Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

USA: s regering oroade Kinas digitala yuan kan hota dollar som världens dominerande reservvaluta – Reglering av Bitcoin News


Den amerikanska regeringen är enligt uppgift orolig för att Kinas digitala yuan kan hota US-dollarns status som världens dominerande reservvaluta. Tjänstemän vid Treasury, State Department, Pentagon och National Security Council ökar sina ansträngningar för att förstå konsekvenserna av Kinas centralbankens digitala valuta.

Digital yuan kan vara ett hot mot amerikanska dollar

Den amerikanska regeringen ökar enligt uppgift granskningen av Kinas digitala yuan. Vissa statliga tjänstemän är oroliga för att den kinesiska centralbankens digitala valuta “skulle kunna starta ett långsiktigt försök att störta dollarn som världens dominerande reservvaluta”, rapporterade Bloomberg på söndag och citerade personer som är bekanta med saken.

Tjänstemän vid Treasury, State Department, Pentagon och National Security Council förstärker sina ansträngningar för att förstå de potentiella konsekvenserna av Kinas digitala valuta. Särskilt vill de förstå hur den digitala yuanen kommer att distribueras och om den skulle kunna användas för att undvika amerikanska sanktioner.

Kina har aktivt testat sin digitala valuta med stöd av centralbanken People’s Bank of China (PBOC). Dess snabba framsteg har förnyat ansträngningarna i USA för att skapa en digital dollar, förmedlade publikationen och tillade att Biden-administrationen för närvarande inte planerar att vidta några motåtgärder mot långsiktiga hot från den digitala yuanen.

Under tiden arbetar Fed aktivt med en digital dollar. Federal Reserve ordförande Jerome Powell sa i februari att den digitala dollarn är ett “mycket högt prioriterat” projekt för Fed. ”Vi tittar noga, mycket noggrant på frågan om vi ska utfärda en digital dollar … Vi är världens reservvaluta och vi har ansvaret för att få det rätt. Vi behöver inte vara de första. Vi måste få rätt, ”bekräftade Powell.

Olika Federal Reserve-banker arbetar med en digital dollar. Nyligen sa Federal Reserve Bank of Boston och Massachusetts Institute of Technology (MIT) att de planerar att avslöja minst två digitala dollarprototyper under tredje kvartalet.

Treasury Secretary Janet Yellen har också betonat vikten av att undersöka lönsamheten för en digital dollar. “Det är vettigt för centralbanker att titta på” som utfärdar en digital dollar, sa hon vid en konferens i februari och noterade att en digital dollar skulle kunna bidra till att förbättra den ekonomiska integrationen bland låginkomsthushåll.

Enligt en rapport om globala ekonomiska trender som publicerades i mars av den amerikanska direktören för nationell underrättelse “kommer digitala valutor sannolikt att få större acceptans under de kommande två decennierna när antalet digitala valutor i centralbanken ökar.” Det tillägger att “I vilken utsträckning privatemitterade digitala valutor kommer att ersätta användningen av nationella eller regionala fiatvalutor, inklusive US-dollar och euro, för att reglera transaktioner beror på de regler som fastställs.”

Tror du att den digitala yuanen är ett hot mot den amerikanska dollarn som världens dominerande reservvaluta? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Skatteverket tar beslag på kryptovalutor som är värda 25 miljoner dollar från hundratals kryptoinvesterare i Sydkorea – Skatter Bitcoin News

Bitcoinguide

Fed-ordföranden säger fortfarande att “arbeta med” Digital Dollar när Kina drar framåt

Bitcoinguide

Bitcoin kämpar nära $ 56K, här är varför 100 SMA är nyckeln

Bitcoinguide