Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Vesper Finance lanserar likviditetspooler, styrningstoken


Viktiga takeaways

  • Vespers produkt genererar avkastning genom att använda poolad likviditet till olika DeFi-protokoll. Det har bara gått live.
  • Under betaperioden fördelade 700 användare sina tillgångar till likviditetspoolerna och bidrog till 25 miljoner dollar i totalt låst värde.
  • Teamet lanserade också VSP-token, som kommer att stimulera deltagande och möjliggöra styrning av projektet.

Dela den här artikeln

Det växande DeFi-projektet Vesper Finance har kommit ut ur sin betaversion och rullat ut sin plattform för att tjäna avkastning. Vesper tillämpar DeFi-strategier på sammanslagna medel och distribuerar dem för att tjäna ränta över olika protokoll.

Vesper likviditetspooler går live

Vesper Finance kärnprodukt, Grow Pools, har tagits i bruk efter en månadslängd beta-period. Grow Pools genererar avkastning genom att använda poolad likviditet till DeFi-protokoll som Aave och Compound.

Under beta-perioden, som löpte från 22 december och 16 februari, sa teamet att mer än 700 användare fördelade sina tillgångar till likviditetspoolerna och bidrog med 25 miljoner dollar i totalt låst värde.

Ursprungligen lanserade Vesper med tre pooler, som alla har ETH, wBTC och USDC. Fler tillgångspooler kommer att läggas till vid ett senare tillfälle.

Vespers decentraliserade pooler kommer algoritmiskt att uppdatera och tillämpa modulära strategier för att ständigt förbättra den årliga procentuella avkastningen (APY).

En annan produkt som teamet arbetar med är Vesper Earn Pools, som gör det möjligt för användare att sätta in en token och tjäna en annan token.

Till exempel kan användare sätta in ETH, och sedan genererar Vesper avkastning och betalar avkastning i USD, snarare än ETH själv.

Detta är en unik avkastningsstrategi som är relativt ovanlig i DeFi idag.

Vesper är en spin-out från Bloq, ett blockchain-infrastrukturföretag som grundades 2016. Projektet syftade till att grunda tidiga Bitcoin-utvecklare Jeff Garzik och syftar till att minska komplexiteten i att investera i DeFi.

Målet är att minska inträdesbarriären för användare genom att ge en mer vänlig upplevelse när det gäller avkastningsgenerering.

Andra specialfunktioner inkluderar implementeringen av EIP-2612 på alla plattformstoken. Detta möjliggör effektivt godkännande av signaturer utanför kedjan.

Teamet har också lanserat VSP-token, kommer att stimulera deltagande och möjliggöra styrning för projektet. Lanseringen kommer med belöningar för initiala likviditetsleverantörer alongside en airdrop för beta-deltagare.

Avgifterna som tjänas av plattformen går till en kassaskåp som automatiskt återköper (VSP) till spotpriser. Dessa intäkter delas sedan med VSP-tokeninnehavare som har satsat sina tokens.

Utlämnande: Författaren hade inte krypto som nämns i denna artikel vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Bitcoin toppar 16% för att rekordhögt efter att Tesla säger att det investerade 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan och kommer att börja acceptera det som betalning

Bitcoinguide

7 miljoner kryptoinnehavare i Indien fruktar filt Bitcoin Ban

Bitcoinguide

Sällsynta Beeple NFTs Säljs för $ 7, värderade till sex siffror timmar senare

Bitcoinguide