Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Uppsala hjälper Bithumb utbytesbedrägeri i full återhämtning av stulna krypto »CryptoNinjas


Uppsala Security, en leverantör av verktyg för krypto AML, riskhantering, regelefterlevnad och cybersäkerhet, har meddelat att det i samarbete med Bithumb – ett Sydkoreasbaserat bitcoin- och kryptovalutautbyte, har hjälpt ett offer att återvinna cirka 20 miljoner KRW (cirka 18 000 USD) genom att snabbt identifiera misstänkta för ett virtuellt tillgångsbedrägeri.

Enligt Crypto Incident Response Center (CIRC), en tjänst som nyligen lanserades av Uppsala Security, rapporterades ett bedrägeriärende av offret i slutet av februari 2021. Uppsala Securitys utredare spårade och analyserade flödet av offrets rapporterade digitala tillgångar i realtid och bekräftade att de stulna medlen nådde en Bithumb Exchange-plånbok.

Som svar informerade Uppsala Security om efterlevnadsavdelningen för Bithumb, dess virtuella AML-partner, och den ansvariga personalen kontrollerade omedelbart de misstänkta medlen och relaterad information så att en rapport om virtuell tillgångsspårning kunde lämnas till offret i tid.

”Vi kunde skydda kundens tillgångar genom ett snabbt och proaktivt samarbete med blockchain-säkerhetsföretaget Uppsala Security. Vi kommer att fortsätta att göra vårt bästa för att förhindra denna typ av incidenter och skydda kundens tillgångar säkert genom jämförbara gemensamma insatser. ”
– En tjänsteman från Bithumb-teamet

Offret rapporterade skadan till polisen med hjälp av spårningsrapporten som bekräftades gemensamt av de två parterna som bevis, och cybersäkerhetsteamet vid Daegu Bukbu-polisstationen, som mottog rättegångsförfrågan, lade fram en sökningsorder till Bithumb för att genomföra en fullfjädrad undersökning.

Bithumb slutförde KYC-processen (Know Your Customer) för den misstänkta plånbokadressen, som hade observerats i förväg i nära samarbete med Uppsala Security, och levererade informationen om den misstänktes konto till polisen. Genom att göra det arresterade polisen snabbt den skadliga skådespelaren och hjälpte offret att återvinna alla ursprungligen förlorade medel.

Enligt Uppsala sa offret: ”Jag skulle vilja uttrycka min tacksamhet till cybersäkerhetsteamet på Daegu Bukbu polisstation för proaktivt genomförande av utredningen och till Bithumb-utbyte och Uppsala säkerhet för det nära samarbetet för att hjälpa mig att snabbt kontrollera den påstådda plånbok.”

”Det här specifika fallet är väldigt viktigt, eftersom det är det första fallet som slutade med en framgångsrik återvinning av de stulna medlen, med hjälp av Uppsala Securitys tjänst Crypto Incident Response Center (CIRC). Det är vårt uppdrag att snabbt identifiera plånboksadressen till de misstänkta, fondflöde och transaktioner såväl som riktade utbyten, men i den här situationen skulle det inte ha varit möjligt att lösa detta fall utan Bithumb och Daegu snabbt samarbete och svar. Bukbu polisstation. Eftersom det i april-juni är regeringens speciella allvarliga övergrepp mot virtuella tillgångsbedrägerier och brott i Sydkorea, ser jag fram emot att utforma en närmare samarbetslinje mellan brottsbekämpande organ, utbyten och Uppsala säkerhet i framtiden. ”
– Patrick Kim, grundare och VD för Uppsala Security

Uppsala Security (UPP) erbjuder AML-lösningar för virtuella tillgångar till Samsung Blockchain Wallet-användare i 19 länder samt till Bithumb, Coin & Coin Exchange, Danal Fintech och Hexlant och har nyligen lanserat MCIS, en professionell säkerhetskontrolltjänst för virtuella tillgångsföretag.Source link

Related posts

ICON blockchain-kärnutvecklare lägger till integration med Polkadot-ekosystemet »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Allt du behöver veta om primära källdata för företags KYC

Bitcoinguide

SKALE Network “Denali” uppgraderar nu live och erbjuder höghastighets- och låga kostnader för Ethereum »CryptoNinjas

Bitcoinguide