Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Bitcoin under $ 60 000 kan vara en bra köpmöjlighet


Bitcoin verkar tappa ånga när det handlas fram och tillbaka mellan $ 59.000 och $ 60.000. I det dagliga diagrammet rör sig BTC i sidled (0,3%) efter en vecka med blygsamma vinster på 4,9%.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC går i sidled i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Handlare Josh Rager har ställa in stöd för BTC till $ 59.000. Att hålla den här nivån kan ge det tillräckligt med fart för att testa 60 600 $ -området igen. Näringsidkaren förväntar sig “nya toppar” till onsdag.

On-chain data verkar stödja denna förutsägelse, vilket visas av CryptoQuant delat av “Byzantine General”. BTC-reserver för spotmarknaden fortsätter sin nedåtgående trend och indikerar en “konsekvent efterfrågan”. Denna handlare sa:

Med undantag för de två utflödesavvikelserna har de viktigaste flödena varit utflöden. Det här massiva konsolideringsområdet som vi är säkra på ser mycket ut som återackumulering.

Ytterligare bevis tyder på att Bitcoins nuvarande prisåtgärd drivs av institutioner till skillnad från den tidigare bull-run 2017. Förutom Googles sökvolym för “Bitcoin” är relativt låg har Coinbase-handelsvolymen skjutit i höjden sedan Q3 och Q4, 2020.

Men på detta mått har andelen detaljinvesterare trender nedåt, vilket följande diagram visar. Handlaren sa:

Förra bull run vi pratade om att institutioner skulle komma, men nu är de faktiskt här och de köper.

Bitcoin BTC
Källa: IntoTheBlock

Bitcoin 4 års cykler kan förändras

Den 14 april offentliggörs kryptobörsen Coinbase på den amerikanska aktiemarknaden. Under tickern COIN kommer handelsplattformen att vara ett av de första stora kryptoföretagen på den traditionella marknaden.

Det här ögonblicket konvergerar med VISA-testning av stablecoins, PayPal utökar sina kryptotjänster, Tesla integrerar Bitcoin som betalningsmetod. Ovanstående kan spela en viktig roll under denna vecka som 14th närmar sig. Handlaren sa:

Det betyder inte att det inte kommer att finnas några korrigeringar längre. Naturligtvis inte, jag menar att vi har sett tre massiva korrigeringar (likvidationer) bara i år. Men den här bullruns kan vara annorlunda. Kanske kan den 4-åriga cykelstrukturen som vi är vana vid från bitcoin gå sönder.

Ytterligare två viktiga mätvärden är procentsatserna för BTC-handel som överstiger 1 biljon USD marknadsvärde och mängden BTC vid börser. Den förstnämnda uppskattas till 11% då BTC: s pris handlas över $ 53 000, vilket pekar på en “validering” av det aktuella priset, enligt analytikern William Clemente.

Bitcoin BTC
Källa: Glassnode

På det senare finns det en korrelation mellan gruvarbetarna och långvariga innehavare som behåller sin BTC och det ökade utflödet från handelsplattformen. Clemente Lagt till:

I kombination med uttag av börser blir utbudet alltmer illikvid. Detta innebär att den nya vågen av institutionell efterfrågan (precis början) måste tävla om de bara 2,3 miljoner mynt som finns kvar på börserna.

Source link

Related posts

BitMax startar om som AscendEx – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Senaste Bitcoin Dip gjorde lite för att kompensera “Wildly Bullish” Bias; Här är varför

Bitcoinguide

Hur Chainlink’s Pallet syftar till att ge större informationsåtkomst – Technology Bitcoin News

Bitcoinguide