Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Vi borde alla förvänta oss återverkningar när musiken slutar på Dogecoin


Årets senaste vinster för Dogecoin uppgår till över + 6000%, vilket gör det betydligt mer lönsamt än Bitcoin, vilket är jämförelsevis knappt 88% under samma period.

De flesta ser detta som generellt sett positivt för krypto, inte minst i rolig och välgörenhet. Men med tanke på bristen på grundläggande underlag för DOGEs pris kan nedfallet vara förödande när musiken slutar, och inte bara för DOGE-innehavare.

Dogecoin dagliga diagram

Source: DOGEUSD on TradingView.com

Dogecoin till månen

Dogecoin spikade förbi $ 0,45 på fredag, ett otänkbart pris före r / wallstreetbets. Ändå förblir DOGE-investerare starka i sin tro på att $ 1 kommer snart. Men utan att försöka låta nedsättande skulle en $ 1 DOGE sätta den på lika villkor med Sony.

Den japanska tekniska jätten har 80 års + historia, över 100 000 + anställda över hela världen, och har marknadsfört ikoniska innovationer, inklusive Walkman och PlayStation-konsolerna. Däremot tog Dogecoin tre timmar att göra och är mest känd som ett meme för att lätta stämningen.

Under höjden av sagan r / wallstreetbets, återupptogs medskaparen Billy Markus för att säga att han inte kan tro i vilken utsträckning hans skapelse har tagit fart. På en Dogecoin på $ 1 sa Markus:

“Människor pratar om att Dogecoin går till $ 1 – det skulle göra” marknadsvärde “större än faktiska företag som tillhandahåller tjänster till miljoner, såsom Boeing, Starbucks, American Express, IBM. Förtjänar Dogecoin det? Det är inte något jag kan förstå, än mindre svara. ”

Han tillade att Dogecoin kanske är ett mått på hur långt ifrån verkligheten saker kan komma. När det gäller att vara långt ifrån verkligheten är 6000% vinster under 18 veckor redan där uppe som mycket ovanliga.

Marknadsmanipulation förklarar DOGE-prestanda

Med tanke på Dogecoins brist på grundläggande egenskaper har stigningen till månen höjt mer än några få ögonbryn. IOG: s VD Charles Hoskinson tillskriver sin körning främst till Elon Musk och smart marknadsmanipulation av valar.

Musk har lagt på en pro-Dogecoin-front under längst tid och till och med tjänat sig själv titeln Dogecoin CEO. Men i år har han sett en uppgång i hans ansträngningar att marknadsföra projektet.

Hoskinson varnade emellertid för att när Dogecoin-bubblan dyker upp, kommer det att vara detaljhandelsinvesterare som hämtar bitarna.

”Låt oss vara mycket tydliga, det här är en bubbla. Priset på DOGE är inte hållbart, det kommer att kollapsa och massiva mängder detaljhandelspengar kommer att gå vilse mycket snabbt. ”

Mer om, Hoskinson förutspår att detta kommer att leda till att tillsynsmyndigheter och lagstiftare kommer ner ännu hårdare på kryptovalutaindustrin.

Hoskinson illustrerade sin poäng och sade att stora tredje generationens blockkedjor, som Algorand, Tezos, Cardano och F2, alla har stora lag, kapital bakom sig och framför allt ansvar. Men Dogecoin har ingen av dessa saker.

”DOGE har inte ett stabilt utvecklingsteam. Det finns ingen originalteknologi till DOGE, det är en kopia av Bitcoin. Om klockan två på morgonen upptäcks en stor brist kommer det inte finnas någon som är uppe sent på kvällen och försöker hitta ett sätt att åtgärda det. Kanske en volontär, men det finns ingen garanti. Det är en husdjursrock, den är inte riktig. ”

Det sista som krypto behöver är ytterligare granskning från tillsynsmyndigheter. Men DOGE-situationen verkar som att detta kommer att bli ett oundvikligt resultat.Source link

Related posts

Defi Venture XFai avslöjar likviditetsgenereringshändelse, projekt som stöds av Angel Investor Roger Ver – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Unga koreaner är mindre uppmärksamma på kryptobeskattning än äldre generationer, undersökningsresultat – skatter Bitcoin News

Bitcoinguide

Hermez listor på AscendEX – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide