Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Visa planerar att möjliggöra kryptovalutatransaktioner


Viktiga takeaways

  • Visa planerar att lägga till stöd för kryptovalutaköp och utgifter, enligt VD Al Kelly.
  • Företaget arbetar också med mer än 35 fiat-backade kryptovalutaprojekt.
  • Mastercard och PayPal har sina egna kryptoinsatser på gång, vilket kan ha katalyserat Visas planer.

Dela den här artikeln

Visas VD Al Kelly säger att betalningsjätten planerar att möjliggöra köp och utgifter för kryptovaluta i sitt nätverk.

Användare kommer att köpa och spendera krypto

Kelly uppgav under Fortunes Leadership Next-podcast att hans företag har två strategier relaterade till Bitcoin. För det första planerar den att “möjliggöra köp av bitcoin med Visa-referenser.” Det innebär att detaljhandelsanvändare som använder företagets kort kommer att kunna köpa Bitcoin.

För det andra planerar Visa att arbeta med Bitcoin-plånböcker så att BTC kan “översättas till en fiatvaluta” och användas på platser där Visa traditionellt accepteras. Detta innebär att Bitcoin kan accepteras på 70 miljoner företag som stöder företagets kort.

Kelly noterade också att Visa arbetar med cirka 35 olika kryptovalutaprojekt, särskilt “fiat backed” kryptovalutor. Det antyder att Visa är intresserad av stallmynt. Det är faktiskt redan känt att det arbetar med Circle USD i denna fråga.

Kelly noterade att han inte vet om kryptovalutor i slutändan kommer att lyckas eller misslyckas. Snarare säger han att Visa “inte väljer vinnare och förlorare” och att företaget avser att komma in på trenden om krypto blir en mer populär betalningsmetod.

Mastercard, PayPal har konkurrerande planer

Konkurrerande betalningsjätten Mastercard tillkännagav liknande planer i februari, vilket tyder på att det initialt kommer att stödja stablecoin-transaktioner. Under tiden lade PayPal till köp och försäljning av krypto förra året och planerar att utöka dessa funktioner. Dessa konkurrerande ansträngningar kan vara en katalysator för Visas planer.

Medan vissa ser dessa nyheter som ett landmärke för antagande av kryptovaluta, kan andra se det som undergräver Bitcoin-målen.

Visa kommer sannolikt att ha betydande kontroll över sin kryptovaluteaktivitet med möjlighet att blockera användare och transaktioner. Bitcoin, å andra sidan, var utformad för att undkomma dessa begränsningar.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Sacramento Kings erbjuder Bitcoin-löner till spelare, personal

Bitcoinguide

Crypto.com anställer Downtown Exec för att leda en ny “Invite-Only” NFT-plattform

Bitcoinguide

Star Wars, Wolf of Wall Street NFT kommer till Ethereum

Bitcoinguide