Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

US House godkänner räkning som föreskriver SEC och CFTC för att upprätta en arbetsgrupp med fokus på digitala tillgångar – reglering av Bitcoin News


USA: s representanthus har godkänt en kryptorelaterad proposition som introducerades av kongressledamoten Patrick McHenry. Det kräver att Securities and Exchange Commission (SEC) och Commodity Futures Trading Commission (CFTC) inrättar en arbetsgrupp med fokus på digitala tillgångar.

Bill att ” säkerställa samarbete mellan tillsynsmyndigheter och privat sektor ” om kryptovaluta

USA: s representanthus godkände flera tvådelade räkningar på tisdag, inklusive HR 1602, som infördes av pro-bitcoin-kongressledamoten Patrick McHenry, den republikanska ledaren för House Financial Services Committee.

HR 1602, med titeln “Eliminera hinder för innovation från 2021”, kommer att “inrätta en arbetsgrupp för digitala tillgångar för att säkerställa samarbete mellan tillsynsmyndigheter och den privata sektorn för att främja innovation”, beskrev kommittén.

McHenry förklarade:

[This bill] kräver att Securities and Exchange Commission och Commodity Futures Trading Commission inrättar en arbetsgrupp med fokus på digitala tillgångar. Detta är det första steget i att öppna dialogen mellan våra tillsynsmyndigheter och marknadsaktörer och gå till nödvändig tydlighet.

I lagförslaget anges att arbetsgruppen ska inrättas senast 90 dagar efter dagen för dess antagande.

Dessutom kräver lagförslaget att medlemmarna i arbetsgruppen ska innehålla minst en representant från fintech-företag som tillhandahåller produkter eller tjänster för digitala tillgångar, finansiella företag som regleras av SEC eller CFTC, institutioner som bedriver akademisk forskning eller förespråkande i samband med användning av digital tillgång. , små fintech-företag, investerarskyddsorganisationer och institutioner som stöder investeringar i historiskt underutnämnda företag.

Arbetsgruppen ska lägga fram en rapport senast ett år efter antagandet av lagförslaget till SEC, CFTC och berörda kommittéer, noterar lagförslaget.

Rapporten måste innehålla regleringsanalyser och rekommendationer relaterade till lagar och förordningar under SEC eller CFTC: s jurisdiktion. Rekommendationerna är “för skapande, underhåll och förbättring av primära och sekundära marknader för digitala tillgångar, inklusive för att förbättra rättvisa, ordnade, integritet, effektivitet, transparens, tillgänglighet och effektivitet av sådana marknader.” De måste också täcka “standarder för vårdnad, privat nyckelhantering, cybersäkerhet och kontinuitet avseende digitala tillgångsförmedlare.” Lagförslaget, som nu leder till senaten, finns här.

Vad tycker du om detta lagförslag? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

CFTC, kryptoräkningar, kryptovalutoräkningar, digitala tillgångsräkningar, digitala tillgångar, eliminera hinder för innovationslagen från 2021, Fintech, husbiljetträkning, Patrick Mchenry, SEC, arbetsgrupp

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Crypto Bank expanderar i Indien – Säker regering kommer att godkänna legitim användning av kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Société Générale lanserar blockchain-baserad strukturerad produkt – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Microstrategy ökar upp 262 Bitcoin, Treasury innehar 91K BTC till i genomsnitt 24K $ per mynt – Bitcoin News

Bitcoinguide