Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Cardanos uppfinnare förutspår ett “Blockchain-internet”


I en intervju för Forbes, Cardanos uppfinnare och VD för Input-Output Global (IOG), talade Charles Hoskinson om konsensusmekanismer, energiförbrukning och den potentiella framtiden för denna bransch. Baserat på interoperabilitet har ett ämne som IOG har utvecklats, Hoskinson ropat Ethereum för att försöka “låsa” användare i sitt ekosystem.

Under de kommande tre till fem åren, som IOGs VD uppskattade, kunde kryptoekosystemet anslutas via “blockchains internet”. Detta gör det möjligt för användaren att förbli “flytande” och kunna hoppa från en plattform, som Ethereum, Polkadot eller Cardano, till en annan bara genom att klicka på en knapp. Hoskinson sa:

Jag tror under de närmaste tre till fem åren vad som kommer att hända är att vår bransch kommer att konvergera till ett Wi-Fi-ögonblick där det bara fungerar (…). Du klickar på en knapp, nu är du i Cardano. Det tar några minuter, några timmar och du är där. Det betyder att det kommer att bli ett lopp mot botten, när det gäller driftskostnader.

Plattformarna kommer att tävla om att sänka kostnaderna för konsumenterna. Således kommer de att försöka göra sina blockkedjor mycket “billigare att använda”. IOG har fokuserat på att utveckla ett kedjekommunikationsprotokoll. Som Hoskinson förklarade kommer detta att göra det möjligt för alla användare eller plattformar att “representera värdeinformation mellan system” och flytta den. Resten kunde beslutas av konsumenten:

(…) fokusera på förmågan att flytta information, värde och identitet mellan kedjor, och då låter du typ marknaderna bestämma var saker ska leva.

Cardano mer energieffektiv än Bitcoin?

Cardanos uppfinnare behandlade ett ämne som har gjort rubriker under de senaste veckorna, frågan om Proof-of-Stake versus Proof-of-Work som konsensusmekanism och Bitcoins energiförbrukning.

I PoW väljs den enhet som kommer att bryta ett block på till exempel Bitcoins nätverk med en ”meritokratisk process”. Efter att en sådan enhet bryter tillräckligt med haschar kan den få en “gyllene ticker”, eftersom Hoskinson förklarade att han tillade följande:

Ju högre tillgångens värde är, desto mer konkurrens får du, desto mer energiförbrukning. 99,9999997%, om inte mer, av den energi som bitcoin förbrukar kommer från det första steget.

Däremot arbetar PoS med en mekanism som väljer en enhet att utfärda ett block genom att överväga mängden av ett token som är förpliktat till processen. För detta samförstånd är lotteriet som kastar den “gyllene biljetten” syntetiskt. Enligt Hoskinson är PoS mer energieffektivt:

Fördelen med bevis på insats är att eftersom du inte har den gigantiska omkostnaden och energiförbrukningen för att bestämma vem som får göra ett block, (…). Så du får slutligen protokoll som är mycket lättare och mycket mer energieffektiva. Cardano är till exempel 1,6 miljoner gånger mer energieffektivt just nu än bitcoin.

Hoskinson sa att 2021 kommer att bli Cardanos ”överflöd” år. Under de kommande månaderna kommer plattformen att implementera smarta kontrakt efter integrering av inbyggda tokens och nya funktioner. Framtiden kommer att fokuseras på styrning, kommersialisering av Cardano och antagandet av “miljoner användare” från nationalstater.

ADA handlas till $ 1,23 med 22,4% vinst i det dagliga diagrammet. I vecko- och månadsdiagrammet har ADA 6,7% förlust respektive 1,5% vinst.

Cardano ADA ADAUSDT
ADA med betydande vinster i det dagliga diagrammet. Källa: ADAUSDT TradingviewSource link

Related posts

US Court domar Bitcoin Scammer till 3 år i fängelse efter massiv Twitter-hack för att främja BTC-bluff – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

E-handel jätte Mercadolibre köper Bitcoins värt $ 7,8 miljoner för statskassan – Utvalda Bitcoin News

Bitcoinguide

NFL-spelare för Kansas City Chiefs Sean Culkin konverterar 100% av lönen till Bitcoin – Bitcoin News

Bitcoinguide