Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Ethereum kan få $ 10 000 i år


Ethereum har ökat stadigt 5% per dag under den senaste veckan och når nu en ny höjd på 2900 $. Ethereum handlas för närvarande till ett nytt rekordhögt värde på 2866 $ med ett börsvärde på 331 miljarder dollar.

Ny månad, ny ATH

För första gången i historien kunde Ethereum nå $ 2.850, och det är på väg att överträffa $ 3000. Detta kommer att hjälpa den virtuella valutan att bryta sitt höga pris hela tiden och komma närmare Bitcoins marknadsvärde. Medan Bitcoin fortfarande är den vanligaste virtuella valutan, har dess marknadsandel sjunkit under 49% och Ethereums marknadsandel närmar sig 15%.

ETH / USD-par bryter över $ 2850. Källa: TradingView

Enligt dataanalysplattformen Skew sammanfaller den senaste ETH-prisuppgången med en ökning av spotvolymerna sedan mitten av april.

Analytiker är optimistiska om ETH-prisstegringen och förutspår att den kommer att fortsätta inom en snar framtid. En majoritet av marknadsaktörerna förväntar sig att Ethereum-priset kommer att stiga till 10 000 dollar eller högre i slutet av året.

Bitcoin har korsat 58 000 dollar under de senaste timmarna och är nu mycket nära 60 000 dollar, en hög psykologisk nivå som kommer att vara avgörande att överträffa de närmaste dagarna.

Bitcoin och Ethereum är inte de enda virtuella valutorna som stiger i värde. Binance Coin (BNB), Dogecoin och Litecoin är alla uppe. Binance Coin har ökat med över 2% under det senaste dygnet och ökat det till $ 627.

Dogecoin fortsätter att locka köpare, och det handlas nu till 0,36 dollar, en ökning med mer än 17%. Efter att ha överskridit 272 $, ökade Litecoin, den digitala tillgången som genereras av Charlie Lee, 3,14 procent från igår.

Relaterad artikel | Ethereum konsoliderar över $ 2 700, här är chansen att flytta nedåt

Grundläggande skäl till att ETH får $ 10 000

Marknadsanalytiker ‘Spencer Noon’ har försedd de tio främsta anledningarna till att Ethereum har potentialen att slå 10 000 dollar i slutet av 2021.

  • Det finns för närvarande en enorm efterfrågan på ETH-blockutrymme eftersom Ethereum-blockkedjan överskuggar sina kamrater med den genomsnittliga dagliga avgiften som betalas runt 18 miljarder dollar.
  • NFT-försäljningen på Ethereum har skjutit i höjden och har nyligen överträffat 600 miljoner dollar.
  • Ethereum-baserat Polygon-nätverk bearbetar för närvarande 1 miljon dollar i dagliga transaktioner. Det har också ombord några av de största DeFi-projekten som Aave.
  • Ethereum blockchain-nätverket har för närvarande mer än 50 miljarder dollar i utestående stabilt myntförsörjning.
  • Från och med datum betalar Ethereum blockchain-nätverket 30,5 miljarder dollar i värde varje dag, vilket är dubbelt så stort som Bitcoin blockchain-nätverket.

  • De dagliga aktiva adresserna för Ethereum ökar kontinuerligt och har nått en ny heltidshöjd över 625K under senare tid.
  • Ethereum växer långsamt fram som en institutionell teknik med den explosiva tillväxten av DeFi-aktiviteten i år. Av de totala $ 65 miljarder som är låsta i DeFi finns en majoritet av DeFi-projekten på Ethereum.

Ethereum-communityn väntar nu på att ETH 2.0-uppdateringen ska lanseras. Som ett resultat kan ETH växa till att bli ett av världens största blockchain-nätverk. Flera projekt har flyttat från Ethereum till Binance Smart Chain (BSC) under de senaste månaderna, vilket lockat en massa nya Decentralized Finance (DeFi) -projekt.

Ethereum kan kanske återta sin överlägsenhet på DeFi-marknaden med ETH 2.0. Med billigare och snabbare transaktioner kan världens näst största blockchain-nätverk återigen bli hem för de mest använda och kraftfulla dApps, vilket lockar användare från Binance Smart Chain som tidigare använt Ethereum.

Relaterad artikel | Ethereum slutar på 2 800 $ när ETH 2.0-insättningsavtal slog nytt ATH

Featured image from Pixabay, Charts from Tradingview.com

Source link

Related posts

Hur denna Bitcoin-investerare förlorade 17 BTC till en iPhone-app

Bitcoinguide

Kina utvecklar Digital Yuan-plattform med Alibabas myra

Bitcoinguide

Jim Rogers beklagar att han inte köpt Bitcoin men varnar regeringar förbjuder kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide