Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Morgan Stanley får exponering för Bitcoin (BTC)?


I ännu ett hausseartat tillkännagivande för Bitcoin den här veckan har bankjätten Morgan Stanley lämnat in ett dokument till Securities and Exchange Commission (SEC) för att få exponering för BTC. Enligt dokumentet kommer 12 av Morgan Stanleys investeringsfonder att fördela kapital i finansiella BTC-produkter.

Morgan Stanleys investeringsfonder som är berättigade att få indirekt exponering mot Bitcoin inkluderar Counterpoint Global Portfolio, förvaltad av Dennis Lynch, Asia Opportunity Portfolio, Growth Portfolio, Inception Portfolio, International Advantage Portfolio, bland andra.

Fonderna kommer att kunna investera i Bitcoin-terminskontrakt som avvecklas kontant eller Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) -aktier från Grayscale-företaget. Investeringar i BTC behöver inte pågå och kommer att ske genom ett dotterbolag som kommer att fungera som ett undantaget företag som styrs av lagarna på Caymanöarna.

Dokumentet anger att investeringar i Bitcoin-futures kan förändras om reglerna för den underliggande tillgången ändras. Dessutom säger Morgan Stanley att dessa finansiella derivat har en relativt liten handel med andra terminer och kan bli föremål för manipulation.

På sitt möjliga GBTC-innehav betraktar Morgan Stanley fluktuationer i fondens premie som en av dess potentiella placeringsrisker. Den har “historiskt” handlat till en premie eller rabatt till BTC-priset. Faktum är att GBTC-premien under hela mars månad blev negativ och nådde en lägsta nivå på cirka -10%, vilket forskningsföretaget Skew registrerar. Morgan Stanleys dokument hävdar:

I den utsträckning GBTC handlas med en rabatt till NAV skulle värdet på en fonds investering i GBTC vanligtvis minska, även om värdet på GBTC: s underliggande innehav i bitcoin inte minskar.

För några veckor sedan avslöjade Morgan Staley att de skulle ge exponering för Bitcoin till sina rikaste kunder via 3 fonder skapade i samarbete med Galaxy Digital och FS Investments och NYDIG. Bankens beslut fattades efter att ha fått press från sina kunder.

Bitcoin BTC
Källa: Skew

Investerare som migrerar till Bitcoin

Serien av meddelanden från jättar som Goldman Sachs, Morgan Stanley, PayPal och BlackRock som gör en utvidgning av deras satsning på Bitcoin eller en inträde på kryptomarknaden verkar vara rotad i de nuvarande makroekonomiska förhållandena.

BlackRock CIO Rick Rieder sa nyligen att investerare har tvingats söka tillgångar som erbjuder avkastning och förstärkning i en inflationsekonomisk miljö.

I linje med detta säger Senior Commodity Strategist för Bloomberg, Mike McGlone, att det finns en “Commodity supercycle som händer i Bitcoin.” Detta beror på den trend mot digitalisering som finns i världen som har förvärrats av Covid-19-pandemin.

McGlone betonade att BTC som en värdebutik är en lösning som för första gången i historien gör det möjligt för människor att lagra, handla, transportera och överföra förmögenhet med lätthet året runt. Analytikern tror att världen har gått in i ett “paradigmskifte” och en situation med “fallande domino”. McGlone tillade:

Alla investerare på planeten som har 100 enheter av vilken typ av tillgång som helst vet nu att om de inte tilldelar minst en eller två av dessa enheter till Bitcoin, är de större än denna digitala globala reservtillgång, fortsätt bara att göra vad blir världens riktmärke för digital global reservtillgång (och saknar den).

BTC handlas till 58 297 dollar och har rört sig i sidled i 24-timmarsdiagrammet. På veckodiagrammet har riktmärket kryptovaluta ökat med 11,4% och 17,5% i månadsdiagrammet.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC visar sidorörelser i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD TradingviewSource link

Related posts

LABS lanseras den 15 mars 2021 på Uniswap. Gör anspråk på din Giveaway idag!

Bitcoinguide

Nexo stämd för ‘olaglig’ avveckling av kunders säkerheter XRP mitt i SEC: s rippel-rättegång – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Lindsey Lohan hoppar in i NFT-marknaden som auktionerar sin egen skapelse – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide