt $ 600K – Presenterade Bitcoin News

Bitcoinguide