Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Venezuelansk programmerare som skapade Petro Token-ånger som deltog i projektet – Arbetar på en alternativ token – Economics Bitcoin News


Venezuelas regeringsstödda kryptovaluta har inte den acceptans som kabinettet förväntat sig, som de senaste rapporterna antyder. Petros skapare, som nu bor i exil, vill bygga en ny krypto som får antagandet som den ursprungliga skapelsen inte gjorde i nationen.

Jiménez trodde att Petro kunde ha gett venezuelaner en “frihet”

Enligt en rapport publicerad av Deutsche Welle vill Gabriel Jimenez, en 31-årig programmerare, driva en “kryptovalutarevolution” i Venezuela med Reserve, en helt ny symbol som han skapade.

Jimenez – nu bosatt i USA – är inte en främling för kryptosamhället, inte heller Nicolás Maduros regering, eftersom han en gång fick i uppdrag att skapa den statligt stödda petro (PTR).

Intressant nog var han inte ett fan av regeringen, eftersom han aktivt deltog i gatuprotesterna mot Maduro. Jiménez tyckte emellertid att skapa petro-token var en utmärkt idé att ge venezuelanerna “ett mått på frihet” genom att kringgå USA: s finansiella sanktioner.

Men Jiménez förväntningar på oljebaserad petro visade sig vara fel. Han kommenterade:

Jag var naiv vid den tiden och det gör mig fortfarande ont att se hur petro missbrukas som ett politiskt vapen av regeringen.

Dessutom citerade Deutsche Welle rapporter om att statstjänstemän till och med använder petro för penningtvätt. Med det sagt tror den 31-årige programmeraren bestämt att skapa den digitala tillgången var ett misstag.

Maduro fortsätter att lova att göra Petro till ett allmänt accepterat token

Venezuelas regerings ansträngningar för att göra sin krypto tillgänglig och allmänt accepterad av folket har gjort rubrikerna sedan förra året. Trots kontroversen var Venezuela faktiskt den första nationalstaten som distribuerade en centralbank digital valuta (CBDC) i naturen.

I augusti 2020 rapporterade Bitcoin.com News att det bolivariska borgmästarrådet undertecknade Venezuelas nationella skatteharmoniseringsavtal på söndag och placerade kryptovalutapetro som kontoenhet för betalning av skatter och böter i 305 kommuner.

Fortfarande ger regeringen inte upp petro-projektet. Faktum är att Maduro under ett årligt tal vid nationalförsamlingen i januari 2021 talade om en “väckelse” för PTR och lovade att stärka en “100% nationell digital ekonomi” -agenda genom en “komplett digitaliseringsprocess.”

Vad tycker du om den här historien? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin träffar $ 50 000, Crypto Asset Jumps 200% på 3 månader, USD Shorts Touch a Decade High – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Crypto Tax Compliance Startup Taxbit höjer $ 100 miljoner, riktar sig till internationell expansion – Skatter Bitcoin News

Bitcoinguide

Fed-ordförande Jerome Powell säger att Dogecoin och Gamestop Hype höjdpunkter “Skum på aktiemarknader” – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide