Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Visa förväntar sig att kryptovaluta blir “extremt mainstream” – arbetar för att tillåta Bitcoin-användning i 70 miljoner butiker – Finance Bitcoin News


Visas VD Al Kelly räknar med att kryptovaluta kan bli “extremt mainstream” inom fem år. Han arbetar för att placera Visa mitt i det om kryptovaluta skulle ta fart. Han bekräftade vidare att Visa arbetar för att tillåta bitcoin-inköp, förutom att kryptovalutan kan användas i 70 miljoner butiker där Visa accepteras.

Visa förväntar sig att Crypto kommer att bli ‘Extremely Mainstream’

I Leadership Next-podcasten med Alan Murray och Ellen McGirt publicerad på tisdag talade Visas VD Al Kelly om bitcoin och hans företags kryptovalutastrategi. Med tanke på den senaste tidens höjning av priset på bitcoin, frågades han vad det betyder för hans kreditkortsverksamhet.

“Jag skulle vilja dela krypto i två hinkar”, började Kelly. “En är den mer spekulativa tillgången” eller “digitalt guld”, förklarade han och tillade att han placerade bitcoin i denna kategori. VD utarbetade:

I den kategorin försöker vi göra två saker. En är att möjliggöra köp av bitcoin på Visa-referenser.

För det andra arbetar Visa med några bitcoinplånböcker för att bitcoin ska kunna översättas till en fiatvaluta och därför omedelbart kunna användas på någon av de 70 miljoner platser runt om i världen där Visa accepteras, tillade Kelly.

“Den andra kryptokategorin är digitala valutor”, fortsatte han och tillade:

Där ser vi en stark potential för dem att bli ett nytt betalningsmedel. I själva verket kan det vara en accelerator på några av de framväxande marknaderna när vi tittar runt världen.

Han fortsatte med att avslöja att Visa “arbetar med många spelare” i denna kategori. ”Det finns ungefär 35 olika spelare vi arbetar med,” specificerade han och klargjorde att ”Dessa är valutor som är fiat-backade [stablecoins]. ”

Hans uttalande upprepar vad Visa förklarade i sitt Q1 2021-inkomstsamtal. “Vår strategi här är att arbeta med plånböcker och utbyten för att göra det möjligt för användare att köpa dessa valutor med sina Visa-referenser eller att ta ut pengar på våra Visa-referenser för att göra ett fiat-köp hos någon av de 70 miljoner handlarna där Visa accepteras globalt”, företaget informerade sina aktieägare.

Under tisdagens podcast frågades Kelly också var Visa står med tanke på att kryptovaluta används för att sänka kostnaden för transaktioner, så att användarna inte behöver betala så mycket till Visa och Mastercard som de gör idag.

“Det som vi faktiskt gillar med vår verksamhet är att vi inte väljer vinnare och förlorare”, beskrev han. ”När du och jag sitter här och pratar idag, vet jag inte i vilken grad kryptovalutor kommer att ta fart. Kommer vi att säga om fem år att det var en modefluga och att det inte var en stor sak? Eller kommer det att bli extremt vanligt? Jag är inte tillräckligt smart för att veta, men vad jag är smart nog att göra är att se till att vårt företag är mitt i det idag så att om det tar fart är vi mitt i att hjälpa till med att flytta pengarna. ”

Han jämförde sedan Visas affärsmodell idag med hur det var tidigare och klargjorde att Visa brukade handla om människor som använde sina produkter för att köpa och sälja varor och tjänster. “Idag gjorde vi företaget till ett företag som handlar om penningrörelser globalt, så alla typer av medel som kommer att flöda, vi vill vara mitt i det”, bekräftade han och betonade:

Om det tar fart och vi kan få vår rättvisa andel eller mer av volymen eftersom vi räknar med att detta eventuellt kan ta fart och bli en stor sak, vill vi verkligen vara beredda på det, och jag tror att vi har en mycket bra start .

Vad tycker du om Visas bitcoinstrategier? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

al kelly, Bitcoin Wallets, Köp Bitcoin, köp bitcoin med visakort, köp kryptovalutor, mainstream, använd visakort, visum bitcoin, visakort bitcoin, visumchef bitcoin, visakrypto, visakryptovaluta

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Hur Bitcoin-priset kan tappa 50 till 70% om momentum vänder ner

Bitcoinguide

200 år gammal amerikansk vinbutik accepterar nu kryptovalutor – Bitcoin News

Bitcoinguide

Blockchain-företaget ber Nevada-staten om tillstånd att bygga en krypto ‘Smart City’ i Storey County – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide