Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Världen efter Brexit. Vilket EU-land kommer att bli den nya CFD-huvudstaden?


2021 ledde till slutet av övergångsperioden för Brexit, vilket slutligen bekräftade Storbritanniens utträde ur EU. Förändringarna påverkade även företag som är verksamma på de finansiella marknaderna, inklusive FX / CFD-detaljhandeln, mäklare och deras kunder. Marknadsexperter undrar vilken jurisdiktion som kan ta över från London som handelshuvudstad i Europa och de vanligaste satsningarna inkluderar Cypern, Malta, Tyskland och Frankrike, men länder i Central- och Östeuropa kan dra nytta av deras låga kostnader för att driva ett företag.

Vilket europeiskt land kan få mest i FX / CFD-sektorn efter Brexit

I den senaste utgåvan av Quarterly Intelligence Report undersöker Finance Magnates Intelligence vilka representanter för mäklarföretag som är direkt involverade i europeiska verksamheter som tänker på de förändringar som kan vänta på marknaden när Brexit-övergångsperioden slutar.

Enligt undersökningen anser branschexperter att Cypern, som redan är den ledande och mest populära licensjurisdiktionen för mäklare som vill lokalisera i Kontinentaleuropa, kan vinna mest på förändringarna (35%). Exakt 24% av de tillfrågade tror att Malta kommer att ta över en stor del av mäklarverksamheten, följt av Tyskland (16%) och Frankrike (13%). Den sista biten av mäklarfirma förväntas fyllas av CEE-marknaden, där bland annat Polen nämns. Till skillnad från andra EU-länder erbjuder Polen en ytterligare kategori detaljhandelskunder med högre pris / bok-förhållande.

”Jag tror verkligen att Cypern och Malta har mycket potential. det handlar dock allt om den fina balansen mellan att skydda kundernas intressen och lämna viss frihet åt mäklarna. Den som gör det bäst vinner i slutändan, säger Natalia Zakharova, försäljningschef på FXOpen.

Valutahandeln

Londons dominans minskar, men Forex Hub City är fortfarande svårt att ersätta

I en kommentar till det möjliga slutet på Londons dominans sa Graeme Watkins, VD på Valutrades Limited: ”Jag tror inte att det är så alls. London har 200 års historia som ett finanscentrum. Att ha en UK FCA-licens och kontor i London är fortfarande ett tecken på trovärdighet som värderas i många delar av världen, inte bara i Europa. Mäklare kommer verkligen att flytta en del av sin verksamhet till Europa, men hittills har jag inte sett någon stänga sina brittiska enheter och jag tror att intresset fortfarande är att ha både Storbritannien och europeisk licens. ”

Föreslagna artiklar

Så här kan onlinehandlare investera säkert Gå till artikeln >>

Londons försvagade position i valutahandeln bekräftades bland annat av den treårsrapport som publicerades i augusti 2020 av Bank of England. Dagliga valutahandelsvolymer i London har krympt med 16 procent från året innan till 2,41 miljarder dollar i april 2020. Nedgången i den genomsnittliga dagliga volymen i staden var bred och rapporterades i nästan alla valutapar, instrumenttyper, motpart typer och exekveringsmetoder.

Oavsett platsbeslut och regleringsändringar, på grund av brist på pass, bör koronavirusvolatiliteten som drivit rekordvolymer och mäklarvinster förra året fortsätta till 2021.

För att få hela artikeln och den större bilden om EU-branschen efter Brexit, få vår senaste kvartalsinformation.

Per kvart

510 €

1 nummer per år

Digital version levereras till din e-post

Årlig

1780 €

4 nummer per år

Digital version levereras till din e-post

Source link

Related posts

cTrader Copy Strategy Beats World Copy Trading Record

Bitcoinguide

AIKON lanserar ny multi-sig kryptoplånbok med stöd av Coincover, garanterad av Lloyds of London »CryptoNinjas

Bitcoinguide

eosfinex öppen källkod tillgång till sin kärnutbyte teknik »CryptoNinjas

Bitcoinguide