Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Vampyrattack eller innovation? Basketdao stormar DeFi-indexscenen


Viktiga takeaways

  • BasketDAO: s främsta innovation är att ersätta DeFi-tokens med sina räntebärande ekvivalenter från Aave eller Compound.
  • BDPI är redan det andra DeFi-indextoken när det gäller marknadsvärde.
  • Med sin styrningstecken BASK stimulerar BasketDAO migrationen av DPI-innehavare.

Dela den här artikeln

BasketDAO har meddelat sitt nya DeFi-index: BDPI.

Genom att ta samma underliggande tillgångar och konvertera dem till deras avkastningsbärande motsvarande erbjuder BasketDAO bättre avkastning än DeFi Pulse’s DPI. Innovation eller vampyrattack?

Ett DeFi-index för att styra dem alla

Vid denna tidpunkt är DeFi Pulses DPI ett känt namn. Alla DeFi-användare har sett DeFi Pulses analyser och har övervägt att investera genom deras index DPI, vilket representerar många DeFi “blue chip” -token. Konkurrensen har fortfarande ökat.

BasketDAO försöker få bort DPIs dominans i DeFi-indexspelet.

För att göra det tar de samma tillgångar med samma portföljstruktur men konverterar dessa tillgångar till deras avkastningsekvivalenter på utlåningsprotokoll. I stället för SNX, till exempel, kommer BasketDAO: s BDPI att ha Aaves räntebärande SNX-token, aSNX.

För att uppmuntra migrering från DPI till BDPI kommer BasketDAO att erbjuda sin styrningstoken BASK. BasketDAO förklarade att BASK är en styrningstoken som kommer att samla värde från de räntebärande tokens i BDPI.

BasketDAOs BDPI har redan lyckats nå ett totalt värde låst på 41 miljoner dollar och rankat det som nummer två efter Index Coops DPI i listan över DeFi-index (Set Protocol är den webbplats där du kan köpa DPI eller andra index).

DeFi-index efter totalt värde låst.  Data från Defi Llama.
DeFi-index efter totalt värde låst. Data från Defi Llama.

På grund av DeFis transparenta karaktär kan alla projekt bygga på något annat projekts arbete. Ibland bygger ett nytt protokoll ovanpå ett äldre eftersom det har ett annat mål eller en annan målgrupp. Detta är fallet med Cream Finance; byggd ovanpå Compound men riktad till en annan publik. Ofta går samarbetet smidigt.

Det finns dock fall där det nya protokollet kopierar det äldre och lägger till nya incitament utan att verkligen förnya. Det är vad Sushiswap anklagades för vid starten. För att driva användare att migrera från Uniswap till sin klon erbjöd Sushiswap sin styrningstoken som ett incitament. Detta kallas en vampyrattack.

När det gäller BDPI är gränsen mellan innovation och vampyrattack svår att ringa.

Å ena sidan kopierar BDPI många delar av DPIs produkt. Å andra sidan är idén att ersätta DeFi-tokens med räntebärande en viktig innovation som gynnar användarna och garanterar högre avkastning. Det finns liten anledning för DPI-innehavare att inte migrera till BDPI – särskilt med tanke på belöningarna för likviditetsbrytning i protokollets styrningstoken BASK.

Nuvarande pris på $ BASK, för närvarande på ett marknadsvärde på 6 miljoner dollar.  Data från CoinGecko.
Det nuvarande priset på $ BASK, för närvarande på ett marknadsvärde på 6 miljoner dollar. Data från CoinGecko.

Frågade Crypto Briefing Indexed.finance-teammedlem Lito Coen, ytterligare ett DeFi-indexprojekt med totalt 30 miljoner dollar låst, om BasketDAO sannolikt skulle fortsätta att omdirigera medel från DPI.

”Vi får se om BasketDAO kan skilja sig på lång sikt. DPI: s stora styrka är inte den portföljstruktur de använder utan deras marknadsföringsförmåga och varumärke. Det här går inte att gaffla, säger Coen.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll BTC, ETH, NDX och flera andra kryptovalutor skriftligt.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

TIME investerar i Bitcoin och samarbetar med gråskala

Bitcoinguide

Ethereum tillbaka över $ 2000 när Market Rally fortsätter

Bitcoinguide

Coinbase kommer att lista 1inch, Enjin, NKN och Origin Token

Bitcoinguide