Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Cardano Hoskinson kallade bevis för arbete en väg ingenstans


Cardanos uppfinnare och IOG-vd Charles Hoskinson kommenterade Bitcoins hashrate tappade efter att en blackout slog till några små län i provinsen Xinjiang.

Stora Bitcoin-gruvpooler såg deras hashrate kraschade. Som informerats av Primitive Cryptos grundare Dovey Wan, F2Pool, AntPool, registrerade Poolin en nedgång på upp till 33%.

Även om hashraten snabbt har stigit upp igen den senaste dagen, har händelsen använts för att lyfta fram det som vissa anser vara ett “Bitcoin-problem”. Hoskinson delade en artikel om händelsen via hans Twitter-handtag och sa följande:

Bevis på insats lider inte av detta problem väcker upp människor! Nakamoto-konsensus är en väg till ingenstans.

2020 övergick Cardano från en Proof-of-Work-konsensusalgoritm till en Proof-of-Stake. Denna händelse initierade Cardanos Shelley-era. Hoskinson sa i en tidigare intervju att den förra har fler fördelar än den senare.

Tillägget att det för närvarande finns en “stor rörelse av värde” från PoW till PoS som Ethereum 2.0, Polkadot, Cardano och andra, förutspådde IOGs VD en “fördelning av välstånd” till dessa blockkedjor 2021. Hoskinson tillade:

Problemet är att det aldrig kan bli bättre av design. Ju mer framgångsrik bitcoin blir, desto högre går priset; ju högre pris går, desto mer konkurrens om bitcoin; och därmed desto mer energi används till min.

Emellertid sade Castle Island Ventures generalpartner Nic Carter att en daglig nedgång på 40% på Bitcoins hashrate borde vara en procentsats för att hantera försiktigt. Carter Lagt till:

Hela nedgången är inte statistiskt signifikant (HR-avvikelse extremt hög). Behöver titta på längre tidsramar (helst 7d) för att bestämma effekten på hashrate.

Han sa att evenemanget skulle kunna kasta nytt ljus över Xinjiang-andelen av Bitcoins hashrate under den torra säsongen. Data om detta ämne är över ett år gammal, som Carter sa och spekulerade i möjligheten att en Bitcoins HR i Kina skulle kunna migrera utomlands:

Slutligen – för de personer som tror att ett Kina-förbud mot gruvdrift skulle döda bitcoin – så skulle det se ut – block skulle vara långsamma ett tag och det är det. Att förbjuda gruvdrift på ett ställe gör inte bitcoin något mindre säkert – inget ”nödvändigt” tröskelvärde för hashrate.

Cardano (ADA) kan gå till $ 2

I skrivande stund handlas ADA till $ 1,25 med en återbetalning på 10% i det dagliga diagrammet. I vecko- och månadsdiagrammet visar ADA 2,4% och 0,9% vinst.

Cardano ADA ADAUSDT
ADA visar måttliga förluster i det dagliga diagrammet. Källa: ADAUSDT Tradingview

VD för Ajoobz “Elja” sa att ADA har lyckats sätta “starka stöd” till $ 1,20 och $ 1,22 efter gårdagens krasch på marknaden. Elja förväntar sig en “lättnadssprång” från nuvarande nivåer och om ADA kan hålla den hausseartade momentum kan kryptovalutan rikta sig till $ 2,50.

Cardano ADA ADAUSDT
Källa: Eljaboom

Source link

Related posts

Elon Musk säljer en NFT – Erbjuder värda miljoner dollar – Aktuella Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

Varför Ethereum kan samlas till $ 2000 om det rensar $ 1850

Bitcoinguide

Crypto Roundup: 8 mars 2021

Bitcoinguide