Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

US Regulator anklagar Lbry-projektet för att sälja oregistrerade värdepapper, VD förnekar avgifter – Reglering Bitcoin News


Securities and Exchange Commission (SEC) har lämnat in ett klagomål mot det blockchain-baserade fildelnings- och betalningsnätverket som heter Lbry förra veckan, eftersom den amerikanska tillsynsmyndigheten har anklagat företaget Lbry Inc. för att sälja oregistrerade värdepapper. Emellertid förnekar VD för Lbry att projektets ursprungliga tokens är värdepapper och säger att SEC: s logik kommer att äventyra ett antal offentliga blockchain-projekt.

US Regulator anklagar Lbry för att sälja oregistrerade värdepapper

Amerikanska finansiella tillsynsmyndigheter har lämnat in ett klagomål mot ett annat blockchain-projekt eftersom SEC hävdar att företaget Lbry Inc. sålde oregistrerade värdepapper. SEC har använt Securities Act från 1933 för att följa ett antal blockchain-projekt och nu står det att LBC-tokens är oregistrerade värdepapper. SEC säger att LBC-tokens “erbjöds och såldes som investeringskontrakt och därför värdepapper.” Tillsynsmyndigheter säger att företaget ”slog samman pengarna” och hävdar också att Lbry Inc. också är LBC: s största innehavare.

Åklagare från SEC anser att företaget bryter mot värdepapperslagar och att det borde ha registrerat LBC-tokens hos tillsynsmyndigheten. SEC eftersträvar ett permanent föreläggande och en avstängning av påstådda missförhållanden. VD för Lbry Inc., Jeremy Kauffman, håller inte med SEC: s klagomål och betonade i en intervju nyligen att företaget inte hade ett första mynterbjudande (ICO). “Enligt den logik som avancerat av SEC … varje aktivt utvecklad blockchain är i fara, särskilt Ethereum,” betonade Kauffman.

Lbry VD tillade:

Så länge Ethereum-utvecklare samordnar på något sätt medan de håller token, är de i fara.

Lbry VD säger att fallet skulle kunna förstöra kryptoindustrin

När klagomålet lämnades in av den amerikanska tillsynsmyndigheten började diskussioner om ämnet ta upp på sociala medier och kryptoforum. “Jag slår vad om att den verkliga anledningen till att Lbry är under attack från SEC inte alls är den angivna orsaken”, är värd för Youtube-showen “Colin Talks Crypto” twittrade. “Jag slår vad om att det beror på att Lbry erbjuder censurresistent videodelning av innehåll som regeringen vill censurera.” År 2020 och fram till 2021 svullnade Lbry-plattformen efter att Youtube censurerat och deplatformat ett antal människor över Covid-19-informationen och Trump-fiaskot nyligen.

Enligt Jeremy Kauffmans senaste intervju har han pratat med krypto- och blockchain-supportrar för att möta SEC-klagomålet. “Om Lbry förlorar detta fall” insisterade Kauffman. ”Det kommer att förstöra kryptovalutaindustrin och skapa enorma incitament för att bygga dessa företag i USA. Varje kryptovaluta som utvecklas aktivt kommer sannolikt att kräva betydande, dyra och påträngande regelefterlevnad varje gång den byts ut, tillade han.

Vad tycker du om att SEC debiterar Lbry med ett oregistrerat värdepappersklagomål? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Blockchain, kryptotillgångar, Cryptocurrency, Ethereum, ICO, första mynterbjudande, Jeremy Kauffman, Lbry, Lbry-projektet, reglering, förordningar och böter, tillsynsmyndigheter, SEC, värdepapper, oregistrerade värdepapper

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin träffar $ 50 000, Crypto Asset Jumps 200% på 3 månader, USD Shorts Touch a Decade High – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Jax.Networks uppdrag – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur SEC “grävde i ett hål” genom att inte godkänna en Bitcoin ETF

Bitcoinguide