Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Cardano (ADA) kan bli nästa löpare till Ethereum


Cardanos nätverk och community förbereder sig för att Plutus, dess smarta kontraktsplattform, ska implementeras. För närvarande kommer utvecklaren IOG att stresstesta plattformen innan den integreras med mainnet på evenemanget Hard Fork Combinator “Alonzo”.

Den populära analytikern Coin Bureau har laddat upp en video som avslöjar vilka kryptovalutor han har i sin portfölj. Tillsammans med Bitcoin, Ethereum, Polkadot och andra sitter Cardano på 8% av sin investering i kryptovalutor.

Cardano har gjort nya toppar sedan juli 2020, efter att ha passerat $ 0,08-barriären på över ett år. Sedan dess har den nått en heltidshöjd på $ 1,54 under det senaste dygnet och har byggt upp kraftigt uppåt. Analytikern uppgav:

Liksom Polkadot ser jag Cardano främst som en häck om något går fel med Ethereum. Jag är ett stort fan av Cardanos peer review-metod för forskning och utveckling.

Cardanos största styrka

När jämförelsen fortsatte förutspådde Coin Bureau att smarta kontrakt på Cardano kunde vara tillgängliga tidigare än på Polkadot. I teorin skulle detta göra den IOG-utvecklade plattformen “nästa löpare till Ethereum.” Analytikern uppgav:

En stor fördel som Cardano har över Polkadot, och de flesta andra kryptovalutor, är Cardano-communityns storlek och engagemang. Några av mina mest visade videor handlar om Cardano, och Charles Hoskinsons YouTube-kanal verkar växa ännu snabbare än min.

Bland dess nackdelar finns det ett sämre antal konkurrerande projekt under utveckling för Cardano, enligt Coin Bureau. Dessutom tror analytikern att smarta kontrakt på denna plattform inte kommer att testas under “verkliga” förhållanden.

Detta gör risken för potentiella fel, även om det är mycket osannolikt att de kommer att inträffa, kan vara större än i Polkadot. Den senare kommer att testa sin plattform med Kusamas distribution. Coin Bureau tillade:

Mer än 60% av all ADA i omlopp satsas också i nästan 2500 insatspooler. Cardano kanske inte har så många dApps som väntar på att distribueras som Polkakdot, men det har förmodligen miljontals människor som väntar på att använda dem.

Analytikern har tilldelat större delen av sin portfölj i Ethereum. Till skillnad från Bitcoin, en kryptovaluta som han anser vara en värdeförråd, uppskattar Coin Bureau att ETH är närmare än sina konkurrenter att bli “världens decentraliserade penndator”.

Men Cardano formar sig att bli stark konkurrens om det kan leva upp till förväntningarna. När dess smarta kontrakt har lanserats finns det projekt redo att göra inträde, till exempel Liqwid Finance, det första protokollet för automatiserad utlåning och likviditetsförsörjning som kan inviga Cardanos DeFi-sektor.

ADA handlas till 1,44 $ med 3,3% i 24-timmarsdiagrammet. I 7-dagars- och månadsdiagrammet har ADA 14,5% respektive 35%.

Cardano ADA
ADA med måttliga vinster de senaste 24 timmarna. Källa: ADAUSDT TradingviewSource link

Related posts

Bitcoin-saldon på börser dränerar, ledande plattformar Se $ 10 miljarder i BTC dras tillbaka på fyra månader – Utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

EasyFi introducerar tokeniserade aktier och råvaror i partnerskap med Mirror Protocol

Bitcoinguide

Crypto Tax Compliance Startup Taxbit höjer $ 100 miljoner, riktar sig till internationell expansion – Skatter Bitcoin News

Bitcoinguide