Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

VC: er inklusive Google Ventures investerar 120 miljoner dollar i Blockchain.com


Viktiga takeaways

  • Crypto-plånboksleverantören Blockchain.com tillkännagav sin senaste finansieringsrunda som samlade in 120 miljoner dollar.
  • Bland investerare som deltog i den senaste finansieringsrundan ingår bland andra Google Ventures.
  • Företaget har hittills samlat sammanlagt 190 miljoner dollar.

Dela den här artikeln

Crypto-plånboksleverantören Blockchain.com har samlat in 120 miljoner dollar från ledande riskkapitalföretag, inklusive Alfabetetsägda Google Ventures.

VC-företag flockar till Blockchain

Londonsbaserade kryptovalutaplattform Blockchain.com tillkännagav sin senaste finansieringsrunda och sammanförde 120 miljoner dollar från flera ”makroinvesterare”.

Investerare som deltog i den senaste finansieringsrundan inkluderar GV (Google Ventures), Lightspeed Venture Partners, Access Industries, Moore Strategic Ventures, Rovida Advisors, Lakestar, Eldridge och andra.

Hittills har Blockchain.com samlat in 190 miljoner dollar. Den aktuella värderingen av företaget har inte offentliggjorts.

Sedan det bildades 2011 har Blockchain.com blivit en framträdande plånbokstjänst i branschen, med 67 miljoner plånböcker som underlättar 600 miljarder dollar i transaktioner.

Företaget har också en kryptoutlåningstjänst, en börs, en blockchain-utforskare, en hårdvaruplånbok och en blockchain-utvecklares API-plattform.

Institutionellt intresse fortsätter

Enligt företaget visar finansieringen från institutionella investerare utvecklingen av kryptosektorn och de nya affärsmöjligheterna som finns i utrymmet.

“Det faktum att de bästa makroinvesterarna i världen deltog i vår senaste insamling är ytterligare ett bevis på att institutioner ser allvarligt på sin kryptostrategi”, säger Peter Smith. VD och medgrundare av Blockchain.com skrev i ett blogginlägg.

Den ledande kryptotillgången har sett mycket intresse från institutionella investerare och teknikföretag sedan förra året, med MicroStrategy, Tesla, Ruffer, Grayscale, Square och många andra som slänger miljarder dollar i Bitcoin.

Det institutionella intresset har varit en stor katalysator i den pågående hausseartade cykeln som har sett att Bitcoin-priserna passerar $ 50.000 och en biljon dollar börsvärde.

Eftersom fler investerare driver nettoinflöde till digitala tillgångar kan kryptotjänstleverantörer som Blockchain.com se liknande investeringar framöver.

Utlämnande: Författaren hade inte krypto som nämns i denna artikel vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Knyta USDT Stablecoin nu live på Solana

Bitcoinguide

Unika Cristiano Ronaldo NFT säljer för 290 000 dollar

Bitcoinguide

DeFi Protocol Anchor lanseras på Terra, Token Moons 66X

Bitcoinguide