Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Varför Bank of China sa att Bitcoin har en roll i framtiden


För första gången har en kinesisk regeringstjänsteman erkänt värdet av Bitcoin och andra kryptovalutor. People’s Bank of China vice guvernör, Li Bo, kallade dessa tillgångar en viktig del av framtiden vid Boao Forum för Asien, enligt en rapport av Colin Wu.

Bo sa att Bitcoin och kryptovalutor bör betraktas som alternativa investeringar och avslöjade att Kina studerar regleringspolicyer för dessa tillgångar. De officiella förtydligade kryptokurvorna är inte lagliga anbud och ytterligare stablecoins kommer att kräva en striktare tillsyn för att de ska kunna vidtas allmänt. Bo sa:

Även om denna regleringsregel är minimiregleringen finns det fortfarande regleringsregler. Och det är nödvändigt att se till att spekulation i sådana tillgångar inte kommer att orsaka allvarliga ekonomiska risker. Med andra ord, innan vi räknar ut vilka regler som behövs, kommer vi att fortsätta att behålla de nuvarande åtgärderna och praxis.

I händelse åtföljdes Bo av den tidigare guvernören för Centralbank of China Zhou Xiaochuan markerade “finans”, kryptovalutor och digitala tillgångar bör tjäna “realekonomin”. Senare sa Xiaochuan att han har en “fråga” om Bitcoin och digitala valutor har “fördelar” för den reala ekonomin.

Kinas digitala yuan, attack mot Bitcoin och dollarn?

Centralbank of China utvecklar sin digitala RMB eller digitala yuan. För närvarande testar och utvecklar institutionen sitt centralbank digitala valuta (CBDC) användargränssnitt, plånbok och andra funktioner.

People’s Bank of China Biträdande guvernör sa att regeringen inte strävar efter att “ersätta US-dollarn” eller någon annan valuta. Bo hävdade att CBDC har utformats för att “underlätta handel och investeringar” och förväntar sig att marknaden “väljer” det bästa sättet att göra det.

Som rapporterats av Dovey Wan, grundare av Primitive Crypto, testas den digitala valutan och elektronisk betalning (DCEP) i provinsen Shenzhen. Dess första integration kan komma från statliga delbetalningar, Wan sa:

(…) en del kommunala betalningar och offentlig ekonomisk verksamhet kommer först att antas, sedan handelsadoption. Kina är riktigt bra på att distribuera ny teknik i stor skala, detta kommer inte att vara undantag.

Bitcoin (BTC) handlas till 55,776 $ med 8,1% förluster i det dagliga diagrammet. I veckodiagrammet och månadsdiagrammet har BTC 7% respektive 3,7% förluster.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC med måttliga förluster i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Kina verkar ha påverkat Bitcoins prisåtgärd den senaste dagen. Analytikern Willy Woo sa att BTC: s priskrasch berodde på förväntan på att gruvarbetare skulle “gå offline i Kina”.

Ökningen av försäljningstrycket under helgen räckte också för att utlösa många likvidationer av ”kortvariga spekulanter”. Därför har BTC: s volatilitet ökat. Woo sa att han fortfarande är långsiktig hausseartad.

Source link

Related posts

Rik pappa Dålig pappa Författare Robert Kiyosaki förutspår Bitcoin-priset kommer att vara 1,2 miljoner dollar på 5 år – Bitcoin News

Bitcoinguide

Malaysisk polisbystergäng som stal 2,15 miljoner dollar elektricitet för att bryta Bitcoin – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Det kinesiska teknikföretaget Meitu köper 175 Bitcoin, Treasury innehar nu 100 miljoner dollar i BTC och ETH – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide