Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Uganda valde Stellar att driva valuta i sin nya stad


Enligt en rapport från NBS Television planerar Uganda att bygga en futuristisk stad. Projektet har fått grönt ljus från den lokala regeringen och kommer att vara klar 2036. Amerikansk sångare av senegalesiskt ursprung, Akon, har tilldelats en kvadratkilometer mark för att genomföra projektet.

För att få namnet “Akon City” kommer den att använda en kryptovaluta baserad på Stellar Lumens blockchain för att driva den ekonomiska sektorn, AKoin. Med ett liknande projekt som ska genomföras på hans hemma Senegal beräknas projektkostnaden vara så hög som 6 miljarder dollar.

Enligt ritningarna om stadsprojektet i Senegal planerar Akon att bygga gallerior, skolor, polisavdelningar, avfallshanteringstjänster, sjukhus och andra byggnader för rekreation och kultur. Sångaren förväntar sig att driva och bidra till utvecklingen av dessa länder och “ge möjligheter” till sina invånare.

Stellar Lumens, den perfekta platsen för AKoin

I ett tidigare inlägg förklarade Akon varför han har valt Stellar att utfärda sin Akoin. Påståendet att blockchain kommer att hjälpa tillväxtmarknader, som Senegal och Uganda, tror sångaren att Stellar kommer att bidra till att stärka den finansiella infrastrukturen. Akon hävdade:

Att föra fördelarna med blockchain till Afrika är vårt huvuduppdrag på Akoin. Vi strävar efter att förbättra Afrikas finansiella infrastruktur och sänka kostnaderna genom att ta bort mellanhänder och öka transparensen.

Slutmålet är att “sänka” ekonomiska hinder för alla afrikaner, sade Akon. Stellar är en plattform med “hastighet och skalbarhet”, därför anser sångaren att det passar med Akoin använder fall och applikationsplanerna för sitt ekosystem. Akon tillägger:

Stellar Development Foundation har också etablerat ett brett nätverk av välgörenhetsorganisationer som accepterar Stellar Lumens som en form av donation – och filantropi är kärnan i Akoin-etos och Akoin Foundation. Dessa faktorer (…) gör Stellar till ett självklart val för Akoin.

XLM samlas på 24-timmarsdiagrammet med 18,2% vinst. Under den senaste veckan har XLM haft 27% vinster och 23,6% i månadsdiagrammet.

XLM på en 24-timmars rally. Källa: XLMUSDT Tradingview

Source link

Related posts

Ethereum sjunker under $ 2K, här är vad som kan utlösa en ny ökning

Bitcoinguide

Pro Baseball Team Oakland A: s planer på att hålla Bitcoin erhållen från biljettförsäljning – Bitcoin News

Bitcoinguide

Payment Giant Visa integrerar USDC Stablecoin-stöd för avveckling – Bitcoin News

Bitcoinguide