Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

US Court straffar ytterligare en Centra Tech-grundare till 8 år i fängelse – Reglering av Bitcoin News


Sohrab Sharma, en av grundarna av det nu nedlagda kryptovalutaföretaget i Florida, Centra Tech, har dömts till åtta års fängelse efter att han erkände sig skyldig till anklagelser om att lura investerare via ett bedrägligt initialt myntoffer (ICO). Dessutom har domstolen beordrat Sharma att förlora $ 36,088,960.

Väsentliga felaktigheter

Innan Sharma dömde tillkännagav USA: s justitieministerium (DOJ) på samma sätt fängelset av Robert Joseph Farkas, en annan mastermind av Centra Tech. Både Sharma och Farkas anklagas för att använda tillverkade affärsrelationer med legitima institutioner för att lura investerare.

I ett uttalande sa Ilan T. Graff, USA: s advokat, att Sharma “ledde ett system för att lura investerare genom att felaktigt hävda att den start-up han grundade hade utvecklat fullt fungerande, banbrytande kryptovalutarelaterade finansiella Produkter.”

”I verkligheten var Sharmas mest anmärkningsvärda uppfinningar de falska cheferna, falska affärspartnerskap och falska licenser som han och hans medsammanhängare utsåg för att lura offren att lämna över tiotals miljoner dollar. Vi kommer att fortsätta att aggressivt bedriva digitala värdepappersbedrägerier som den här, ”påpekade Graff.

I ett dokument som lämnades in till södra New York District Court 2018 anklagade utredarna Sharma för att ha använt ”väsentliga felaktiga framställningar” om Centra Tech och dess påstådda partnerskap med Bancorp, Visa och Mastercard.

Ersättning för Centra Tech-offer

Förutom de falska profilerna och “hävdar att Centra Tech hade pengarsändare och andra licenser i 38 stater” använde masterminds också kändisar som DJ Khaled och Floyd Mayweather för att marknadsföra bedrägeriet. Som rapporterades av news.Bitcoin.com fick Mayweather och Khaled sedan böter för sin roll när det gäller att främja bedrägeriet.

Under tiden, efter slutet av ICO, hade Centra Tech digitala tillgångar som då var värda mer än 25 miljoner dollar. Enligt Graff skulle FBI beslagta de digitala tillgångarna 2018 som då motsvarade 100 000 ETH. Senare ”sålde USA Marshals Service de beslagtagna eterenheterna för cirka 33,4 miljoner dollar tidigare i år.”

När det gäller de beslagtagna medlen, sade DOJ, “dessa medel och andra förverkade bedrägeriintäkter kommer att finnas tillgängliga för potentiell användning i ett remissionsprogram som justitieministeriet avser att skapa för att kompensera offer för Centra Tech-bedrägeriet.”

Vad tycker du om USA: s fängelse av ICO-bedragare? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Skulle Bitcoin-pris krascha om amerikanska obligationsräntor stiger över 2 procent?

Bitcoinguide

Hur Coinbase, Square och Fidelity stöder Bitcoin

Bitcoinguide

‘I termer av dollar går Bitcoin till oändlighet’, säger Kraken VD – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide