Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

VD flyr från land, 62 personer kvarhållna, användare kan inte få tillgång till 2 miljarder dollar – Bitcoin News


En turkisk kryptovalutautbyte med cirka 400 000 användare har anklagats för att ha tagit en utgångssvindel. Dess vd har enligt uppgift flytt från Turkiet och påstås ha tagit med sig 2 miljarder dollar i kundmedel. Polisen har en arresteringsorder för VD och 62 personer har redan hållits kvar i samband med ärendet.

Crypto Exchange anklagas för Exit Scam

Turkiskt kryptovalutautbyte Thodex är offline och dess VD har enligt uppgift försvunnit. Tusentals investerare är oroliga för att deras medel har stulits eftersom de inte kan komma åt sina konton.

Ett uttalande på börsens webbplats beskriver att plattformen är “tillfälligt stängd” för att hantera en “onormal fluktuering i företagskontona.”

Lokala medier rapporterade att Thodex grundare, Faruk Fatih Ozer, har flykt från landet till Albanien och påstås ha tagit med sig 2 miljarder dollar av investerarnas medel. Demiroren News Agency publicerade ett foto som det hävdar att Ozer lämnar Istanbul flygplats.

Turkiska myndigheter har utfärdat en internationell arresteringsorder för Ozer, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Anadolu Agency. Interpol utfärdade sedan ett rött meddelande till Ozer på fredagen. Turkiska polisens högkvarter sa att landets inrikesminister och polischef talade med sina albanska motsvarigheter på torsdag för att begära Ozer arrestering.

Tusentals användare har lämnat in klagomål mot Thodex och säger att de har blivit lurade. De kan inte komma åt sina konton och är oroliga för att deras sparande kan vara oåterkallelig.

En advokat som lämnade in ett straffrättsligt klagomål mot Ozer sa att Thodex hade 400 000 användare, varav 390 000 var aktiva. Ozer var dock oense och hävdade att endast 30 000 användare har påverkats av situationen och att rapporter om cirka 2 miljarder dollar i förluster är “ogrundade”.

Polisen genomsökte företagets kontor i Istanbul och beslagtog material på torsdagen. Arresteringsorder har utfärdats för 78 misstänkta och polisen har hittills kvarhållit 62 personer i åtta städer, inklusive Istanbul, i samband med ärendet.

Kryptovalutor har nyligen blivit populära bland vissa turkiska medborgare som vill skydda sina besparingar från stigande inflation och sjunkande lira. Turkiets centralbank förbjöd nyligen användningen av kryptovalutor som betalningsmedel. President Recep Tayyip Erdogan har efterlyst en snabb reglering av kryptovalutor och varnar för det ökande antalet pyramidesystem på kryptomarknaderna.

Tror du att Thodex kryptoutbyte drar en utgångssvindel? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

arresteringsoptioner, Bitcoin Scam, vd saknas, crypto scam, Exit Scam, frysta medel, polisarrester, raider, thodex, thodex exchange, Turkiet, turkiskt exchange

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Dogecoin Investor blir miljonär på två månader, inspirerad av Elon Musk – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Moonbeam Network får färsk kapitalinjektion efter Purestake Fundraising Success – Bitcoin News

Bitcoinguide

NYDIG registrerar sig för en Bitcoin ETF, Morgan Stanley utsågs till en deltagare i SEC-arkivering – Bitcoin News

Bitcoinguide