Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Viktiga Ethereum-forskare röstar för att bevilja försäkringsbevis 2021


Viktiga takeaways

  • Vitalik Buterin och andra Ethereum-forskare har stöttat lanseringen av “fusion” -fasen av Ethereum 2.0 2021.
  • Den ursprungliga färdplanen för Ethereum 2.0 planerad för att starta skärning före sammanslagningen av Ethereum mainnet och Beacon-kedjan. Ethereums senaste planer innefattar snabbspårning av sammanslagningen före skärning.
  • Justin Drake berättade för Crypto Briefing att han är “säker” på att Proof-of-Stake kommer att sändas live i år.

Dela den här artikeln

Ethereum ser ut att lansera Proof-of-Stake i år.

Bevis på stånd i horisonten

Ethereum kan leverera Proof-of-Stake innan året är ute.

Justin Drake, en av forskarna som arbetar med Ethereum 2.0, delade en enkät tidigare idag och visade att 86% av de som han undersökte är för att snabbt spåra uppdateringen till lansering 2021. Bland respondenterna ingick Vitalik Buterin, Danny Ryan och andra Ethereum-forskare (viktigare, andra viktiga ETH1-utvecklare hade inte svarat när Drake publicerade omröstningen).

Drakes undersökning diskuterade idén att inleda en “säker minsta livskraftiga sammanslagning” 2021, vilket innebär en utan överföringar, uttag, statslöshet eller ändringar av Ethereum Virtual Machine.

“Sammanfogningen” hänvisar till fas 1.5 i Ethereum 2.0, annars känd som Serenity, där Ethereum mainnet kommer att dockas till Beacon-kedjan. Den här uppdateringen kommer att markera lanseringen av proof-of-stake.

I den nuvarande färdplanen för Ethereum 2.0 är fas 1 planerad att starta nästa. Fas 1 kommer att introducera skärning, vilket ger 64 nya kedjor till nätverket för att sprida sin trafik.

Ethereum-samhället har emellertid nyligen diskuterat att driva samman sammanslagningen före skärning. I en Reddit-tråd publicerad till / r / ethereum förra månaden sa Buterin och Ryan att de var för förändringen.

Nu föreslår Drakes undersökning att sammanslagningen kan starta så snart 2021.

Drake berättade för Crypto Briefing att flera faktorer har lett till den potentiella Proof-of-Stake-snabbspåret. Eftersom uppdateringen har varit en del av färdplanen i över sex år, sa han, den är “förmodligen försenad.”

Andra orsaker till framsteget är möjligheten att göra en relativt enkel sammanslagning för att ta bort Proof-of-Work och kostnaderna – ekonomiska och ekologiska – för att driva Proof-of-Work. Med ETH-handel över $ 2000 kostar den nuvarande mekanismen ETH-innehavare över 1 miljard dollar varje månad.

Drake påpekade också att vissa gruvarbetare har gjort hot om våld, vilket har “katalyserat ansträngningar” mot att skicka bevis på insatsen. Vissa Ethereum-gruvarbetare har varit i tvist med resten av samhället de senaste månaderna och senast har de framfört en tvivelaktig protest mot EIP-1559.

Ett stort år för Ethereum

Proof-of-stake är Ethereums mest efterlängtade uppdatering. Det har diskuterats allmänt i hela samhället i flera år. För närvarande använder blockchain en proof-of-work konsensusalgoritm, liknande den för Bitcoin.

Proof-of-stake kommer att göra Ethereum mer skalbart och avsevärt minska dess miljöpåverkan, något som blockchain sannolikt kommer att behöva innan det får ett allmänt godkännande.

Drake bekräftade för Crypto Briefing att han tror att övergången till Proof-of-Stake sannolikt kommer att ske i år. “Jag är övertygad om att vi kan leverera sammanslagningen 2021”, sa han.

Proof-of-stake kommer också att se att validerare tjänar avgifter för att säkra kedjan snarare än gruvarbetare, vilket gör att gruvarbetare blir föråldrade. Många ETH-innehavare har förbundit sig 32 ETH till ETH2.0-avtalet för att bli validerare; det finns nu över 3,75 miljoner ETH-insatser.

Inför bevis på insats kommer Ethereum också att lansera sina hårda gafflar i Berlin och London under de kommande månaderna. London, planerad till sommaren, kommer att se kedjan införa EIP-1559, ett “ETH-återköp” -förslag som innebär att man bränner en del av gasavgiften vid varje transaktion. Detta i sin tur kommer att minska utbudet av ETH, vilket gynnar alla innehavare. Eftersom EIP-1559 kommer att påverka gruvarbetarnas intäkter har vissa tagit problem med uppdateringen, varför det har förekommit protester och hot mot Ethereum Foundation.

EIP-1559 bör göra ETH till en deflaterad tillgång om nätverket drar tillräckligt med aktivitet. Förslaget inspirerade Drake att mynta termen “ultraljudspengar” för att hänvisa till ETH, och det har omfamnats av andra Ethereum-troende de senaste veckorna. Drake förklarade att EIP-1559, tillsammans med proof-of-stake, kommer att medföra stora förbättringar av Ethereum.

“Ethereum kommer inom kort att leverera ekonomisk innovation som lovar att förbättra storleksordningen för ekonomisk säkerhet och ekonomisk effektivitet.”

Ethereum lanserar Berlin den 14 april. Efter det, baserat på de senaste planerna, kommer EIP-1559 och samförståndsbeviset att följa. Introduktionen av skärning skulle sedan slutligen markera slutförandet av Ethereum 2.0.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Synthetix Community Röster för att Tokenize Tesla Aktier

Bitcoinguide

Alpha Finance utnyttjades i $ 37,5 miljoner attack

Bitcoinguide

Paxful säger att Bitcoin-köpare är säkra från dataintrång

Bitcoinguide