Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Vem bryr sig hur många barnhandlare har? Kina gör det!


Den som skulle ha trott att demografi skulle ha någonting alls att göra med att handla de globala marknaderna över alla instrument från valuta till fysiska tillgångar.

Det kan mycket väl inte vara ett övervägande i fria marknadsekonomier eller områden med långvariga och utvecklade kapitalmarknader, men det är verkligen i de mindre fria, mer regeringsstyrda regionerna i världen som en lydig och standardiserad befolkning är villkorad att lyda utan tvekan , det finns bokstavligen data och information för bokstavligen allt.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Och vilken enhet är mest känd för att hålla sådana register med millimetrisk precision? Ja, det stämmer, det kinesiska kommunistpartiet.

För att bibehålla absolut kontroll över sin befolkning och se till att 1,4 miljarder medborgares gemensamma ansträngningar kanaliseras mot en gemensam sak, gör regeringen kontinuerligt noggranna analyser av vad som väntar med tanke på de nuvarande resurserna, varav en är människor och deras aktiviteter .

Således har ett av Kinas största fastighetsbolag börjat engagera sig i studien av demografi, en fråga som bör noteras.

Företaget i fråga är Evergrande, vars aktier tog ett enormt dyk under 2019. I linje med sin kommunistiska ideologi meddelade den kinesiska centralregeringen oro över den inhemska bostadsmarknaden förra året och upprepade deras mantra att ”bostäder är för boende och inte för spekulation. . ”

Detta borde vara ett definitivt larm för dem som är intresserade av APAC-marknaderna i alla tillgångsslag om regeringen ska se fördelningen enligt demografi. En stor oro är att den kinesiska regeringen nu tittar på vilken effekt för få barn kommer att ha på fördelningen av ekonomiska resurser i framtiden.

Vad kommer de göra? Begränsa utflödet av kapital till internationella marknader ännu mer än redan, för att hålla det i fickorna hos de åldersfrämjande medelklasserna så att de kan försörja sig senare i livet snarare än

Andrew Saks chef för forskning och analys på ETX Capital
Andrew Saks chef för forskning och analys på ETX Capital

har två personer som litar på inkomsten för sitt enda barn? Jag skulle inte lägga det förbi dem.

Pensionering är en västerländsk ideologi. Kommunistiska länder tror inte på det, deras regering vill att alla ska arbeta och alla som är tidigare i arbetsåldern betraktas som en börda för staten. Hårt och obehagligt för de flesta som har förmånen att leva under en fri regim, men den absoluta normen för dem som är undersåtar av staten.

Många kinesiska valutahandlare genom åren, varav några har enorma kontor som är ganska större än de mäklare som de hänvisar till, har etablerat stora handelsrum i nyutvecklade städer i Kina och har regelbundet handlat över 100 000 partier per månad genom att placera deras affärer med västerländska valutamäklare och när de frågades varför de gör det förklarar de nästan enhetligt att det är för långsiktiga investeringar.

Modellen var alltid densamma. Att handla marknaderna med ett stort antal partier och sedan investera avkastningen i fastigheter. Strategin var alltid hög risk, så att en stor vinst kunde dras tillbaka en månad och sedan investeras i flerbostadshus i nya städer, och om en förlust uppstod, skulle handlarna vänta till nästa månad, återinvestera hyran från lägenheterna eller kommersiell fastighet för flera användningsområden och handla den.

Föreslagna artiklar

Juridisk riskfaktor under Ripples rättegång från SECGo till artikel >>

Slutresultat: Fastighet utan inteckning, i stor skala, som ägs av en näringsidkare som sedan handlar hyran i stora volymer för att maximera den. Detta är motgiften till ingen tillgänglig pension … Men vad nu, med tanke på att den kinesiska regeringen oundvikligen har slagit ner på kinesiska handlare som skickar sina medel till icke-kinesiska mäklare för handel, och de har nu fastnat med intetsägande aktier och ingen marknadsvolatilitet eftersom det styrs allt av regeringen?

Jag hade nöjet att prata i dag långt om denna fråga med den erfarna handlaren David Belle, som är en välkänd röst inom Londons elektroniska handelssamhälle och också är tillväxtdirektör på TradingView, därför känner han verkligen sin analytiska sfär.

“Kina skiljer sig för närvarande i politik mot andra stora ekonomier”, säger Belle. “Den massiva skuldbelastning de har samlat på sig under de senaste decennierna har skrämt PBoC det verkar,” sa han.

”När företagens skuld är rekordstark verkar det som om PBoC nu försöker” hantera ”företagens konkurser, där de tidigare helt enkelt hade räddats ut. Kinas zombiefasta kultur stimuleras av lokala politiker som har ett incitament att hålla de ekonomiska förhållandena stabila, och det primära sättet att göra detta är att säkerställa stabil sysselsättning i deras region ”fortsatte Herr Belle.

”Detta innebär att de stora konglomeraten kan få tillgång till regional bankfinansiering på OK av nämnda lokala politiker. Det är en balanshandling mellan det minsta av två ont – att ha en fläck på din karriär från att öka arbetslösheten eller försämra situationen i framtiden ”avslutade han.

De som lämnade den kinesiska marknaden och inte såg det lämpligt att etablera helägda dotterbolag till sina egna mäklare i Kina ser nu ut att ha gjort rätt.

Vissa mäklare sålde en del av sitt företag till kinesiska konglomerat med stora statliga aktieinnehav, så att de kunde fungera som ett kinesiskt företag. Även om det kanske verkade klokt vid den tiden är det kanske inte nu.

Att lägga till ett demografiskt mått som ett riskhanteringsvärde är ett intressant om drakoniskt drag, men den kinesiska regeringen gör inte ofta misstag.

De som sörjer förlusten av en kinesisk kundbas av handlare och IBs kan kanske ta hjärtat, och de som inte närmade sig den marknaden i första hand och fastnade fast vid den inhemska publiken i fria marknadsområden som är lojala och stabila kunder och syftar till att tjäna dem väl är nu referenspunkterna för hela detaljhandels-FX-industrin.

Andrew Saks är chef för forskning och analys på ETX Capital

Source link

Related posts

Blockchain säkerhetsföretag Quantstamp ansluter sig till koreansk accelerator med stöd av Shinhan Financial »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Schweiziska bankalternativet CrescoFin introducerar nytt program för likviditetsbrytning »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Diginex lägger till två nya likviditetsleverantörer för sitt kryptobörs EQOUS »CryptoNinjas

Bitcoinguide