Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Världens fjärde äldsta auktionshus Sotheby’s ansluter sig till NFT-ekosystemet med en mystisk konstnär – Bitcoin News


Efter den icke-svampbara token (NFT) på digitalauktion på 69 miljoner dollar på det världsberömda auktionshuset Christie’s, går det brittiskt grundade amerikanska multinationella företaget Sotheby’s med i NFT-hypen. Sotheby’s samarbetar med en populär digital artist kallad “Pak” för NFT-försäljningen eftersom mäklarhuset anser att det är viktigt att arbeta med etablerade NFT-artister.

Sotheby’s samarbetar med Digital Artist Pak för att introducera företagets första NFT-auktion

Sotheby’s är en av världens största mäklare av fin och dekorativ konst, smycken och samlarföremål sedan 1744. Det är också världens fjärde äldsta auktionshus och nu säger företaget att det går in i det icke-fungibla token (NFT) ekosystemet. Företaget ser sannolikt efter pengarna som görs efter att Beeple sålde en NFT på auktionshuset Christies förra veckan med att riva in 69 miljoner dollar. Beeple-försäljningen var den fjärde största konstförsäljningen 2021, och Sothebys planer på att komma in i action med en anonym NFT-artist kallad Pak.

Världens fjärde äldsta auktionshus Sotheby's ansluter sig till NFT-ekosystemet med en mystisk konstnär
(Bild till vänster) Pak, Metanoia, inget datum. (Bild till höger) Pak, Entropy Cards, inget datum. Konstbilder med tillstånd av Sotheby’s.

Sothebys tillkännagivande är ganska kryptiskt och företaget säger att det inte kan avslöja alla detaljer om den kommande NFT-försäljningen. Det finns inte heller mycket information om den anonyma artisten Pak, Sothebys tillkännagivande betonade att detta är “bara det första steget för oss.”

”Vi ville samarbeta med Pak eftersom vi går in i en helt ny värld med digital konst, och vi ansåg att det var viktigt att arbeta med en konstnär som har varit aktiv i samhället i många år,” förklarar Sotheby’s. ”Även om vi ännu inte kan avslöja fullständiga detaljer om vad som kommer, vill vi vara trogen mot den demokratiska andan i krypto och kommer att arbeta tillsammans för att locka så många människor som möjligt att delta i nästa äventyr, så förbered dig överraskningar. ”

Sotheby’s planerar att introducera populära samtida konstnärer i det digitala konstutrymmet

Sotheby’s tillade vidare att det också letar efter medel för “hur vi inte bara kan komma in i den digitala konstsfären utan skapa en bro från digital konst till vår auktionsverksamhet.” NFT-tillkännagivandet från auktionshuset och dess samarbete med Pak kommer att följa med “att introducera kända samtida konstnärer i det digitala konstutrymmet.” Utöver detta planerar Sotheby’s att acceptera kryptotillgångar för konstverket som säljs av auktionshuset.

Statistik från webbportalen art.io visar Pak har samlat in mer än 350 miljoner dollar i NFT-konstförsäljning och 2020 var konstnären den första som tjänade en miljon för en NFT. Efter Beeples lansering av “Everydays” -samlingen överträffades emellertid Paket av Beeples massiva försäljning. Max Moore, chef för samtida eftermiddagsförsäljning i Sotheby, förklarade i en ny intervju att naturligtvis högprofilerad NFT-konstförsäljning kommer att ge upphov till ett antal kritiker i konstvärlden.

“Detta ger några kommentarer om en bubbla, spekulationer och en ohälsosam marknadsplats”, detaljerade Moore. ”Men digital konst är inte ett nytt koncept. Det har skärts med konst tidigare, i artister som Nam June Paik och Bill Viola, ”insisterade Sothebys verkställande direktör.

Sothebys chef för samtida eftermiddagsförsäljning tillade vidare:

Den verkliga skillnaden här är att den är kopplad till värdet av kryptovaluta och en del av blockchain-förmågan som artister har använt för att skjuta gränserna för det ramverk som det kan ge konstnären som skapare.

Vad tycker du om att Sotheby’s kommer in i NFT-konstutrymmet med ett partnerskap med den digitala konstnären Pak? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

art.io, Beeple, Beeple Sales, Christie’s, Christie’s Auction, Digital Art, Digital Artist, Max Moore, nft, NFT sales, NFTs, Non-fungible Token, Pak, Sotheby’s, Sotheby’s Auction House, Sotheby’s Auctions

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Sotheby’s, Pak,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Senaste Deutsche Bank-undersökningen lämnar Bitcoin benägen att slå nytt rekordhögt

Bitcoinguide

AMD kommer inte att begränsa Crypto Miners från att använda sina grafikkort – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Grayscale lanserar 5 nya trusts inkluderar LINK, BAT, FIL

Bitcoinguide