Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

US Pharma Firm och Canaan tecknar större affär för BTC-gruvarbetare


Viktiga takeaways

  • Mawson, tidigare Wize Pharma, utvidgade verksamheten utöver medicin till Bitcoin mining och digital kapitalförvaltning i mars.
  • Mawson har tecknat ett avtal med Canaan för 11 760 Bitcoin gruvarbetare.
  • Mawson har också Bitcoin i balansräkningen.

Dela den här artikeln

Det amerikanska läkemedelsföretaget Mawson Infrastructure Group Inc. har tecknat ett avtal med Peking-baserade ASIC-tillverkare Bitcoin gruvtillverkare Canaan.

US Pharma Mawson diversifierar till Bitcoin

Mawson har tecknat en med Peking-baserad ASIC-tillverkare Canaan för 11 760 enheter A1246 ASIC AvalonMiners. Modellen ger 90 TH / s med en energianvändning på 3420 W.

Till nuvarande Bitcoin-priser kan gruvarbetaren generera en vinst på 12 000 dollar per år. Priset på ASIC-hårdvara finns vanligtvis runt 1 års breakeven-kostnad. Enligt Crypto Briefings approximation kan marknadsvärdet för affären vara norr om 100 miljoner dollar.

Canaan har gått med på att leverera och installera Bitcoin-gruvmaskinmaskiner över Mawsons befintliga gruvgård. Leveransen fortsätter till slutet av 2021.

Expanderande verksamheter

Nangeng Zhang, VD och ordförande för Canaan skrev i pressmeddelandet:

“Med stöd av vår robusta leverantörskedjemodell är vi glada över att samarbeta med Mawson i deras nästa tillväxtfas när de ökar sin gruvaktivitet.”

Formellt känd som Wize Pharma, tog Mawson över Cosmos Capital, ett kryptovalutagrupp- och digitalt kapitalförvaltningsföretag förra månaden. Aktietecknaren för företaget på den amerikanska OTC-marknaden är OTCQB: WIZP.

James Manning, VD för Mawson, sa i ett e-postmeddelande till Crypto Briefing:

”Vid denna spännande och avgörande tid för oss kommer det att vara viktigt att arbeta med beprövade ledare inom gruvvaruindustrin för att utvidga vår bitcoinbrytningsverksamhet 2021 och därefter.

Mawson har också en liten andel av Bitcoin på sin balansräkning, enligt källor på företaget.

Amerikanska företag har ökat inköpen av Bitcoin-gruvarbetare med leveransscheman för den konkurrerande tillverkaren Bitmain som sträcker sig fram till slutet av året också.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Mastercard leder $ 65 miljoner insamlingar för ConsenSys

Bitcoinguide

Derivathandelsprotokoll Vega samlar in 5 miljoner dollar i finansieringsrunda

Bitcoinguide

Robinhood, Reddit vd vittnar i Gamestop Hearings

Bitcoinguide