Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Visa för att möjliggöra Bitcoin-köp, säger VD Al Kelly


I en intervju för Fortunes Leadership Next-podcast avslöjar Visas VD Al Kelly sina ansträngningar för att integrera Bitcoin i deras betalningsplattform.

Deras planer är att deras miljontals kunder över hela världen ska kunna handla med BTC men också konvertera dessa medel till fiat. Kelly hävdade:

Vi försöker göra två saker. Det ena är att möjliggöra köp av Bitcoin på Visa-referenser. Och för det andra att arbeta med Bitcoin-plånböcker för att låta Bitcoin översättas till en fiatvaluta och därför omedelbart kunna användas på någon av de 70 miljoner platser runt om i världen där Visa accepteras.

Visas långsiktiga mål är att bli en bro mellan Bitcoin-ägare och mer traditionella betalningsmetoder. För det anser Kelly att stallmynt har en “stark potential”. Han hävdade:

(…) valutor som är fiat-backade, men vi tillåter den här översättningen, om du vill, till en fiatvaluta och i en plånbok där det finns ett Visa-kort, och igen kan Visa-kortet användas med den översatta digitala valutan över till fiatvalutan för att köpa någon av våra 70 miljoner platser.

Bitcoin ovanpå Visas nätverk

Visas VD avslöjade att de arbetar med 35 partners i kryptoindustrin för att realisera sitt mål. Bland deras partners är Circle, företaget bakom USD Coin (USDC), BlockFi, Fold och andra.

Kelly hävdade att BTC fortfarande är i ett tidigt skede, så han är inte säker på att kryptovalutor “kommer att starta och bli en stor sak”. Men Visa planerar att vara i centrum för kryptoindustrin för att “hjälpa till att flytta pengarna”. Samtidigt skisserade verkställande direktören en möjlig framtid där “det finns inga vinnare och förlorare” mellan Visas eller Bitcoins nätverk.

Betalningsföretagets chef ser Bitcoin som en lösning för de affärer som berörs av Covid-19-pandemin, särskilt resebranschen. Med en minskande kontantanvändning vill Visa påskynda ”digitaliseringen av ekonomin”. Under de kommande tre åren sa Kelly att de kommer att försöka “digitalisera” 50 miljoner småföretag.

I mitten av 2020 offentliggjorde Visa sin första rapport som direkt nämnde BTC och avslöjade deras ansträngningar att “avancera” deras strategi för den digitala valutan. I slutändan är betalningsföretagets vision att varje transaktion över flera blockkedjor ska avvecklas ovanpå Visas nätverk.

Vi fortsätter att tänka på Visa som ett nätverk av nätverk. […] Blockchain-nätverk och stablecoins, som USDC, är bara ytterligare nätverk. Så vi tror att det finns ett betydande värde som Visa kan erbjuda våra kunder, vilket gör det möjligt för dem att få tillgång till dem och göra det möjligt för dem att spendera hos våra handlare.Source link

Related posts

Den andra upplagan av NFT Awards tillkännagavs, Intense Competition Expected

Bitcoinguide

Varför VISA tycker att Bitcoin har potential inom fem viktiga områden

Bitcoinguide

Bitcoin glider över 13%, veteranhandlaren Peter Brandt föreslår att BTC kommer att toppa till $ 200 000 men tips om möjliga djupa korrigeringar – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide