Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför VISA tycker att Bitcoin har potential inom fem viktiga områden


Betalningsjätten Visa har utökat sitt engagemang med Bitcoin och kryptovalutor. Per deras Q2 2021, Earnings Call, har företaget en lång färdplan och många planer på att integrera dessa tillgångar i sitt betalningsnätverk.

Al Kelly, styrelseordförande och VD på Visa talade om de “möjligheter” företaget har och vill utforska med BTC och digitala tillgångar. Kelly sa att han ser denna kryptovaluta som ett “digitalt guld” på grund av det faktum att människor “håller fast vid den.

I kryptoindustrin kommer Visa att fokusera på 5 områden. Den första är att tillåta konsumenter att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor. Verkställande direktören sa att Visa arbetar med utbytesplattformar och plånböcker för att aktivera den här funktionen. Kelly tillade:

Jag skulle säga att detta är ett utrymme som vi lutar in på ett mycket, mycket stort sätt och jag tycker är extremt väl positionerade.

Senare arbetar betalningsjätten med att låta kunderna använda en krypto-utbetalningstjänst. Således kan Visas nätverk konvertera medel i BTC eller andra kryptovalutor till fiat. De konverterade medlen kommer att vara tillgängliga för köp hos de 70 miljoner Visa-handlarna. Kelly tror att detta kommer att ge “omedelbar nytta för den digitala valutan”. Han lade till:

Vi har över 35 plattformar och plånböcker för digital valuta som har valt att arbeta med oss. Coinbase, Crypto.com, BlockFi, Fold, Bitpanda är bara några exempel. Och så är det verkligen en andra stor möjlighet.

Bitcoin med bredare användningsfall ovanpå Visa

Å andra sidan försöker företaget ge sina företagspartners och institutioner ett “kryptoalternativ”. Med detta i åtanke har Visa skapat API: er.

Dessa möjliggjorde för institutioner att erbjuda en köp-, handel- och depåfunktion som stöds av Anchorage, en digital tillgångsbank baserad i USA. Senare hänvisade Kelly till deras fjärde möjlighet, förlikning:

Vi har uppgraderat vår infrastruktur så att en finansiell institution kan bosätta sig med dessa i en digital valuta med stablecoin, från och med USDC. (…) Så vi kommer nu att kunna stödja digitala valutor som en ytterligare avvecklingsvaluta i vårt nätverk.

För detta ändamål kommer Anchorage också att vara en nyckelkomponent. Den digitala tillgångsbanken kommer att hjälpa Visa att integrera mekanismen för att reglera transaktioner i stallmynt, till exempel USD Coin (USDC). På deras sista tillfälle sa Kelly att dess företag kommer att utveckla partnerskap med banker.

På det sättet kommer de att integrera och hjälpa till att säkerställa centralbankens digitala valutor (CBDC). Om Bitcoins roll i Visas planer sa vice ordförande och CFO, Vasan Prabhu, följande:

Det andra användningsfallet som har mycket potential är i den utsträckning kryptorelaterade transaktioner blir betydande, och vi möjliggör, som ni vet, ett stort antal av dem, ett användningsfall som är särskilt användbart i antingen stablecoin eller Bitcoin -typscenarier är gränsöverskridande.

BTC handlas till $ 54.650,71 med rörelse i sidled i det dagliga diagrammet. I veckodiagrammet och månadsdiagrammet har BTC mindre förluster med 2,8% respektive 1,9%.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC går i sidled i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD TradingviewSource link

Related posts

NFTs kommer att bo i Uquid Shop som NFTD – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Bitcoin kan gynna USD-dominans över Digital Yuan

Bitcoinguide

Mastercard kommer att börja stödja kryptovalutor direkt i sitt nätverk – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide