Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför LUNA Recent Rally kan vara början på en bullish trend


Bland de bäst presterande tillgångarna i kryptorummet under den senaste veckan har Terra (LUNA) registrerat 18,9% vinster under helgen. Strax bakom AAVE (+ 19%), SNX (+ 20,8%) och SUSHI (+ 21,8%) har LUNA lyckats överträffa YFI och RUNE, två av de mest motståndskraftiga DeFi-tillgångarna, per en Messari Rapportera.

Terra LUNA LUNAUSDT
Källa: Messari

Terras ekosystem är utvecklat av Terraform Labs som en blockchain för att stödja stabil programmerbar betalning och en “öppen ekonomisk” infrastruktur med ett utlåningsprotokoll och en syntetisk tillgångsplattform. Den består av en korg med fiat-peggade stablecoins. LUNA används för att “stabilisera” den här korgen.

Terra har det yttersta målet att ersätta banker, kreditkortsnätverk och betalningsportaler, som anges på protokollets officiella webbplats. Därför har Terra skapat ett blockchain-lager med lösningar som kan antas av handlare och konsumenter. Sedan starten:

(…) det fortsätter att tillhandahålla infrastrukturella förbättringar och verktyg för att skapa ett trovärdigt neutralt, distribuerat och radikalt transparent ekosystem.

LUNA handlas till 14,21 $ med 6,3% i det dagliga diagrammet. I veckodiagrammet och månadsdiagrammet har LUNA 8% respektive 30,6% förluster. Även om det har följt den allmänna känslan på marknaden verkar LUNA och Terras ekosystem vara redo att återuppta sitt hausseartade momentum.

Terra LUNA LUNAUSD
LUNA med måttliga vinster i det dagliga diagrammet. Källa: LUNAUSDT Tradingview

Terra (LUNA) med potential att driva ytterligare efterfrågan

LUNA-innehavare kan använda token för att få insatsbelöningar från tre huvudkällor: beräkningsavgifter eller gasavgifter, skatter och belöningar om seigniorage. Belöningen bestäms av hur mycket LUNA som satsas. Om transaktionsvolymen på Terras blockchain ökar, så ökar belöningarna från LUNA-innehavare.

Därför fungerar belöningarna som en stimulansmekanism för att satsa på Terras långsiktiga tillväxt. Stablecoin UST, en del av ekosystemet, ökade med 800% år 2021, enligt en rapport från CoinGecko. Denna stallkoin klättrade till 5th position efter marknadsvärde. Rapporten hävdar:

Till skillnad från de flesta ETH-baserade algo stablecoins har UST lyckats skapa en pålitlig pinne genom ett ekosystem än att stimulera användningen och lockar en stark gemenskap.

Terra LUNA
Källa: CoinGecko

Mirror-protokollet drivs av smarta kontrakt baserade på Terra-nätverket och är en viktig källa för UST-efterfrågan. Protokollet tillåter användare att skapa syntetiska tillgångar eller speglade tillgångar, som aktier, som “efterliknar” priset på den verkliga tillgången.

CoinGecko uppgav att Terra “kapitaliserade på Robinhood debacle” när GameStop (GME) drama nådde sin topp. Terras Anchor Protocol erbjuder också en produkt med en 20% fast ränta baserad på UST. Rapporten säger:

Kommande projekt som Alice, SPAR och Vega förväntas ytterligare stärka efterfrågan på UST.

Som rapporterats av insatsleverantören SmartStake fanns det 4,7 miljarder dollar LUNA insatta den 17 aprilth med insättning på 223 miljoner dollar i Anchor UST och 518 miljoner $ i Anchor bLuna som säkerhet. Spegla protokollet som $ 2,078,234,849 på sin plattform. Totalt har Terra ett totalt värde låst på över 7 miljarder dollar.

LUNA har listats på Bitfinex, Tokocrypto, Bitfinex och blir en nyckelkomponent i Binance och dess ekosystem.

Do Kwon, medgrundare av Terra-ekosystemet, delade en tweet av James Wang, en analytiker på värdepappersföretaget ARK Invest, med ett mycket hausseartat perspektiv på LUNA. Wang är en MIR-innehavare och en aktiv väljare på sin styrningsmodell.

ARK Invest grundades av Catherine Woods 2014 och med 52,85 miljarder dollar under förvaltning. ARK Invest är ett av de viktigaste värdepappersföretagen i USA. Det har för närvarande den “största” Exchange Traded Fund (ETF) -portföljen på den traditionella marknaden.

Frågade Kwon James Wang om de skulle få ARK Invest att fördela kapital på Mirror, svarade Wang: ”Ja!”. Inget officiellt meddelande har dock gjorts av Terraform Labs eller Ark Invest.

Source link

Related posts

ASSEMBLE Protocol (ASM) stöds nu på Coinbase Custody – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

En iransk tankesmedja rekommenderar användning av kryptovalutor för att kringgå sanktioner – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Pro Baseball Team Oakland A: s planer på att hålla Bitcoin erhållen från biljettförsäljning – Bitcoin News

Bitcoinguide