Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför tidigare OCC-chef tycker att Bitcoin är starkare än US-dollar


I en intervju på CNBC: s Squawk Box talade tidigare chef för Valutakontorens Brian Brooks om de reglerande hindren för Bitcoin. Med hänvisning till ett anförande som nyligen hölls av ordföranden för den amerikanska centralbanken sade Brooks att människor har ”migrerat till Bitcoin” på grund av risken för inflation i US-dollarn.

Fed-ordförande Jerome Powell höll ett tal vid Bank of International Settlements Innovation Summit och hävdade att Bitcoin skulle kunna ersätta guld. Men Powells uttalanden var motstridiga och hävdade att ädelmetallen inte är en värdeförråd, som den amerikanska dollarn.

Den tidigare OCC-chefen hävdade att Fed har ökat penningmängden med 40%, därför har landets valuta blivit “åtminstone 40% mindre bra som en butik med värde.” Brooks betonade sedan skillnaden och den möjliga grundläggande svagheten i dollarn:

Dollarn kanske inte faktiskt stöds av någonting … kryptovalutor faktiskt stöds av något. De stöds av underliggande nätverk och vad du köper när du köper en kryptotoken, oavsett om det är Bitcoin eller något annat, är att du köper en bit av ett finansiellt nätverksbyggande för att transakera alla slags saker.

Under de senaste två åren har marknaden och tekniken bakom kryptovalutor mognat. Brooks tror att detta förklarar ökningen av marknadsvärdet i denna sektor till nästan 2 biljoner dollar. Den tidigare OCC-chefen tillade:

Jag tror att det finns framtidskrafter som arbetar och krafter i status quo. Jag tror att folkmassorna säger till dig att de här nätverken är där ekonomin går i framtiden …

Amerikaner kommer att driva på för Bitcoins antagande

För Brooks ligger Bitcoins värde också i att ha visat att dess användningsfall kan tillgodoses utan finansinstitut. Därför går antagandet av kryptovalutan bortom spekulation, tillade Brooks:

Bitcoin var den första token som visade att finansiering kunde göras på nätverksbasis i motsats till i banken … det gjordes $ 61 miljarder dollar i bitcoin transaktioner igår beror på att nätverket har antagits av människor som brukade gå till banken.

Innovation på kryptomarknaden har mött motstånd från tillsynsmyndigheter som SEC och Fed. Brooks tror att även om amerikanska myndigheter försöker stoppa Bitcoin kommer amerikanska medborgare att utöva tillräckligt tryck för att det ska få myndighetsgodkännande. Jämförelse av Bitcoin och kryptovalutor med den on-demand transporttjänsten Uber, sa Brooks:

Du kan absolut slåss mot stadshuset. Kom ihåg att varje borgmästare och varje taxikabskommissionär försökte stoppa Uber. Men 50 miljoner amerikaner ville ha det och nu har vi det. Det kommer att bli samma sak med krypto.

I skrivande stund handlas Bitcoin till $ 56 012 med 4,7% vinster i 24-timmarsdiagrammet. Under den senaste veckan har Bitcoin återhämtat sig (-3,5%) till de låga intervallerna på $ 50.000 men verkar ha återfått en viktig hausseartad fart.

Bitcoin BTC
BTC med måttliga vinster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Source link

Related posts

Bitcoin-analytiker förklarar varför priset kan drabba 56 000 dollar och däröver

Bitcoinguide

DC Comics varnar frilansare för att inte delta i NFT-auktioner med företagets IP – Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur ett Ethereum snart kan vara värt en halv Bitcoin

Bitcoinguide