Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Upp 138% på en vecka, kommer Filecoin (FIL) att krascha?


Efter en grov start har Filecoin lyckats bryta sig in i topp 10 ledande kryptovalutor genom marknadsvärde. Efter att ha gått förbi Chainlink (LINK) och Theta Network (THETA), med en rally på 138% på en vecka och 418% på en månad, tog FIL över den tionde positionen.

Grundat av Juan Benet, skapare av InterPlanetary Files System (IPFS), och utvecklat av Protocol Labs efter att ha fått $ 257 miljoner i sitt första myntutbud, har plattformen lyckats få mycket uppmärksamhet i Kina, som journalisten Colin Wu rapporterar.

Data som delas av Wu indikerar att FIL har sett en 30% -ig ökning av sin handelsvolym de senaste 24 timmarna på Huobis plattform. Kryptovalutan har lyckats nå en ny heltidshöjd baserat på ökat köppress och efterfrågan på kryptovalutan.

Den dagliga handelsvolymen uppgick till 24,2 miljarder dollar. Däremot var den dagliga handelsvolymen för Ethereum 8,8 miljarder dollar och 7,8 miljarder dollar för Bitcoin. Den snabba prisökningen har haft negativa konsekvenser för investerare med korta positioner, som Wu konstaterar:

FILDOWN, en kortsäljande leveraged token i Binance FIL, sjönk med 53% med en omsättning på 3,4 miljarder US-dollar, vilket indikerar ett stort antal korta FIL-likvidationer i Binance.

Ökning av institutionell efterfrågan på Filecoin

Dessutom registrerade Wu en ökning av transaktionerna för FIL / USD-paret på Coinbases Pro-handelstjänst. Efter att FILs pris översteg 180 $ -barriären registrerades “transaktioner med hög trovärdighet på Coinbase”, enligt journalisten. Wu Lagt till:

Distribuerad lagring har blivit populär. Filecoin fortsätter att klättra till 136U, HOT har stigit med nästan 40% och 2500% hittills, dess marknadsvärde är nära det för HT, en symbol för Kinas största börs.

FILs pris verkar ha ökat efter lanseringen av Grayscale’s Trust baserat på denna och andra kryptovalutor för att utöka sin produktserie. Dessutom har lagen bakom plattformarna Filecoin och Livepeer tillkännagett ett “co-mining” -program. Enligt en officiell release:

Livepeer lanserar en co-mining pilot med Filecoin för att göra det möjligt för Filecoin gruvarbetare att bli Livepeer video gruvarbetare medan de fortsätter att bryta i Filecoin nätverket genom att lagra transkodad videodata.

Således kommer gruvarbetare av dessa kryptovalutor att kunna få högre vinster och “ytterligare ekonomiska möjligheter”. Filecoins gruvmekanism kräver att gruvarbetare får token FIL för att göra ett “bud / initialt svar”. Det senare har bidragit till ökad köptryck för token.

Efterfrågan från företag och nystartade företag att använda Filecoins plattform verkar också accelerera, vilket indikeras i en färsk rapport från teamet.

Handlare Fiskantes tror att myntet är ”massivt övervärderat” och kan minska med 90%. Detta baseras främst på FILs ökade utbud som kommer att fördubblas under de kommande 3,5 åren. Emellertid kan det stora antalet partnerskap och intresset från Kina bidra till att förlängningen av denna tokens rally. I skrivande stund handlar FIL $ 190 med vinster på 3,8% under det senaste dygnet.

Filecoin FIL
FIL visar små vinster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: FILUSDT Tradingview

Source link

Related posts

Uniswap Airdop Value når $ 13 000 för dem som inte sålde tidigt

Bitcoinguide

Jim Rogers beklagar att han inte köpt Bitcoin men varnar regeringar förbjuder kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Scaramuccis Skybridge Capital registrerar sig hos SEC för att starta en Bitcoin ETF – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide