Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Venezuelans minimilön når $ 3 när fler venezuelaner tar tillflykt i kryptovalutor – Emerging Markets Bitcoin News


Venezuelas president Nicolas Maduro godkände en höjning av minimilönen förra veckan som tog den till tre dollar varje månad, en mycket låg inkomst för medborgarna i landet som står inför en stark ekonomisk kris sedan 2013. Kryptomiljön har dock växte och nu flockar venezuelaner till börser som Binance och Localbitcoins, plattformar som nu tjänar tusentals venezuelanska användare varje månad med sina peer-to-peer-erbjudanden som är avsedda att bevara värdet av sina pengar.

Venezuelas minimilön höjs till $ 3 per månad

Tidigare i veckan. Nicolas Maduro, president i Venezuela, tillkännagav en minimilönehöjning genom sin arbetsminister, Eduardo Piñate, i ett offentligt stödmöte till Maduros regering.

Höjningen på 300% tar minimilönen till ett ungefärligt värde på tre US-dollar per månad, ett nummer som inte är tillräckligt för att täcka familjens grundläggande behov även under en dag. Enligt markrapporter kostar ett kilo kött cirka 3,75 dollar, vilket gör denna ökning värdelös för att ta itu med devalveringen av den lokala valutan, Bolivar, och den därpå följande prisökningen.

Venezuelans minimilön når $ 3 när fler venezuelaner tar tillflykt i kryptovalutor

Venezuelaner har haft ekonomisk turbulens sedan 2013 på grund av den dåliga förvaltningen av statskassan och en ökad uppsättning sanktioner som tillämpats av USA: s utrikesdepartement, som har förstört den dagliga medborgarens köpkraft.

Även om det är mycket svårt att hitta officiella siffror för inflation, uppskattade privata institutioner som CENDA, en arbetarbaserad organisation med målet att dokumentera priser, att värdet på minsta varukorg för en arbetande familj steg till $ 229,92 i mars. Detta innebär att varje familj behöver totalt åtta minimilöner varje dag för att uppfylla sina grundläggande behov.

Men venezuelaner har strömmat till att arbeta utanför landet på elektronisk väg, med hjälp av kryptovalutor som betalningsmetoder och också som en värdeförvaring för att vara tillflykt från inflationen, som enligt CNBC nådde 10 000 000% från 2018 till 2019 och toppade eländeindexet 2020.

Venezuelaner flockar till Crypto-lösningar

Som en konsekvens av all dyster ekonomisk panorama som landet står inför, har venezuelaner varit tvungna att gå olika vägar för att bevara köpkraften för sina pengar, flocka till kryptorelaterat arbete och utbyta organisationer för att göra det. Detta har resulterat i ett ökat intresse från vissa venezuelaner till dessa strukturer.

Venezuelaworkers.com, en webbplats som låter användare annonsera sina möjligheter för arbetsgivare utifrån, har upplevt stor tillväxt under denna period. Under det senaste året gick det bara från en skelettplats för att vara värd för arbetsprofiler från tusentals venezuelaner. Oscar Salas, VD för företaget som fungerar som en mötesplats för frilansare, betonade att de har vuxit enormt och nu erbjuder sina tjänster till mer än 4000 användare och 400 arbetsgivare.

”När det gäller aktivitet har vi haft stabila siffror de senaste månaderna. Vårt nuvarande mål är att stimulera användningen av kryptovalutor samtidigt som vi förbättrar och hittar lösningar för att anpassa oss till användarnas upplevelse ”

Venezuelaner går också stort i lösningar som låter dem byta ut sina pengar från kryptovalutor till den nationella fiatvalutan, bolivaren. Medan Localbitcoins volymer i landet har sjunkit de senaste månaderna (enligt data från Coin Dance) har ett nytt alternativ ökat sedan Binance öppnade sin peer-to-peer-tjänst förra året.

Mariangel Garcia, community manager för Binance i Latinamerika, förklarade att detta alternativ hade haft exponentiell tillväxt sedan lanseringen. Medan Binance inte har erbjudit exakta siffror i år betonade Garcia i en intervju med Diario Bitcoin att bara under de första tre månaderna 2020 utbyttes mer än 450 miljoner dollar från och till lokal valuta med hjälp av deras P2P-plattform, eftersom Venezuela var en av deras marknader med störst tillväxt.

Vad tycker du om den nya minimilönen i Venezuela? Dela dina tankar om ämnet i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

BCH, binance p2p, Bitcoin, bitcoin cash, BTC, Cryptocurrency, minimilön, Nicolas Maduro, Sanctions, Venezuela, venezuelaworkers

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Hackare riktar sig mot Github-serverinfrastruktur för att bryta kryptovalutor – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoinguide

Yield Farming Aggregator Don-Key redskap för en IDO på SuperStarter

Bitcoinguide

Tidigare valutaövervakare Brian Brooks som leder Binances amerikanska handelsplattform – Bitcoin News

Bitcoinguide