Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Viktiga grundläggande data föreslår att Bitcoin kan trotsa björnar


Förra helgen sjönk Bitcoin-priset under den psykologiskt signifikanta supportnivån på $ 50.000. Dessutom bröts det 50 dagars glidande genomsnittet ned till nackdelen och några populära tekniska indikatorer – som MACD – blinkar baisse varningar.

Sammanflödet av nedåtgående prisåtgärder, baisseartade signaler och negativt nyhetsflöde (främst en ryktad amerikansk lagstiftning och det turkiska förbudet och dubbla valutafel) tyder på en dyster utsikt för BTC … Så är Bitcoin dömt?

Senaste släppningen ger Bitcoin Doomsday tillbaka, men det finns fortfarande hopp kvar

Lyckligtvis finns det skäl till hopp. Medan kortsiktiga tekniska och känslomässiga signaler är avgörande baisse, tyder vissa grundläggande uppgifter på att den stora tjurmarknaden, som började i slutet av 2020, fortfarande har ben. Till exempel ökar antalet individer som äger Bitcoin – mätt med Glassnodes mått på Active Entities – fortfarande snabbt. Veteran kryptoprisanalytiker, Willy Woo, delade nyligen följande graf via Twitter:

antagande av bitcoin-användare Den snabba tillväxten är tydligt synlig från augusti 2020 och håller sig stabil för närvarande.  |  Källa: Glassnode

”Den som tänker att vi kommer att förlänga[ed] priskorrigering måste veta om frekvensen av nya användare som kommer in i nätverket per dag. Vi är mitt i en tjurmarknad med en hockeyklubba av ny adoption, särskilt de senaste två veckorna, ” Woo kommenterade.

Relaterad läsning | Prisuppdelning i Bitcoin: Tjurar i trubbel när $ 50 000 går förlorade

Glassnodes data är mycket mer tillförlitliga än den naiva metoden att räkna totala eller aktiva Bitcoin-adresser för att uppskatta användarnummer – trots allt kan varje enskild användare skapa ett praktiskt taget obegränsat antal adresser för att blåsa upp sådana åtgärder. Medan deras exakta metoder förblir proprietära försöker Glassnode kartlägga flera adresser till enskilda användare och räknar bara de senare.

Drivrutiner för användaradoption i kryptovaluta

Det finns otaliga faktorer som driver användaradoption, och man kan lätt peka på den ökade synligheten av Bitcoin på grund av dess nya all-time high eller stöd från inflytelserika företagsledare, som Elon Musk och Michael Saylor. Ökande institutionell adoption, med så stora finansiella aktörer som MasterCard och BlackRock att engagera sig, skadar verkligen inte myntets trovärdighet i det populära sinnet heller.

Relaterad läsning | Bitcoin förlorar viktig livlinje som får Bulls Blood Pumping

I det bredare sammanhanget är det troligt att det försämrade värdet av fiat spelar en viktig roll i Bitcoin-användandet. Globala inflationsförväntningar – och i själva verket observationer – är fortfarande höga. Centralbanker runt om i världen skrev ut oöverträffade mängder av nya fiat för att kompensera för den ekonomiska skadan av statliga låsningspolitik.

Med kostnaden för varor och tjänster uppåt och förväntas i stor utsträckning bli högre, är en omfattande efterfrågan på deflaterade monetära alternativ som Bitcoin perfekt. Detta gäller särskilt i det nuvarande sammanhanget av underprestanda av traditionella alternativ för hårda pengar, som guld och silver.

bitcoin btcusd

Bitcoin price rises as more user adopt the technology | Source: BTCUSD on TradingView.com

Så länge Bitcoin-antagandet av nya användare ökar verkar utsikterna till en långvarig björnmarknad osannolika. Om antagandet har ökat under hela tjurtrenden, vilket Glassnodes uppgifter visar, verkar det som om högre priser inte avskräcker nya aktörer på marknaden.

Med Bitcoin som nu handlas “med rabatt” jämfört med det senaste någonsin högt omkring 64 500 dollar, är det troligt att tillräcklig efterfrågan, kanske ansporad av fyndjakt, kvarstår på marknaden för att ge prisstöd.

Featured image from Pixabay, Chart from TradingView.com

Source link

Related posts

Fed-ordföranden säger fortfarande att “arbeta med” Digital Dollar när Kina drar framåt

Bitcoinguide

Crypto Roundup: 19 april 2021

Bitcoinguide

Studentmynt har redan samlat över $ 8,7 miljoner i STC-försäljning – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide