Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Världens äldsta centralbank förlänger det digitala valutatestet till 2022


Världens äldsta centralbank, Sveriges Riksbank, ska förlänga sitt pilotprojekt för en potentiell centralbank digital valuta (CBDC) med ytterligare 12 månader.

Enligt ett pressmeddelande på fredagen kommer projektet, som genomförs med hjälp av professionella tjänsteföretag Accenture, att löpa till februari 2022.

Riksbanken sa att man skulle fortsätta utveckla en teknisk lösning för en centralbankemitterad e-krona “som ett komplement till kontanter”, med det primära målet att banken skulle öka sin kunskap kring tekniken.

Under 2021 kommer institutionen att fortsätta utveckla sitt potentiella erbjudande om digital valuta med fokus på prestanda och skalbarhet. Testning av offlinefunktioner och föring av externa deltagare till testmiljön finns också på bordet.

Det finns inget slutgiltigt beslut om emissionen av e-kronan trots stark lobbyverksamhet från centralbanken till regeringen förra året. Men med traditionella kontanter som ser fallande användning, ännu mer under coronaviruspandemin, har Sverige funderat på en övergång till CBDC.

Frågor kvarstår dock om den digitala valutans ultimata design och underliggande teknik, enligt fredagens släpp.Source link

Related posts

Nvidia designar om grafikkort för att begränsa deras användning i Ethereum Mining

Bitcoinguide

Ripple, SEC Säg att avveckling osannolikt före rättegång på grund av påstått värdepappersbedrägeri

Bitcoinguide

Morgan Stanley Unit överväger Bitcoin Investment: Bloomberg

Bitcoinguide