Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför XRP-volymen har återhämtat sig över betalningskorridorer


XRP har valt en hausseartad fart i 1-timmarsdiagrammet med en 4,7% ökning. Högre tidsramar verkar lika hausseartade med att vecko- och månadsdiagrammet registrerar en 7,8% respektive 154% rally.

Ripple XRP XRPUSDT
XRP återgår i det dagliga diagrammet. Källa: XRPUSDT Tradingview

XRP-prisutvecklingen har återhämtat sig sedan början av 2021 när token upplevde en allvarlig korrigering. Den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) stämningen mot Ripple Labs för den påstådda olagliga försäljningen av ett värdepapper tog en vägtull på marknaden.

Många utbytesplattformar förväntade sig det värsta och avnoterade token. Andra Ripple-affärer påverkades också negativt, till exempel dess samarbete med MoneyGram och betalningskorridorer etablerade med betalningslösning On-Demand Liquiditet. Dessa korridorer används för utländska arbetstagare att skicka överföringar till sina hemländer och andra användningsfall baserat på token.

Som en följd sjönk likviditetsvolymerna på dessa plattformar men visar tecken på återhämtning. Övervaka likviditetsindex Bot har registrerat en ökning av denna mätning på 3 av de fyra betalningskorridorerna förutom den som är inställd mellan då-token och PHP (filippinsk peso).

Volymen på denna betalningsplattform har legat på relativt höga nivåer med 1 032 894 som handlats under de senaste 24 timmarna. Inte så långt från sin högsta tid (ATH) vid 3 435 748 om mätvärdet placeras bredvid de andra korridorerna.

De australiska betalningskorridorerna som har bytt BTC-marknader för token och AUD (australisk dollar) har drabbats mest. Under det senaste dygnet har likviditetsvolymen varit negativ med 346 326. Långt ifrån dess ATH på 6 891 996. Som diagrammet nedan visar har volymen återställt sin nedåtgående trend sedan 29 aprilth2021.

Korridoren som inrättades med byte Bitso mot symbolen och MXN (mexikansk peso) såg låga nivåer av negativ volym. Denna mätning har också ökat med 2 566 145 som har handlats under de senaste 24 timmarna, men fortfarande inte nära dess rekordhöga nivå och de nivåer som registrerades under 2020.

Bitstamp visar de högsta volymnivåerna med 5 189 360 som handlades under den senaste dagen. Likviditeten på detta utbyte för paret mellan token och EUR (Euro) har överträffat de nivåer som registrerats under november och december 2020, då SEC: s rättegång inlämnades men har en lång väg att gå innan den nådde sin ATH på 14,343,363.

Stämningen runt XRP och SEC: s rättegång har förändrats

Återhämtning på dessa plattformar sammanfaller med ett växande stämningsfullt haussintiment för det potentiella resultatet på den juridiska fronten. Phemex och andra börser har redan tagit om token. Mer kan komma under de kommande dagarna.

Under tiden håller Ripple på. Företaget för betalningslösningar har anställt den tidigare amerikanska kassören Rosie Rio för att ingå i deras styrelse och tidigare CFO på PayNearMe Kristina Campbell för att inta samma befattning vid Ripple. Brad Garlinghouse, VD för företaget för betalningslösningar, sa:

Rosies erfarenhet inom den offentliga och privata sektorn ger Ripple ett ovärderligt perspektiv, särskilt under denna tid när industrin arbetar för att definiera kryptos framtid. (…) Vi är oerhört lyckliga att få dem med i laget när vi fortsätter vår snabba internationella tillväxt och att kämpa för tydlighet i reglerna i USA

Source link

Related posts

OKEx listar Chia Token (XCH), en skapelse av BitTorrent grundare Bram Cohen

Bitcoinguide

Shopify-vd dabbar med Ethereum DeFi kommer de att integrera det?

Bitcoinguide

Binance når Twitter-trendstatusstatus i Venezuela – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide