Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför den kinesiska regeringen började bryta Bitcoin (BTC)


Reporter Colin Wu delade nyheter publicerade av kinesiska statliga media PengPai relaterade till Bitcoin-gruvaktiviteter av den nationella regeringen. Åtminstone är Kinas syn på kryptovalutor tvetydiga, men enligt rapporten har de dabbat med BTC.

De statliga medierna bekräftade ett rykte om att Pekings regerings insamlingsdatacenter används i BTC-gruvaktiviteter. Rapporten uppgav att datacenter i Kinas huvudstad ombads att lämna feedback för att “reda ut situationen”.

Enligt Beijing Economic and Information Bureau fanns det farhågor om energiförbrukningen i samband med dessa aktiviteter. PengPai citerar Yu Jianing, roterande ordförande för Blockchain Special Committee of China, för att hävda att landets miljökrav kan leda till att kryptogruvan blir mer “strikt reglerad”. Jianing sa att detta kommer att vara “oundvikligt”.

De kinesiska myndigheterna “påstår” sektorn mer. De statliga medierna hävdar att Bitcoin-gruvdrift och den utrustning som krävs “förbrukar mycket el för att köra”.

En undersökning publicerad i Nature Communications, genomförd av Chinese Academy of Sciences och Tsinghua University, hävdar att BTC-gruvaktiviteter i Kina kommer att nå en topp på 296,59 TWh. Följaktligen förväntade forskarna att 130,5 miljoner ton koldioxidutsläpp skulle genereras.

Därför kan trycket i landet att genomföra en kryptogruvsreglering öka. Samma forskning hävdar dock att 75% av BTC-hashrat finns i Kina. Dessa uppgifter har bestridits av många externa källor. Wu Lagt till:

Detta orsakade viss panik i Kina. Den kinesiska regeringen sa emellertid att den bara genomför en utredning. Datacenter är svåra att använda för Bitcoin-gruvdrift och används huvudsakligen för ETH Filecoin.

Bitcoins nätverk återhämtar sig efter strömavbrott i Kina

Blackouts i den kinesiska provinsen Xinjiang tog en vägtull på Bitcoins hashrate. Gruvverksamheten stoppades på grund av säkerhetsinspektioner från den lokala regeringen.

Även om denna kryptosektor påverkades sa Wu att åtgärderna inte riktades mot BTC-gruvdrift utan var en del av en “övergripande säkerhetsstudie” av elsystemet i nordvästra Kina. Uppgifter från OKLink och delade av reportern visar att Bitcoins hashrate har återhämtat sig.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Colin Wu

På väg till nivåer sett före avbrottet, när hashratet var vid 172 TH / s. För närvarande står den på 154 TH / s. Som en konsekvens har Bitcoins nätverk upplevt höga trängselnivåer med transaktionsavgifter som skjuts upp i genomsnitt mot 150 sat / vB (cirka $ 11).

BTC handlas till 53 247 $ med rörelse i sidled i 1-timmarsdiagrammet och små förluster inom högre tidsramar. I 30-dagarsdiagrammet har BTC en förlust på 7,5%.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC går i sidled i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Source link

Related posts

Crypto tar ytterligare en “L” som turkisk börsgrundare kör med 2 miljarder dollar i användarfonder

Bitcoinguide

Varnar för möjlig ‘systemrisk’ – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Rik pappa Dålig pappa Författare Robert Kiyosaki förutspår Bitcoin-priset kommer att vara 1,2 miljoner dollar på 5 år – Bitcoin News

Bitcoinguide