Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Vill du mynta och sälja en NFT? Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar – Technology Bitcoin News


Icke-fungibla token-tillgångar (NFT) har tagit världen med storm, eftersom populära NFT-artister tjänar miljoner på sina blockchain-backade mönster, musik och samlarföremål. Eftersom trenden fortsätter att bli mer populär för varje dag undrar svärmar människor hur de kan skapa sitt eget icke-fungibla token och sälja det efter prägling av NFT. Följande artikel är en omfattande lista över verktyg som kan hjälpa vem som helst att komma igång med att pruta NFT och sedan sälja dem på en öppen marknadsplats.

NFT Hype sväller till nya nivåer

Du har antagligen hört termen “icke-fungibelt token” eller “NFT” nu, för det är den hetaste trenden i blockchain-utrymmet just nu. Konstnärer, kändisar, musiker och professionella idrottare gör miljoner som säljer dessa blockchain-tillgångar på internet.

I grund och botten är en NFT en icke-fungibel token som inte kan delas som kryptotillgångar som bitcoin (BTC) och ethereum (ETH), som är fraktionerade med ett antal decimaler. En NFT är en enda tillgång, som är väldigt unik och inte som alla andra tokens som finns, såvida inte individen myntar ett antal kopior av samma NFT för en samling.

Vill du mynta och sälja en NFT?  Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar
Under 2016 och 2017 var sällsynta Pepe-handelskort byggda på Counterparty- och Curio-kort utgivna från Ethereum mycket populära. Onlinespel- och handelskortserien Spells of Genesis var också ett populärt ekosystem som integrerade icke-fungibla token (NFT) tillgångar.

I de tidiga dagarna användes bitcoin (BTC) -transaktioner för att skapa färgade mynt, som i princip är de allra första versionerna av NFT. Alla NFT-filer är knutna till någon form av metadata, som kan vara en bild, dokument, serietidning, animerad GIF och till och med verkliga tillgångar om skaparen har utformat ett sätt att binda den digitala världen till den verkliga världen. För länge sedan rapporterade Bitcoin.com om Rare Pepe-handelskort som utnyttjade motpartens blockkedja för att mynta NFT och efter det projektet kom Curio Cards, digitala handelskort byggda på Ethereum blockchain.

Vill du mynta och sälja en NFT?  Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar
För närvarande är NFT-artisten “Beeple” förmodligen en av de mest populära NFT-skaparna i rymden idag. Den här Beeple-samlingen på bilden samlade in cirka 3,5 miljoner dollar tillbaka i december 2020. Förra veckan gjorde Beeple historia när hans NFT-konst såldes för 69 miljoner dollar på det världsberömda auktionshuset Christie’s.

Sedan dess och särskilt 2020 och fram till 2021 har NFTs exploderat i efterfrågan och populära projekt som Sorare, Cryptopunks, NBA Top Shots, Makersplace, Art Blocks, Rarible, Opensea, Hashmasks, Decentraland och mer har sett stort intresse.

NFT-artisten känd som ”Beeple” har obevekligt tjänat pengar i spelet genom att ständigt bli en av de mest populära NFT-artisterna i rymden. Beeple stal också showen förra veckan, när hans NFT-konst såldes för 69 miljoner dollar på det världsberömda auktionshuset Christie’s. Beeples NFT var det fjärde högst värderade konstverket som såldes 2021 och överträffade auktioner för konstverk skapade av världsberömda konstnärer som Picasso och Lichtenstein.

Blockkedjor som kan utfärda icke-fungibla tokentillgångar

Ethereum är den mest populära kryptoblockchain som är tillgänglig för att skapa NFT: er. Det finns dock ett antal alternativa blockkedjor som också kan prägla NFT. Som nämnts ovan kan NFTs tekniskt tillverkas i BTC-kedjan, men transaktionsavgifter har drivit BTC till vägen när det gäller alla typer av tokeniseringskoncept.

Vill du mynta och sälja en NFT?  Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar
Blockkedjor som kan använda icke-fungibla token (NFT) tillgångar förutom Ethereum. Ethereum-nätverket idag är det mest dominerande i NFT-utrymmet eftersom det har flest NFT-marknader, ett stort antal kompatibla NFT-plånböcker och NFT-applikationer och den mest NFT-infrastrukturen hittills.

Förutom Ethereum kan intresserade NFT-designers utnyttja blockkedjor som Cardano, Polkadot, Bitcoin Cash, Binance Smart Chain, EOS, Tron, Flow, WAX, Tezos, Cosmos och mer. Bitcoin.com publicerade nyligen en guide om hur man skapar NFT i Bitcoin Cash (BCH) -kedjan och säljer dem på ett decentraliserat sätt.

Var och en av dessa blockkedjor har skillnader och en mängd kompatibla applikationer som fungerar med NFT. Andra blockkedjor har också olika transaktionsavgifter, eftersom kostnaden för att prägla en NFT kan variera beroende på vilket nätverk som används.

Till exempel, att utnyttja ett smart kontrakt på Ethereum och använda ERC721-tokenstandarden kan kosta var som helst mellan $ 40 och $ 100 per NFT-skapelse till myntmynt. Å andra sidan kostar ett nätverk som Bitcoin Cash (BCH) bara $ 0,003 per NFT-skapelse för att mynta Simple Ledger Protocol (SLP) -baserade tokens.

Vill du mynta och sälja en NFT?  Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar
Opensea, Makersplace, Nifty Gateway, Notfungible.com och Rarible erbjuder alla marknadsplatser där användare kan sälja icke-fungibla token (NFT) tillgångar för ethereum.

