Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Vinnare av Solana X Serum DeFi Hackathon tillkännagav »CryptoNinjas


Solana och Serum tillkännagav idag vinnarna från deras nyligen hållna Solana X Serum DeFi Hackathon. Vinnarna valdes bland över 3000 byggare och 100 projekt.

Alla de 9 bästa vinnande lagen kommer att kunna tävla om ytterligare 200 000 USD i fröfinansiering och få omfattande resurser från The Solana Foundation, EcoSerum och ledande riskkapitalföretag.

Evenemanget samlade kryptopionjärer, populära DeFi-projekt och byggare från hela världen under två veckors hacking på Solana och Serum. De byggde skalbara projekt inklusive decentraliserade börser, verktyg, utlåning och mer.

Domare av hackathonet inkluderade teammedlemmar från Solana, Chainlink, Sushi, Multicoin Capital, Circle, Parafi Capital och CoinGecko.

”Vi är stolta över kvaliteten och antalet projekt som genomfördes under bara en 2-veckors hackathon. Solana byggdes för att skala DeFi till global adoption, och detta hackathon gav byggare möjlighet att utnyttja kedjans hastighet och komposibilitet. Vi ser fram emot ytterligare supportteam när DeFi snabbt expanderar till Solana blockchain. ”
– Anatoly Yakovenko, ordförande för Solana Foundation

Vinnare på första plats:

De två förstaplatsvinnarna får 50 000 USD i USDC-SPL-token.

Mangomarknader: ett decentraliserat handelsprotokoll över marginaler med upp till 5x hävstång, integrerat med Serum DEX orderbok.

Användare av Mango Markets behöver bara betala handelsavgifter. De kommer att ha möjlighet att bidra med sin SRM i Mango Markets pool för att minska Serum DEX-avgifterna för alla användare av Mango Markets. Mango Markets erbjuder högre hastigheter och lägre avgifter än vad som finns i Ethereums ekosystem, tack vare Solana. Mango Markets arbetar också med att integrera eviga futures på plattformen.

PsyOptions: ett projekt som ger amerikanska alternativ på Solana, med stöd för SPL-token, som utnyttjar Serum DEX för att skapa alternativ. PsyOptions har förmågan att skapa derivatprodukter som för närvarande inte finns i kedjan genom att integrera med marginalhandelsprotokoll som Mango Markets.

Tack vare Serum DEX och den höga kapaciteten och de låga kostnaderna för Solana kan likvidationer på dessa protokoll vara exakta. Detta möjliggör effektiv användning av säkerheter och mindre risk för glidning, dessa funktioner är för närvarande inte möjliga på Ethereum.

Andra vinnare:

De 3 andra vinnarna får vardera $ 20 000 i USDC-SPL-token.

Papegoja: Parrot är ett syntetiskt skuldprotokoll som överbryggar befintliga avkastningsbärande symboler på Ethereum-lager 1 in i Solanas DeFi-ekosystem. LP-innehavare i protokoll som Sushi, Curve etc. kan nu använda polletter som säkerhet direkt på Solana-baserade utlåningsprodukter.

Syntetisera: Synthetify är ett decentraliserat protokoll för syntetiska tillgångar, byggt på Solana. Systemet fungerar på samma sätt som det Ethereum-baserade Synthetix-protokollet.

Solrise Finance: Solrise är ett decentraliserat p2p-kapitalförvaltnings- och handelsprotokoll som gör det möjligt för fondförvaltare att skapa investeringsfonder, sätta in polletter och välja tillgångar att handla. Det gör det också möjligt för fondinvesterare att spåra fondens resultat och deras resultat.

Vinnare på tredje plats:

De fyra tredjeplatsvinnarna får vardera 10 000 USD i USDC-SPL-token.

Serumskattid: SerumTaxTime-teamet byggde ett verktyg för att automatiskt sikta igenom en användares Serum DEX-affärer och presentera dem via tydlig dataanalys för att bestämma skattebetalningar.

DTF-protokoll: DTF Protocol är ett Solana-baserat system som gör det möjligt för användare att implementera en kapitalförvaltningsstrategi där andra kan investera. En strategi består av en korg med SPL-token inkapslade i ett DTF-program som i sig är en SPL-token. Genom att stödja externa integrationer med börser, utlåningsplattformar, automatiserade marknadsförare och tillgångsprotokoll möjliggör DTF: er alla typer av strategier inklusive de som använder.

Sushi Warrior: Sushi Warrior är ett stridsspel med flera spelare i turneringsstil som innehåller lotterier utan förlust, som liknar PoolTogether, och som utnyttjar Solana, Arweave, Torus, USDC och AAVE för att ge komponerbar DeFi till spelvärlden. Dessutom erbjöd Torus, en populär DeFi-plånbok, ett pris på 2000 dollar till det team som bäst integrerade sin plånbokslösning i projektet. Efter att ha granskat alla bidrag med en Torus-integration valdes Sushi Warrior igen som en vinnare.

Tenderize Me: Tenderize Me är en vätskesatsningslösning som gör det möjligt för användare att generera tenderSol, ett värdetillskottande insatsderivat-token, som gör det möjligt för dem att komma in eller ut ur insättningen utan bindning och bindningstid. Huvudfokus är att göra staking effektivare och lättare för vanliga icke-tekniska Solana-medlemmar. Att ha en tenderSol-token som representerar deras satsningsposition tillåter användare att använda den igen, till exempel som säkerhet i andra protokoll.

Community Choice Prize:

Strax efter att alla projekten hade lämnats in röstade Solana-communityn på sina favoritprojekt. Community Choice Award uppgår till $ 5000 i USDC-SPL. Över 10 000 röster räknades och ett projekt vann med mycket liten marginal …

COPE: COPE är ett tokenprojekt som gör det möjligt för handlare att rangordna sina resultat och se andra handlares resultat i ett index baserat på deras Cope-poäng. Rankningen skapar en signal för andra handlare som vill komma in i nya positioner. Den andra fasen av projektet är att implementera en automatiserad investeringsprodukt som användare kan tillåta att handla för deras räkning baserat på COPE-index. Den omedelbara förmågan möjliggör integrering av Serum DEX, vilket ger handlare möjlighet att distribuera aktiva strategier på CLOB enligt regler som produceras i ett smart kontrakt som körs på Solana.

Vinnarna bedömdes enligt följande kategorier:

1. Funktionalitet
2. Potentiell påverkan
3. Nyhet
4. Design
5. Komposibilitet

De 9 bästa lagen har nu möjlighet att tävla om ytterligare 200 000 USD i fröfinansiering. Detta ger seriösa byggare en chans att hoppa heltid i Solana-ekosystemet och få omfattande resurser från The Solana Foundation, Project Serum och ledande riskkapitalföretag.

Source link

Related posts

ForceDAO utnyttjas för 367 000 USD efter lansering på grund av “Engineering Oversight”

Bitcoinguide

Vantage FX lanserar ett Pro-konto för kvalificerade australiska handlare

Bitcoinguide

KYC-Chain tillhandahåller ombordprogramvara för Hong Kong kryptobörs HKVAX »CryptoNinjas

Bitcoinguide