Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Vissa afrikanska kryptoanvändare ser Bitcoin som en alternativ källa till pensionsinkomster – Emerging Markets Bitcoin News


Användningsfall för Bitcoin i afrikanska länder fortsätter att expandera med den senaste är dess användning som en alternativ källa till pensionsinkomst. På en kontinent som plågas av hög inflation och instabila valutor ses bitcoin, som är decentraliserat och censurresistent, “som en säkrare källa att bidra till för pensionering.”

Enligt en lokal rapport är denna övergång till bitcoin djupare i länder som Sydafrika där traditionella pensionsfonder “historiskt sett har haft problem med bedrägeri och instabilitet.” Rapporten, som förlitade sig på en analys av en kryptostart, Yellow Card, förklarade:

Detta har särskilt noterats i länder som Sydafrika, där ett stort antal användare rapporterade att de använde Bitcoin-besparingar som en säkrare källa att bidra till för pension.

Icke desto mindre noterar rapporten fortfarande att bitcoin ännu inte har visat sig vara en pålitlig investering för en långsiktig horisont. Följaktligen varnar rapporten långsiktiga sparare att överväga alla möjliga scenarier och alternativ när man planerar för pension.

Under tiden bekräftade resultaten av analysen av Yellow Card bitcoins status som “ett billigare alternativ för försäljnings- och remitteringsbetalningar.” På liknande sätt fann analysen också att många användare ser “bitcoin som en lönsam investering och ser handel som ett sätt att bygga en extrainkomst.”

Enligt analysen är det sådana användningsfall som hjälper till att förklara den “oöverträffade ökningen av köp och användning av kryptovaluta på den afrikanska kontinenten.”

Håller du med om att bitcoin nu har blivit en alternativ källa till pensionsinkomster? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

O3 Swap omdefinierar DeFi med förbättrade, effektiva och ekonomiska kryptokedjekapaciteter

Bitcoinguide

Brandprotokoll för att lista FIRE på BitMax – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Gråskala Bitcoin Trust vid rabatt kan förändra BTC

Bitcoinguide