Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

US Court godkänner IRS att kalla till Cryptocurrency User Records från Circle och Poloniex – Reglering av Bitcoin News


Internal Revenue Service (IRS) har fått tillstånd från en federal domstol att söka information om kryptovalutanvändare från Circle och Poloniex utbytesplattformar. Skatteverket vill ha register som identifierar kryptoanvändare som genomförde $ 20 000 eller mer i kryptotransaktioner under åren 2016 till 2020 samt andra dokument som rör deras kryptotransaktioner.

IRS fick domstolsgodkännande för att kalla till data om kryptoanvändare från Circle och Poloniex

USA: s justitieministerium (DOJ) tillkännagav torsdag att en federal domstol har bemyndigat IRS att “stämma en John Doe-kallelse” på “Circle Internet Financial Inc., eller dess föregångare, dotterbolag, divisioner och dotterbolag, inklusive Poloniex.” Meddelandet lyder:

IRS söker register över amerikaner som bedriver affärer med eller genom Circle, en digital valutaväxlare med huvudkontor i Boston.

Poloniex heter i ordern sedan Circle köpte kryptobörsplattformen 2018 men spred ut året efter till ett nytt företag, Polo Digital Assets Ltd.

DOJ förklarade vidare att IRS “söker information om amerikanska skattebetalare som genomförde minst motsvarande 20 000 USD i transaktioner i kryptovaluta under åren 2016 till 2020.” Justitiedepartementet utarbetade att “IRS begär att Circle ska producera register som identifierar de amerikanska skattebetalarna som beskrivs ovan, tillsammans med andra dokument som rör deras kryptovalutatransaktioner.”

Domstolsbeslutet förklarar att kallelsen “John Doe” söker information relaterad till IRS: s “utredning av en fastställbar grupp eller klass av personer” som IRS har rimlig grund att tro “kan ha misslyckats med att följa någon bestämmelse i några interna intäktslagar . ”

IRS serverade tidigare kryptobörsoperatören Coinbase en liknande John Doe-kallelse. Företaget bekämpade beslutet i mer än ett år innan det följde ett domstolsbeslut och överlämnade uppgifter om cirka 14 000 kunder. Enligt Coinbase representerade detta en minskning med 97% av antalet kunder som påverkades av denna kallelse.

Vad tycker du om att IRS söker information om kryptoanvändare? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Atlanta-baserade Bitcoin ATM-leverantör lanserar över 100 nya maskiner över 24 stater i USA – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Cash-Powered Onlycoins syftar till att konkurrera med den populära innehållsplattformen Onlyfans – Delningsekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Binance Coin exploderar 45% på klackar av Bitcoin Bull Run; Vad kommer härnäst

Bitcoinguide