Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Uppskattning av risken för sex siffror BTC 2021


Bitcoin-priset (BTC) nådde ett nytt rekordhögt den här veckan och steg till nästan 65 000 dollar onsdagen den 14 april. Med Bitcoins pris nu på ”blå himmel territorium” och dess marknadsvärde som sitter bekvämt runt $ 1,17 biljoner dollar, är den stora frågan – hur högt kommer den nuvarande tjurmarknaden att driva BTC-priset i år?

Avrundning av de mest berömda Bitcoin-prisförutsägelserna

Här är några av de mest kända individerna och institutionerna i krypto som har registrerats med hausseartade Bitcoin-prissamtal:

JP Morgan

I mars rapporterades analytiker vid den stora amerikanska investeringsbanken JPMorgan att se ett Bitcoin-pris på $ 130 000 – även om ingen tidsram för deras förutsägelse gavs. JPM: s VD, Jamie Dimon, var högljudd i sin kritik av Bitcoin tidigare. Företagets ökande engagemang i kryptoprojekt speglar dock den växande integrationen av kryptovaluta inom den traditionella finanssektorn.

Relaterad läsning | Bearish Bitcoin Chart Bulls vill definitivt inte se

MicroStrategy

MicroStrategys VD, Michael Saylor, är känd för att ha omvandlat sitt företags kontantreserver till Bitcoin och uppmuntrat andra företagsledare att följa efter. Vid den senaste räkningen hade MicroStrategy över 90 000 BTC, värd cirka 5,5 miljarder dollar vid skrivningstillfället. Det är inte förvånande att Saylor är extremt hausse på BTC-priset och säger i en intervju i mars att han “kan se Bitcoin gå till en miljon … [or] fem miljoner.”

Pantera Capital

Pantera Capital, som lanserades i mitten av 2013 som den ursprungliga amerikanska kryptoinvesteringsfonden, har beräknat ett Bitcoin-pris på 115 000 $ före september 2021. Panteras uppmaning baseras på Stock to Flow (S2F) -modellen av Bitcoins pris, som hittills har visat en hög grad av förutsägbar kraft. Med tanke på tidsspecificiteten hos Panteras samtal och deras transparens beträffande dess rationella grund, skulle vi betrakta detta som den mest övervägande förutsägelsen.

bitcoin btcusd

Daily Bitcoin chart showing the bull run since late 2020 until present | Source: BTCUSD on TradingView.com

En rallystödande ekonomisk miljö

Förutsägelser ensamma, oavsett vem som gör dem, räcker inte för att höja Bitcoin till en sexsiffrig prisnivå. Det som behövs är entusiastiska köpare och kopplare, oavsett om det är enskilda investerare eller stora institut.

När det gäller det senare har vi redan antydit MicroStrategys kryptokontor. Kanske efter Saylors råd som presenterades för tusentals företagsrepresentanter meddelade Time Magazine nyligen sitt eget förvärv av Bitcoin.

Dessutom, med finansiella titaner som BlackRock och MasterCard som nyligen meddelade sitt engagemang i Bitcoin, kan det inte finnas något tvivel om den institutionella aptiten för Satoshis uppfinning.

lager att flöda

The stock-to-flow model projects much higher prices for BTC | Source: Digitalik.net

Den kanske mest övertygande orsaken till att driva investerare, både stora och små, till Bitcoin är förväntningen – och i själva verket observationen – av hög inflation. Med centralbanker runt om i världen som skriver ut miljarder om inte biljoner färska fiat-enheter som svar på COVID 19, har scenen ställts in för minskande fiatvärde och stigande kostnader för varor och tjänster.

Relaterad läsning | Coinbase COIN debuterar till en blodig bitcoin, men tjock struktur kvarstår

Med hög inflation överallt utom statlig statistik – till exempel stålpriserna 3x jämfört med året – är det inte konstigt att efterfrågan på hårda, deflationspengar aldrig har varit högre.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Studentmynt Launchpad ICO, bara några fler dagar för att bli en del av ett akademidrivet Blockchain-ekosystem

Bitcoinguide

Binance Smart Chain Partner får medel från institutioner

Bitcoinguide

Amerikansk domare förnekar begäran om att lägga till XRP-innehavare som ingripare i SEC: s rättegång mot krusning – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide