Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Visa dykning i kryptovaluta “på en mycket, mycket stor väg” – VD skisserar 5 kryptoprioriteringar – Utvalda Bitcoin-nyheter


Visa VD Al Kelly säger att betalningsjätten lutar sig in i kryptovalutautrymmet “på ett mycket, väldigt stort sätt.” Han beskriver fem viktiga områden för kryptomöjligheter som Visa fokuserar på och säger att hans företag är “extremt väl positionerat.”

Visa fokuserar på 5 kryptoområden

Under Visas intjäningsanrop för perioden som slutade 31 mars förra veckan redogjorde betalningsjätten för sitt engagemang för kryptorummet och lyfte fram fem viktiga områden som företaget fokuserar på.

Al Kelly, Visas ordförande och verkställande direktör, började med att notera att det finns ”två marknadssegment” som hans företag ser i kryptorummet. En är bitcoin, som han beskrev som ”främst” en tillgång som innehas av människor. “Vi tänker på dem som det digitala guldet”, fortsatte han. ”Sedan finns det digitala valutor, inklusive digitala bankvalutor [CBDCs] och stablecoins som stöds direkt av befintliga fiatvalutor. ”

VD avslöjade vidare:

Vårt fokus är på fem olika möjligheter som vi ser i detta utrymme. Och jag skulle säga att detta är ett utrymme som vi lutar in på ett mycket, mycket stort sätt och jag tycker är extremt väl positionerade.

Den första möjligheten som Visa-vd skisserade är “att göra det möjligt för konsumenter att köpa dessa valutor eller bitcoin.” Han utarbetade: “Vi arbetar hårt med plånböcker och utbyten för att bara se till att vi underlättar acceptans i människors förmåga att använda sina Visa-kort för att köpa.”

Det andra tillfället är “att möjliggöra utbetalningar av digital valuta till fiat”, förklarade Kelly och tillade att det betyder “att konvertera en digital valuta till en fiat på en Visa-referens, vilket sedan gör dessa medel tillgängliga för shopping på någon av de 70 miljoner Visa-handlare och ger den digitala valutan omedelbar nytta. ”

VD noterade: ”Vi har över 35 plattformar och plånböcker för digital valuta som har valt att arbeta med oss. Coinbase, Crypto.com, Blockfi, Fold, Bitpanda är bara några exempel. Och så är det verkligen en andra stor möjlighet. ”

Den tredje möjligheten i kryptorummet som Visa fokuserar på är att möjliggöra för finansinstitut och fintech-partners att kunna erbjuda ett kryptoalternativ för sina kunder.

Kelly förklarade att Visa har “skapat API: er som gör det möjligt för finansinstitutskunder att köpa, förvara eller till och med handla digitala valutor som innehas av Anchorage, som är den första federala kartade digitala tillgångsbanken i USA. Vi har gjort vår första lansering med First Boulevard , som är en digital neobank som fokuserar på att bygga generationsrikedom för den svarta samhället.

Den fjärde möjligheten är ”uppgörelse”, som VD sa: ”Vi har uppgraderat vår infrastruktur för att tillåta en finansiell institution att lösa sig med dessa i en digital valuta med stablecoin, från och med USDC.” Det sista tillfälleområdet i kryptorummet “arbetar bara med centralbanker”, avslutade Kelly.

Vad tycker du om att visa dykning i krypto i fem områden? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Världens största kapitalförvaltare Blackrock går in i Bitcoin Space – diskuterar vad som driver BTC-priset – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Denna DeFi-plattform är värt din uppmärksamhet

Bitcoinguide

Bitcoin träffar 50 000 dollar för första gången i historien – och sedan dumpar

Bitcoinguide