Saken är att Ethereum har en mycket större NFT-miljö än sådana som BCH och andra blockkedjor som kan prägla NFT. Genom att utnyttja Ethereum kommer transaktionsavgifterna att kosta mer än de andra nätverken, men det finns mycket fler marknadsplatser och kompatibla plånböcker som fungerar med det ETH-baserade NFT-ekosystemet. Detta inkluderar konstnärsinkubatorer, lyxiga konstgallerier och marknader som notfungible.com, Makersplace, Nifty Gateway, Opensea, Rarible och mer.

Vill du mynta och sälja en NFT?  Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar
Plattformen Atomicassets ger EOS-förespråkare en chans att fördjupa sig i NFT-ekosystemet med hjälp av EOS-nätverket.

Den ovannämnda guiden om BCH-baserade SLP beskriver bara några få platser där skapare kan sälja sina SLP-drivna NFT. Skapare bör uppväga fördelarna med varje blockchain innan de bestämmer vilket nätverk de ska använda. Andra blockkedjor har också minimala applikationer och plånböcker som stöder NFT. Nyligen introducerades Tron-fans till en sekundär NFT-marknad som var värd på metaversen som heter Megacryptopolis.

WAX är en populär blockchain för NFT och tokenization. Populära företag som Topps-handelskort har använt WAX-kedjan för att prägla NFT som de populära Garbage Pail Kids (GPK) -korten.

EOS-förespråkare kan utnyttja saker som Atomic Assets och Itam Store. Människor kan också använda Worldwide Asset Exchange (WAX), en specialbyggd blockchain och ett protokoll utformat speciellt för tokens och NFT. Fans av BNB kan utnyttja Binance Smart Chain-applikationer för att skapa och sälja smarta kedjebaserade NFT: er.

Ethereum-baserade applikationer som kan prägla icke-svampbara token och skapa en ERC721 av Scratch

Så nu när du vet att det finns en massa blockkedjor som kan prägla NFT, och det kan vara svårt att utveckla en NFT i en blockchain. Du kan använda någon av de ovannämnda blockkedjorna för att utfärda en NFT genom att koda allt från grunden. Det finns gott om dokumentation om hur man skapar NFT på detta sätt, men det fokuseras mer på tekniskt kunniga individer.

Efter att NFT-ekosystemet började växa i Ethereum-kedjan finns det dock en mängd applikationer som kan hjälpa en person att prägla en NFT med liten eller ingen kunskap om blockchain-kodning.

Vill du mynta och sälja en NFT?  Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar
På mindre än 15 minuter kan vem som helst pruta en NFT med appen från Rarible. Det kostar personen en avgift i ethereum (ETH) för gas att interagera med applikationens kontrakt. Detta kan vara var som helst mellan $ 30 och mer än $ 100 beroende på ETH-avgifter.

Intresserade NFT-skapare kan utnyttja apparna Opensea, Makersplace, Rarible och Mintable. Alla dessa applikationer använder Ethereum och Makersplace kräver en registrering, som verifierad och listad artist för att skapa NFT.

Bitcoin.com skrev också en steg-för-steg-guide om hur man kan utnyttja Rarible-plattformen för att mynta och lista en NFT till salu på mindre än 15 minuter. Vissa plattformar för att skapa token skapar tokens baserat på ERC1155-standarden för NFT-samlingar.

Vill du mynta och sälja en NFT?  Dessa verktyg kan ge vem som helst färdigheter att utfärda NFT-tillgångar
Opensea.io är förmodligen den största NFT-marknadsplatsen hittills. Opensea tillåter vem som helst att prägla en icke-fungibel token (NFT) på några minuter också. Precis som Rarible, Mintable och Makersplace kommer skapandet av Opensea NFT att kräva en eterum (ETH) avgift för gas.

För de tekniskt kunniga blockchain-experterna som vill använda verktyg som Ethereums programmeringsspråk Solidity, kan de följa den här guiden Bitcoin.com som utarbetades 2018. Alisya Kainth skrev också en utmärkt steg-för-steg-genomgång för personer som är intresserade av att skapa ERC721 (NFT ) tokens. Dessutom har författaren Merlin Christina skrivit en välskriven guide för startups som är intresserade av att skapa och distribuera icke-fungibla tokens (NFT) via Ethereum blockchain.

Varje dag lär människor sig om NFT, eftersom trenden har vuxit mycket och det finns en hel del NFT-infrastruktur där ute för förespråkare att testa och skapa. Data visar att det fanns 19 869 icke-fungibla tokenförsäljningar under de senaste sju dagarna, vilket sålde 35 miljoner dollar i försäljning. Av de nästan 20 000 sålda NFT-enheterna såldes den genomsnittliga NFT för 1 774 dollar per enhet.

Men bara för att du kan skapa en NFT på några minuter betyder det inte att du kommer att tjäna miljoner som populära NFT-artister som Beeple. Eftersom NFT-ekosystemet har ökat i popularitet har konkurrensen också vuxit mycket.

Vad tycker du om att skapa en icke-fungibel token (NFT) tillgång? Upphetsar NFT-populariteten dig? Låt oss veta vad du tycker om NFT-ekosystemet i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Beeple, Christie’s, Skapa en NFT, Designa NFT: er, ETH, ETH-avgifter, Ethereum, Utfärda en NFT, Gör en NFT, Mint en NFT, nft, NFT-design, NFT-försäljning, NFT för miljoner, Icke-svampbar token, Icke-svampbar token tillgångar, Sälj en NFT, Sälj NFT, teknik

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

CBN-guvernörens anmärkningar attackerade, regeringen förnekar att det finansierade underskott via penningutskrift – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Litecoin är nästa krypto som “Teleporterar” som Dogecoin

Bitcoinguide

IOST samarbetar med Polkadot för genombrott för interoperabilitet över flera kedjor – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide